Translate

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ελεύθερες ρίζες και πως μας επηρεάζουν

Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής με τον όρο ελεύθερες ρίζες εννοούμε ένα άτομο ή μία ομάδα ατόμων (ανόργανα ή οργανικά μόρια) που φέρει ένα ασύζευκτο (unpaired) ηλεκτρόνιο. 
Πως επηρεάζουν όμως οι ελεύθερες ρίζες τον οργανισμό και το δέρμα μας? 
Είναι οι ελεύθερες ρίζες αιτία της γήρανσης του δέρματος μας? 



Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ευρυαγγείες

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σωστά τις ευρυαγγείες.
 Τι πρέπει να ξέρουμε για αυτές.
 Μάθε ποιές είναι οι αιτίες που τις προκαλούν και αντιμετώπισέ τες με το σωστό τρόπο.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού



                                                          


Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού», στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.
    Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. 
Νομίζω όμως πως οι περισσότερες από εμάς φερόμαστε σαν να είμαστε σίγουρες πως ο καρκίνος δε θα μας χτυπήσει ποτέ την πόρτα, μέχρι τη στιγμή που από απλοί θεατές θα γίνουμε οι ίδιες πρωταγωνίστριες της " ταινίας " ..... 
    Ο όρος «καρκίνος του μαστού»αναφέρεται στην ανάπτυξη κακοήθους όγκου στην περιοχή του μαστού. Αποτελεί μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στο γυναικείο πληθυσμό. Προκαλείται από ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό παθολογικών κυττάρων που ως αποτέλεσμα προκαλούν το σχηματισμό κακοήθους όγκου στην περιοχή του μαστού και ουσιαστικά αποτελεί κυτταρική νόσο. Τα παθολογικά αυτά κύτταρα έχουν τη δυνατότητα εξάπλωσης σε γειτονικούς ιστούς σε δυσάρεστες συνέπειες για ολόκληρο τον οργανισμό. Η πιθανότητα εμφάνισης της νόσου σε άρρενες είναι υπαρκτή αλλά πολύ μικρή. Όσον αφορά στις γυναίκες όλες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου – όχι, όμως στον ίδιο βαθμό.
    Σύμφωνα με τη Διεθνή Έκθεση για τις καρκινικές νόσους που παρουσιάστηκε στη Γενεύη της Ελβετίας τον Απρίλιο του 2003 από την IARC (International Agency for Research on Cancer), ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1.000.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ το 2004 οι νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού στις γυναίκες ήταν 217.000 περίπου. Στην Ελλάδα αναφέρονται 4.500 περίπου νέες περιπτώσεις το χρόνο, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ευρώπη, το 60% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού διαγιγνώσκεται σε πρώιμο στάδιο. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι μόλις 5%. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πόσο ελλιπής είναι η σχετική ενημέρωση μεταξύ των Ελληνίδων.Πρέπει να αναφερθεί πως το 98% του καρκίνου του μαστού που διαγιγνώσκετε έγκυρα, είναι ιάσιμος και είναι νομίζω εκπληκτικά μεγάλο ποσοστό. 
                                                             
ΑΙΤΙΕΣ
 Δυστυχώς, ελάχιστα είναι γνωστά σχετικά με τα αίτια που προκαλούν καρκίνο του μαστού, παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί αρκετοί παράγοντες κινδύνου, Κληρονομικότητα,Διαταραχές της έμμηνου ρύσης,Κάπνισμα,Αλκοόλ,Θεραπεία Ορμονικής Υποκατάστασης,Έκθεση του στήθους σε ακτινοβολία είναι κάποιοι από αυτούς. 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Κάποια από τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν τον καρκίνο του μαστού είναι τα εξής:
Εξόγκωμα ή σκλήρυνση στην περιοχή του μαστού ή και της μασχάλης
Διόγκωση λεμφαδένων της μασχάλης
Έκκριση υγρών από τη θηλή
Εισολκή δέρματος δηλαδή έλξη του δέρματος ή της θηλής προς το εσωτερικό του μαστού
Ερυθρότητα, ευαισθησία ή πόνοι στο στήθος
Σε αρχικό στάδιο ο καρκίνος του μαστού δεν παρουσιάζει συμπτώματα. Αργότερα μπορεί να εμφανιστεί ψηλαφητό μόρφωμα, αλλαγή του χρώματος του δέρματος), εισολκή ή έκκριμα. Αν η γυναίκα δεν δώσει σημασία στα προαναφερθέντα συμπτώματα τότε μπορεί να εμφανίσει σημάδια προχωρημένης νόσου, όπως θερμό και ερυθρό μαστό (φλεγμονώδης καρκίνος), πόνους στα οστά, μεγάλη διόγκωση.


ΔΙΑΓΝΩΣΗ

 Ο καρκίνος του μαστού δεν προλαμβάνεται ακόμα πρωτογενώς διότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τον παράγοντα δημιουργίας του αλλά δευτερογενώς με έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία. Η δευτερογενής πρόληψη περιλαμβάνει αυτοεξέταση, κλινική εξέταση από ιατρό και μαστογραφία. Η διάγνωση ξεκινά όταν ανακαλυφθεί μια μάζα στο μαστό μετά από ψηλάφηση ή μαστογραφία ή υπέρηχο και στη συνέχεια ακολουθούν εξετάσεις ώστε να διευκρινιστεί η διαφορά ανάμεσα σε ένα συμπαγή όγκο και μια κύστη γεμάτη υγρό. 

  1. Κυτταρολογική βιοψία: Γίνεται με μια λεπτή βελόνα (FNA - Fine Needle Aspiration Biopsy) που προσαρμόζεται σε μια σύριγγα και επιτρέπει την αναρρόφηση κυττάρων από την ύποπτη περιοχή του μαστού.
  2. Ιστολογική βιοψία: η βελόνα σε αυτή την περίπτωση είναι μεγαλύτερη, απαιτείται τοπική αναισθησία και τομή και το υλικό που μελετάται είναι ιστολογικό.
  3. Στερεοτακτική βιοψία: η λήψη του ιστολογικού υλικού γίνεται με την καθοδήγηση ειδικών μηχανημάτων
  4. Ανοιχτή χειρουργική βιοψία: η ταυτοποίηση της φύσης της ύποπτης περιοχής γίνεται με ταχεία βιοψία κατά τη διάρκεια του χειρουργείου πριν την αφαίρεση του όγκου.


 Η Πρόληψη, η σωστή και επαρκή ενημέρωση και η έγκυρη διάγνωση είναι το παν,ας κάνουμε λοιπόν όλες αυτό το δώρο στον εαυτό μας.Ενημερωνόμαστε σωστά, εξεταζόμαστε τακτικά!
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σωστή φροντίδα προσώπου. Ενυδάτωση προσώπου

             Ενυδάτωση προσώπου : Απαραίτητη για κάθε επιδερμίδα


Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε αφήνοντας μας όμως αφυδατωμένο δέρμα.Είναι καιρός να επιστρέψουμε στη διψασμένη επιδερμίδα μας το νερό που της χρειάζεται χαρίζοντας της τη σωστή ενυδάτωση.
  Το να κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο είναι το ίδιο σημαντικό με το να το κρατάμε καθαρό.
Υπάρχει μια κοινή λανθασμένη αντίληψη ότι τα άτομα με λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται την ενυδάτωση προσώπου. Μην κάνετε αυτό το λάθος. 
Δέρμα που δεν είναι σωστά ενυδατωμένο είναι επιρρεπές σε ακμή - ναι, αυτοί με λιπαρό δέρμα μπορεί να έχουν ακόμη αφυδατωμένο δέρμα - και είναι πιθανό να αναπτύξουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου. 
Ένα δέρμα ενυδατωμένο, έχει καλύτερη ελαστικότητα και σφριγηλότητα, ενώ ευαισθητοποιείται λιγότερο από εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες. Έτσι, η συστηματική ενυδάτωση, στο σπίτι αλλά και στους χώρους αισθητικής, είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική επίσης δεν υπάρχει όριο στη συχνότητα εφαρμογής. 

 Τα στάδια για μία σωστή ενυδάτωση 

  •  Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με γαλάκτωμα και λοσιόν κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας μας.
  •  Κάνουμε απολέπιση με πίλινγκ για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα.
  •  Ενυδάτωση προσώπου με τα σωστά καλλυντικά (ορός, μασάζ, μάσκα και κρέμα).
           Η  διάρκεια της ενυδάτωσης είναι 1 ώρα.

tip: Συμβουλευτείτε την αισθητικό σας για τη χρήση των σωστών προϊόντων  
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα χρώματα στα νύχια μας

      Οι φετινές τάσεις του χειμώνα στα νύχια μας 





 Το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αποχαιρετά και μαζί του παίρνει και τα καλοκαιρινά χρώματα στα νύχια μας. Το φθινόπωρο όμως μας φέρνει τα δικά του και είναι καιρός να αρχίζουμε να εξοπλιζόμαστε!!
  Έντονα χρώματα με μεταλλική υφή και απαλές πέρλες είναι τα χρώματα της νέας σεζόν για το φθινόπωρο - χειμώνα. 
Σκούρες αποχρώσεις του μπλε,καφέ, κόκκινου, πράσινου, χακί-λαδί αλλά και τόνους του μωβ και του γκρι σε έντονες και απαλές αποχρώσεις. Η κάθε μια από εμάς θα βρει το χρώμα ή τα χρώματα που της αρέσουν και θα χαρίσει στον εαυτό της το δυναμισμό και τη λάμψη που του αξίζει!!! 

 TIPS: Μη ξεχνάτε να εφαρμόζεται ένα top coat μετά το μανικιούρ σας. 
 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΗ: Τα σκούρα χρώματα δεν ταιριάζουν σε πολύ μακριά νύχια, για αυτό φροντίστε να τα λιμάρετε συχνά.





Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μπρονζέ μακιγιάζ

                                               Απογειώστε το βλέμμα σας


Οι μπρονζέ τόνοι πρωταγωνιστούν στην παλέτα του μακιγιάζ και αυτό το καλοκαίρι. 
 Αναδεικνύουν με τον πιο υπέροχο τρόπο τη σοκολατένια επιδερμίδα ή ακόμη μπορούν να μας χαρίσουν το χρώμα που αφήνει το άγγιγμα του ήλιου χωρίς να χρειαστεί να εκτεθούμε σε αυτόν. Ανακαλύψτε τους πιο καυτούς συνδυασμούς!! 


Φυσικά οι μπρονζέ αποχρώσεις ταιριάζουν σε κάθε χρώμα επιδερμίδας, λευκές, μελαχρινές, ηλιοκαμένες και απογειώνουν τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις. 
 Για ένα πρωινό λουκ προτιμήστε ένα πιο απαλό μακιγιάζ σε μπρονζέ αποχρώσεις ,χωρίς υπερβολές δίνοντας έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών. 
 Απλώστε μία ανοιχτόχρωμη καφέ σκιά στο κινητό βλέφαρο και στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Τονίστε τα ζυγωματικά με ένα ρουζ στο χρώμα της τερακότας και το φυσικό χρώμα των χειλιών σας με ένα διάφανο λιπ γκλος. Τέλος μερικές στρώσεις από τη μαύρη μάσκαρα σας και είστε έτοιμες. Τip: Για το πρωινό μακιγιάζ αποφύγετε τα προϊόντα με ιριδίζουσα σύνθεση και επιλέξτε εκείνα με ματ υφή.


 Για ένα σέξυ βραδινό λουκ, χαρίστε ηλιοκαμένη όψη στο δέρμα με μια μπρονζέ πούδρα. 
Τονίστε το άνω βλέφαρο και την εξωτερική γωνία του ματιού με καφέ ιριδίζουσα σκιά ή ακόμη κάντε ένα ωραίο smokey σε μπρονζέ αποχρώσεις. 
Φωτίστε την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών με μια μπεζ ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά και υπογραμμίστε τη βάση των κάτω βλεφαρίδων με ένα καφέ μολύβι ματιών.Προσθέστε αρκετές στρώσεις μαύρη μάσκαρα και ολοκληρώστε βάφοντας τα χείλη με ένα nude ή ακόμη και με ένα απαλό κοραλί κραγιόν. 
Top tip: Χρησιμοποιήστε ένα λευκό μολύβι στο εσωτερικό του βλεφάρου για να χαρίσετε λάμψη και να «απαλύνετε» το αποτέλεσμα.


 Έτοιμες να κατακτήσετε τους πάντες!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

            Εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο 
                                  2011-2015 




 Τι είναι ο τράχηλος της μήτρας?

 Η μήτρα είναι ΄να από τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, το χαμηλότερο σημείο της οποίας είναι ο τράχηλος. 


 Τι είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας?


 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες ηλικίας 30-65 ετών. Ο καρκίνος του τραχήλου είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στον γυναικείο πληθυσμό κάτω των 45 ετών.Μπορεί να προσβάλει γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, οι οποίες είναι ή έχουν υπάρξει σεξουαλικά ενεργές. Τα κύτταρα που καλύπτουν τον τράχηλο της μήτρας είναι δυνατό να υποστούν αλλοιώσεις που οδηγούν σε προκαρκινικές βλάβες οι οποίες, εάν δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο. Αυτές οι αλλοιώσεις δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά μπορούν να βρεθούν με το τεστ ΠΑΠ και να θεραπευτούν για να μην εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 


 Τι προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου? 


 Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων(HPV).Μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή. 
Μπορεί να μεταδοθεί και με την απλή επαφή στο δέρμα, πχ κολπικός, στοματικός ή και πρωκτικός έρωτας, με κάποιο άτομο που έχει αυτόν τον ιό.Μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 120 τύποι του ιού. 
Από αυτούς μόνο οι 20, οι λεγόμενοι <<υψηλού κινδύνου>> , μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας με δυνατότητα εξέλιξης σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Πολλές γυναίκες θα έχουν τον ιό, αλλά πολύ λίγες από αυτές θα αναπτύξουν καρκίνο. 
Τις περισσότερες φορές το σώμα θα πολεμήσει τον ιό και η μόλυνση θα φύγει από μόνη της. Σε μερικές όμως γυναίκες, ο ιός θα παραμείνει και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. 
 Τα προφυλακτικά μπορούν να προστατέψουν από τον ιό HPV, αλλά όχι απόλυτα. Ο ιός μπορεί και πάλι να περάσει στο δέρμα από την περιοχή που δεν καλύπτεται με το προφυλακτικό.
Είναι όμως σημαντικό να χρησιμοποιείς προφυλακτικό από την αρχή της σεξουαλικής επαφής γιατί σε βοηθάει να προστατευτείς από άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. 



Μπορώ να προλάβω τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας?


 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται με το τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ! 


 Είναι μια απλή και ανώδυνη εξέταση που διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Εντοπίζει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις πολύ πριν αυτές εξελιχθούν σε καρκίνο. 
Η έγκαιρη θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων αποτρέπει την ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τακτικά το τεστ ΠΑΠ!
 Η τακτική εξέταση με το τεστ ΠΑΠ σε βοηθάει να εντοπίσεις τις αλλοιώσεις από μόλυνση και να τη θεραπεύσεις.Επίσης το εμβόλιο εναντίον του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, HPV,μπορεί να προλάβει τη μόλυνση από τον ιό. 
 Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να αρχίσουν να εξετάζονται με το τεστ ΠΑΠ μετά την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. 


 Ακόμα και αν έχεις κάνει παιδιά, εάν είσαι για πολλά χρόνια σε μονογαμική σχέση ή έχεις σταματήσει τη σεξουαλική σου δραστηριότητα, πάλι θα πρέπει να κάνεις τακτικά το τεστ ΠΑΠ. Κι αυτό γιατί πολλές φορές οι προκαρκινικές αλλοιώσεις από τον HPV μπορεί να εξελιχθούν έπειτα από χρόνια σε καρκίνο.


 Το τεστ ΠΑΠ δεν ανιχνεύει τον καρκίνο του σώματος της μήτρας ( δηλαδή του ενδομητρίου) και των ωοθηκών για τους οποίους θα πρέπει να κάνεις περιοδικά πρόσθετες εξειδικευμένες εξετάσεις.


 Υπάρχουν συμπτώματα που πρέπει να προσέξω? 
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας έχει συμπτώματα? 


 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στα αρχικά στάδια του συχνά δεν έχει συμπτώματα ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά το τεστ ΠΑΠ. Τα συμπτώματα συχνά δεν αρχίζουν πριν ο καρκίνος εξαπλωθεί στις γύρω περιοχές. Θα πρέπει να μιλήσεις αμέσως στον γιατρό σου αν έχεις τα παρακάτω συμπτώματα.



  •  αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ( έμμηνων ρύσεων) 
  • σταγόνες αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή 
  • πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
  •  δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις
  •  αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση 



 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στον γυναικείο πληθυσμό κάτω των 45 ετών.
 Με τη συμβολή του τεστ ΠΑΠ, ο καρκίνος του τραχήλου έπαψε να είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες.Τα περιστατικά της νόσου και οι θάνατοι από αυτήν έχουν μειωθεί σημαντικά. 
 Κάνοντας τακτικά το τεστ ΠΑΠ μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κατά 70%... 
 Αφιέρωσε 10 λεπτά στον εαυτό σου, κάνε το τεστ ΠΑΠ και πρόλαβε τον καρκίνο!! 


πηγή
 έντυπο υπουργείου υγείας 
εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο 2011-2015
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το μυστικό φυσικό συστατικό του μήνα

  
                                    Ο πλούτος του χαμομηλιού 



Απολαυστικό, τονωτικό και ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες – ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται και από συνάχι – το χαμομήλι είναι ένα ρόφημα με το οποίο πολύ πιθανό να περάσατε το φετινό χειμώνα (κι όχι μόνο)δίπλα στο τζάκι αγκαλιά με μια κουβέρτα, καθώς δύσκολος φέτος ο χειμώνας, κερδίζοντας από τα οφέλη του.


Έτσι λοιπόν το ταπεινό χαμομηλάκι γνωστό από τα χρόνια της αρχαιότητας για τις θαυματουργές – κυρίως καταπραϋντικές - ιδιότητες του,δεν πρέπει να λείπε από το ντουλάπι του σπιτιού, καθώς χρησιμεύει δια πάσα νόσον. 


Iδιότητες Tο έγχυμα αλλά και το αιθέριο έλαιο του φυτού παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας, ενώ ενδείκνυνται για το ντεμακιγιάζ και την καταπράυνση της περιοχής των ματιών. Eίναι ιδανικά ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ή την επιδερμίδα των μωρών. Tο έγχυμα του φυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό πληγών, προκειμένου να αποφύγουμε πιθανή μόλυνση, αλλά και για την επίσπευση της επούλωσής τους. Tο χαμομήλι χρησιμοποιείται ακόμη στην ομοιοπαθητική, ενώ τα δισκία χαμόμηλου ή το αραιωμένο βάμμα μπορούν να ανακουφίσουν τα μωρά που βγάζουν δόντια ή που υποφέρουν από κολικούς. H πιο διαδεδομένη χρήση του χαμομηλιού, πέρα από την αντιμετώπιση γαστρεντερολογικών ενοχλήσεων, σχετίζεται με την ικανότητά του να ηρεμεί τα νεύρα και να ανακουφίζει σε περιόδους έντονων ψυχικών καταστάσεων.
 Δεν μπορείτε να χωνέψετε; Υποφέρετε από φαγούρα; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Το χαμομήλι ανακουφίζει από έντονα συναισθηματικά προβλήματα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, βοηθά σε περιπτώσεις έλκους, κολικούς εντέρων και τυμπανισμό, συμβάλλει στην ανακούφιση των παιδιών από τους πόνους της οδοντοφυίας.
 Οι αντισηπτικές του ιδιότητες προστατεύουν από προβλήματα του πεπτικού και μολύνσεις του βλεννογόνου. 
 Το άνθος χαμομηλιού είναι πολύτιμο για εντριβές, δρα μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στους κοιλόπονους των μωρών. 
Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου και προσθέστε 2-3 κουταλιές χαμομηλιού, αφήνοντας το να αποβάλει το έλαιο του. Σουρώστε και έχετε στα χέρια σας ένα ισχυρό θεραπευτικό μέσο για μικρούς και μεγάλους.
 Συνιστάται για πλύσεις στη γενετήσια περιοχή, καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να ανακουφίσει οιδήματα, τσιμπήματα εντόμων και μώλωπες (το αφήνουμε να μουλιάσει σε βρασμένο νερό, για διάστημα 10 λεπτών). 
 Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και στο λούσιμο (ξέβγαλμα), κάνει μεταξένια τα μαλλιά. 

                                                     Καλλυντικές ιδιότητες






 Αν έχετε φυσικά ξανθά μαλλιά και θέλετε να ενισχύσετε το χρώμα τους χωρίς την χρήση βλαβερών χημικών συστατικών, λουστείτε (ειδικά τώρα, το καλοκαίρι) με αφέψημα χαμομηλιού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 
 Το βότανο αυτό μπορεί να σας χρησιμεύσει ακόμη και ως ντεμακιγιάζ. Αν δεν έχετε στην τουαλέτα σας γαλάκτωμα καθαρισμού, φτιάξτε μείγμα με 2 κουταλιές γάλα και 2 κουταλιές από αφέψημα χαμομηλιού.Βάλτε το σε βαμβάκι ή κατευθείαν στο πρόσωπο σας. 
 Αν υποφέρετε από μαύρους κύκλους ή πρησμένα μάτια, τοποθετήστε κομπρέσες χαμομηλιού (αφού κρυώσει) στην ευαίσθητη αυτή περιοχή για 10 λεπτά.


 Ποιοί πρέπει να το αποφεύγουν


 Οι έγκυες _ θεωρείται εμμηναγωγό. 
Οι αλλεργικοί σε μαργαρίτες και χρυσάνθεμα. 
Οι πάσχοντες από άσθμα. 
 Οι πάσχοντες από έλλειψη σιδήρου. Μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο.
 Όσοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, και άλλα συναφή σκευάσματα. 
 Όσοι αγαπούν το αλκοόλ.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μάσκα κατά της θαμπής επιδερμίδας


Η καθημερινότητά μας είναι πολύ απαιτητική, οι περισσότερες από μας έχουν να κάνουν αφάνταστα πολλά πράγματα μέσα σε 24 ώρες, έχοντας σαν αποτέλεσμα την άσχημη ψυχολογία μας και την άλλο τόσο άσχημη θαμπή επιδερμίδα μας
. Καιρός να αφιερώσουμε λοιπόν λίγο αλλά πολύτιμο χρόνο για εμάς προσφέροντας στον εαυτό μας μία υπέροχη μάσκα για να κάνουμε τη θαμπή όψη του προσώπου μας να "πάρει δρόμο" 


Μάσκα μέλι - γαρίφαλο (για μία φωτεινή επιδερμίδα)


Υλικά



  •  2 κουτ. σούπας σαπουνόχωμα 
  • 1 κουτ. σούπας βάμμα αμαμηλίδας 
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι 
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλα σκόνη 


Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε στην επιδερμίδα του προσώπου σας και στο λαιμό με απαλές κινήσεις, με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και βάλτε μία τονωτική λοσιόν.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σωστή προστασία από τον ήλιο. ΚΑΝΕ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής. Παρόλο που βρίσκεται 93 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας για τον πλανήτη. Το ηλιακό φως γίνεται τροφοδότης της ζωής, αλλά παράλληλα ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την ψυχική υγεία και ευεξία μας.

  Παρά ταύτα η ηλιακή ακτινοβολία (υπέρυθρη, ορατή, υπεριώδης Α ,Β και Γ) μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως βλαβερή.
Η στιβάδα του όζοντος στη στρατόσφαιρα που αποτελεί τη φυσική << ασπίδα προστασίας >>για τα βιολογικά συστήματα στη Γη έχει λεπτύνει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια κατά 40% αρχικά στην Ανταρκτική και αργότερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Αυτό σημαίνει ότι είμαστε εκτεθειμένοι στην υπεριώδη ακτινοβολία. Σύμφωνα με την απόφαση 2006/647 της COLLIPA της ΕΕ, όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου, αν και ο κύριος υπεύθυνος για την εκδήλωση του είναι η ακτινοβολία UVB, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον κίνδυνο που συνδέεται με την ακτινοβολία UVA.
 Επιπλέον, η ακτινοβολία UVA ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι η υπερβολική έκθεση τόσο σε ακτινοβολία UVB όσο και σε UVA επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. 
 Στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελανώματος, η εμφάνιση του κακοήθους μελανώματος παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30% 


Το συμπέρασμα?


 Είναι στο χέρι μας και επιβάλλεται να κρατήσουμε για τον εαυτό μας μόνο τις ευεργετικές συνέπειες του ήλιου. Με απλά προληπτικά μέτρα μπορούμε να χαιρόμαστε το κολύμπι, τα σπορ, αποκτώντας ομοιόμορφο,γοητευτικό μαύρισμα.

  •  Αποφεύγουμε την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.
  •  Δίνουμε έμφαση στα κατάλληλα προστατευτικά, ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  •  Προστατεύουμε τα μάτια με φωτοαπορροφητικά γυαλιά. 
  •  Φοράμε πλατύγυρο καπέλο. 
  • Φροντίζουμε ιδιαίτερα την αντιηλιακή προστασία των παιδιών.
  •  Επιλέγουμε προσεκτικά την αντιηλιακή μας προστασία. 
  • Χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά αντιηλιακά ευρέως φάσματος (UV-A, UV-B) αντιηλιακά κι επιλέγουμε τον κατάλληλο δείκτη προστασίας (SPF) 



 Μπορούμε να χαρούμε τον ήλιο με ασφάλεια!!
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

SCRUB ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Αυτή είναι η περίοδος που όλες ασχολούμαστε με το σώμα μας υπ-ερ-εν-τα-τι-κά! Βασικός εχθρός μας: η κυτταρίτιδα!
 Αντί να κοιτάς το σώμα σου με μαγιό στον καθρέφτη σου, να πιέζεις στα σημεία που έχουν κυτταρίτιδα και να ξεφυσάς, θα σου πρότεινα να κάνεις κάτι γι' αυτό!
  Τα υλικά τα έχουμε όλες σπίτι μας, με επιφύλαξη για το grapefruit.... που εύκολα βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ. Εύκολα γρήγορα και οικονομικά.. 


 Υλικά 
 - grapefruit 
- ζάχαρη
 - λάδι 


 για τα υλικά 


 Το grapefruit περιέχει οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Καθαρίζει και λευκαίνει σε βάθος το δέρμα! Επίσης, αν το πιεις σαν χυμό, το grapefruit έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και γι' αυτό το συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι. 
 Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα! Αν θέλεις πιο έντονη απολεπιστική δράση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαύρη ζάχαρη η οποία είναι πιο σκληρή.
 Το ελαιόλαδο αναπλάθει και θρέφει την επιδερμίδα μας! Μερικές ακόμη χρήσεις του είναι ως μάσκα στα μαλλιά (αν έχεις ξανθά μαλλιά απόφυγέ το γιατί το χρώμα τους πρασινίζει) ή γύρω από τα νύχια για να μαλακώσουν τα πετσάκια.

Τι θα χρειαστείς
-1/2 grapefruit
-2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
-6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

 Ανοίγουμε στην μέση το grapefruit και βάζουμε μέσα την ζάχαρη.
 Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο.
 Το scrub μας είναι έτοιμο
 Πάρε το grapefruit και το μείγμα που έχει μέσα και κάνε μια φορά την εβδομάδα scub. Τρίψε όλο σου το σώμα με απαλές κυκλικές και ανοδικές κινήσεις επιμένοντας στα σημεία που έχουν κυτταρίτιδα (γλουτοί, μηροί, κοιλιά, μπράτσα). Ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό και άπλωσε την ενυδατική σου ή ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δεκάλογος για τη μακροζωία

Πρέπει να θυμόμαστε πως η καλή υγεία και η επίτευξη ίσως ενός υψηλότερου μέσου όρου ζωής είναι μία πολύπλοκη διαδικασία και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.
 Διαβάστε παρακάτω τους σημαντικότερους. 




Η μακροζωία είναι απόρροια κυρίως δύο παραγόντων, του γενετικού μας υλικού, το λεγόμενο DNA, καθώς επίσης και του τρόπου ζωής, το lifestyle που διέπει κάθε άνθρωπο. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως μόλις το 20-30% του μέσου όρου ζωής ενός ανθρώπου συσχετίζεται με το γενετικό του υλικό, ενώ το υπόλοιπο αφορά εξωτερικούς παράγοντες, όπως τη διατροφή, την άσκηση και τις καθημερινές μας συνήθειες. Τι είναι όμως αυτό που θα μας οδηγήσει σε μία ενδεχόμενη αύξηση του μέσου όρου ζωής μας; Η απάντηση δεν είναι σαφώς απλή και όλο και περισσότερες έρευνες επικεντρώνονται στην εύρεσή της. 
Παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το ιατρικό ιστορικό εμποδίζουν και περιορίζουν τα ευρήματα των ερευνών. Αποδεδειγμένα, το γυναικείο φύλο υπερτερεί στη μακροζωία λόγω της ύπαρξης συγκεκριμένων ορμονών, των οιστρογόνων, οι οποίες μας προστατεύουν από καρδιακές κυρίως παθήσεις, τουλάχιστον μέχρι την εμμηνόπαυση. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ένας καλός συνδυασμός πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μία καλύτερη υγεία, κάτι που οφείλουμε στον οργανισμό μας.
 Ένας από τους λόγους για τους οποίους γερνάμε είναι η απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών και η κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών καταπολεμά αυτήν την αιτία. Ένας άλλος λόγος γήρανσης είναι η γήρανση των ορμονών μας, οπότε η συμβολή μίας ισορροπημένης ψυχικής υγείας προωθεί την καλή μας υγεία. Έτσι,
O δεκάλογος για τη μακροζωία μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

1) Πιείτε κόκκινο κρασί

 Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, μία αντιοξειδωτική ουσία, η οποία μας βοηθά να παραμένουμε νέοι λόγω της απορρόφησης των λεγόμενων ελευθέρων ριζών από τον οργανισμό μας που οφείλονται για τη γήρανση.

2) Φάτε μαύρη σοκολάτα

 Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες διατηρούν τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα, ενώ συγχρόνως αποτελεί μία εξαιρετική πηγή ενέργειας.

 3) Χαμογελάστε 

Ακόμα και αν δεν το νοιώθετε πραγματικά, φορέστε το χαμόγελό σας και σύντομα θα δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το άγχος που μπορεί να σας διέπει καθώς και η κακή σας διάθεση.

 4) Περάστε χρόνο στη φύση

 Και όμως, στη φύση. Ακούγεται περίεργο όμως δεν είναι καθόλου στη πραγματικότητα. Το να βρίσκεσαι σε επαφή με τη φύση προωθεί την οξυγόνωση των οργάνων και του εγκεφάλου με αποτέλεσμα οι λειτουργίες του οργανισμού να επιταχύνονται και να και να διεκπεραιώνονται πιο ομαλά. Ακόμα, η μείωση του στρες και η φυγή για λίγο από τη πραγματικότητα ωθεί σε μία ηρεμία που επιβάλλεται για την ισορροπία της ψυχικής μας υγείας. Άλλωστε ο υψηλός μέσος όρος ζωής στην επαρχία μπορεί να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε συσχετιζόμενη έρευνα.

 5) Χαλαρώστε 

Το ακριβώς αντίθετο του στρες είναι η χαλάρωση. Όπως το στρες είναι συνδεδεμένο με έναν μεγάλο αριθμό αρνητικών συνεπειών, έτσι και η χαλάρωση μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα, όπως να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης. Η αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων δε, μπορεί να γίνει πιο εύκολη εάν όλα μας τα θέματα αντιμετωπίζονται με χαλαρότητα και ηρεμία. Αφιερώστε μία μέρα της εβδομάδας στον εαυτό σας, πηγαίνοντας σε ένα spa για παράδειγμα.

6) Αθληθείτε

 ‘’Νους υγιής εν σώματι υγιή’’ ήταν το ρητό των αρχαίων, το οποίο επαληθεύεται στις μέρες μας από πολλές επιστημονικές έρευνες. Η εξάσκηση του σώματος και του νου πρέπει να αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Geriatric Society έδειξε πως γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό με μια εικοσάλεπτη αερόβια άσκηση, 4 φορές την εβδομάδα, είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή εκδήλωσης ασθενειών που απειλούν τη ζωή, όπως ο καρκίνος, τα καρδιακά επεισόδια και ο διαβήτης.

 7) Κοιμηθείτε

 Ο σωστός και ποιοτικός ύπνος συνδέεται με την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αύξηση της άμυνας του οργανισμού καθώς και περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του σωστού ύπνου.

 8 ) Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα 

Κατά αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ενισχύονται οι οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί αλλά αποφεύγονται συναισθήματα μοναξιάς και μελαγχολίας, ενισχύοντας την καλή μας υγεία.

9) Λύστε σταυρόλεξα, παίξτε σκάκι

Παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό μπορούν να προωθήσουν τη μακροζωία. Η εξάσκηση του μυαλού οδηγεί στην αύξηση της ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των νευρώνων που συνθέτουν τον εγκέφαλο. Η αυξημένη ενδοεπικοινωνία νευρώνων έχει συνδεθεί με μείωση νευρολογικών παθήσεων, όπως το Alzheimer.

10) Σκεφτείτε θετικά Think positive!

 Σκεφτείτε θετικά για τη ζωή, για το παρόν και το μέλλον. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Προμηθευτείτε σωστά τα καλλυντικά σας

Προμηθευτείτε τα καλλυντικά σας απο αισθητικούς 

 Οι περισσότεροι πελάτες ινστιτούτων συμφωνούν ότι τα προϊόντα που προμηθεύονται απο τους αισθητικούς είναι πολύ καλύτερα σε ποιότητα αλλά και σε τιμές απο τα προϊόντα που πωλούνται αλλού. Σε αυτό συμφωνούν οι ειδικοί.
 Οι περισσότεροι χημικοί δέχονται οτι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των επαγγελματικών καλλυντικών είναι σαφώς ανώτερες σε ποιότητα και ποσότητα.

   Γιατί να προμηθευτείτε τα καλλυντικά σας από ινστιτούτα αισθητικής 


 Είναι επαγγελματικά γιατί χρησιμοποιούνται στην καμπίνα από επαγγελματίες και απευθύνονται σε δέρματα με απαιτήσεις. 
 Είναι πολύ πιο δραστικά απo τα προϊόντα του εμπορίου.
 Περιέχουν δραστικές ύλες, που απαιτούν χρήση με προσοχή. 
Οπωσδήποτε είναι απαραίτητη η συμβολή του ειδικού.
Για καλύτερα αποτελέσματα στις περιποιήσεις στο ινστιτούτο, απαραίτητη είναι η εφαρμογή στο σπίτι των προϊόντων της ίδιας σειράς.
Ο αισθητικός είναι ο μόνος που πιάνει το δέρμα, βλέπει τις ανάγκες του, κάνει διάγνωση. Είναι ο μόνος ειδικός που έχει την αρμοδιότητα να προτείνει καλλυντικά.
Ο αισθητικός είναι αυτός που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του δέρματος και μπορεί να προτείνει λύσεις.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες, είναι σαφώς ανώτερα, πιο εξειδικευμένα και πιο περιεκτικά απ'οποιοδήποτε προιόν του εμπορίου.
Τα προϊόντα απευθύνονται στον επαγγελματία μιλάνε με την ποιότητα τους, όχι με τη διαφήμιση, ούτε με τα μεγάλα ονόματα.
Σε οποιοδήποτε μαγαζί που μπαίνετε ν'αγοράσετε προιόντα, είστε βαμμένη. Ποιός μπορεί με μια ματιά να κάνει διάγνωση; Κανένας. Η διάγνωση γίνεται στη καρέκλα του αισθητικού.Αφού γίνει demaquillage.
Ποίος  βλέπει το δέρμα περισσότερο απο τον αισθητικό, που δουλεύει πάνω σε αυτό;
Σε μια ώρα ή περισσότερο από μια ώρα που διαρκεί μια περιποίηση, ο αισθητικός έχει το χρόνο να διαγνώσει όλες τις ανάγκες του δέρματος.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μάσκες προσώπου με φράουλα

Υπέροχη μάσκα προσώπου με το πιο νόστιμο φρούτο του καλοκαιριού, κάντο μόνη σου


 


 2 όμορφες μάσκες με φράουλες


Μάσκα με φράουλες και αλεύρι καλαμποκιού
 1/2 φλυντζάνι τσαγιού καλογινομένες φράουλες
 1/4 φλυντζάνι τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού 
 Ανακατέψτε τις λιωμένες φράουλες και το αλεύρι μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη με ομοιόμορφη υφή. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας με προσοχή να μην πάει στα μάτια.
 Αφήστε τη για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό(καλύτερα κρύο). 


 Τονωτική μάσκα με φράουλες( με στυπτικές ιδιότητες για τις λιπαρές επιδερμίδες)
 1/2 φλυντζ. τσαγιού λιωμένες φράουλες 
 1/2 φλυντζ. τσαγιού γιαούρτι 
 Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (με μικρή ταχύτητα) μέχρι να έχουν ομοιόμορφη αφρώδη υφή. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε τη για 20 - 25 λεπτά.
 Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 Λόγω της φύσης των υλικών φτιάξτε τη μάσκα λίγο πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μάθε για τον ήλιο και προστατέψου....

                                        11 αλήθειες για τον ήλιο


 Πόσο καλά γνωρίζεις τον ήλιο; Ξέρεις τι τύπος δέρματος είσαι; Μήπως η επιδερμίδα σου είναι τόσο λευκή που δεν μαυρίζει; Μπορείς να αναστρέψεις τα αντιαισθητικά σημάδια του ήλιου στο σώμα σου; Χρειάζεται τελικά το πρόσωπο πιο υψηλό δείκτη προστασίας από το σώμα;

   1. Ο ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΓΕΡΝΑΕΙ
 Και το ξέρεις. Εξακολουθείς όμως να ψήνεσαι για να αποκτήσεις εκείνο το σοκολατί χρώμα που σε κάνει τόσο σέξι. Για αναρωτήσου όμως; Θα είσαι το ίδιο σέξι και μετά από χρόνια. Η επίδραση του ήλιου είναι σωρευτική. Αυτό που έχει κάνει ο ήλιος στην επιδερμίδα σου δεν "μηδενίζει" κάθε χειμώνα. Οι βλάβες στην επιδερμίδα παραμένουν και από πάνω έρχονται να προστεθούν και τα επόμενα καλοκαίρια και τα επόμενα και τα επόμενα... Τι θέλεις δηλαδή να είσαι 40 και να δείχνεις 60; Δεν νομίζω...


 2. ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΟΥ 
Ευρυαγγείες, χαλαρότητα, ρυτίδες, κυλίδες, φακίδες, πανάδες είναι όλα "δωράκια" το καυτού πλανήτη. Με λίγα λόγια, φωτογήρανση. Τραγικό! Ο δερματολόγος Εμμανουήλ Κουρής εξηγεί όμως πως σε συνεννόηση με έναν ειδικό μπορείς να κάνεις μια σειρά από αντιοξειδωτικές, αναπλαστικές και ενυδατωτικές θεραπείες για να βελτιώσεις την υγεία, αλλά και την εμφάνιση του δέρματός σου. Και το πάθημα... να μας γίνει μάθημα!


 3. Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΕΛΙΕΣ
Μια ακόμη πιο επικίνδυνη συνέπεια της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι και οι ελιές. Καλό είναι να επισκέπτεσαι τακτικά τον δερματολόγο σου. Εκείνος θα τις εξετάσει, θα τις "χαρτογραφήσει" και έτσι θα μπορεί να σε συμβουλεύσει για την κατάλληλη αντιμετώπιση. "Η θεραπεία τους ποικίλλει ανάλογα με τη φύση των ελιών: Χειρουργική αφαίρεση, laser, καυτηριασμός, κρυοθεραπεία, peeling, δερμοαπόξεση, είναι οι συνηθέστερες επιλογές μας".


 4. Η ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΩΡΑΡΙΟ 
 Οι ιδανικές ώρα είναι 9:00 με 12:00 και 16:00 με 19:00, οπότε και οι ακτίνες του ήλιου είναι πλάγιες και όχι κάθετες. Και να σου πω και κάτι; Δεν είναι ανάγκη να ψήνεσαι για να μαυρίσεις. Αυτές τις ώρες κάνεις ένα ωραιότατο μαύρισμα. Εννοείται πως η χρήση αντηλιακού είναι τουλάχιστον απαραίτητη. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον δερματολόγο, είναι πολύ σημαντικό να εκτίθεσαι στις ακτίνες του σταδιακά. Κάτι που οδηγεί σε βαθμιαίο μαύρισμα και αποφυγή εγκαύματος. 


 5. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ 
 Μπορεί η ομπρέλα να σε "κρύβει" από τον ήλιο, οι επίδραση όμως την ακτινοβολίας του βρίσκει το δρόμο προς το δέρμα σου. Κι αυτό συμβαίνει γιατί "η άμμος προσφέρει ισχυρή αντανάκλαση στις ακτίνες του ήλιου. Το ίδιο βέβαια ισχύει και όταν βρισκόμαστε μέσα στη θάλασσα, όπου υπάρχει αντανάκλαση από το νερό".


 6. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ 
"Έγώ για να μαυρίσω πρέπει πρώτα να "κοκκινίσω'" λέει μια φίλη και αναρρωτιέμαι: Υπάρχουν επιδερμίδες που δεν μαυρίζουν; Και τελικά η απάντηση είναι "ναι". Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο οι πολύ λευκές επιδερμίδες στην πραγματικότητα δεν μαυρίζουν!


 7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ 6 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 
Οι επιστήμονες διακρίνουν 6 διαφορετικούς τύπους δέρματος, τους 'φωτότυπους'! Ανάλογα με τον τύπο, το δέρμα σου αντιδρά διαφορετικά στον ήλιο. Για τσέκαρε λοιπόν, πριν βάλεις στόχο συγκεκριμένη απόχρωση, γιατί μπορεί τελικά άδικα να ταλαιπωρείς το δέρμα σου.  
ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 

  1. Ωχρό Λευκό δέρμα- Δε μαυρίζει, καίγεται εύκολα
  2. Λευκό δέρμα - Μαυρίζει δύσκολα - καίγεται εύκολα
  3. Λευκό δέρμα - Μαυρίζει αφού πρώτα καεί 
  4. Ανοιχτό καστανό δέρμα - Μαυρίζει εύκολα
  5. Καστανό δέρμα - Μαυρίζει εύκολα , δεν καίγεται 
  6. Μαύρο δέρμα - Καθίσταται σκουρόχρωμο, δεν καίγεται

 Οι φωτότυποι Ι και ΙΙ απαντούν με έγκαυμα ακόμα και μετά από φειδωλή έκθεση στον ήλιο και πρέπει να τον αποφεύγουν συστηματικά. - Οι περισσότεροι Έλληνες ανήκουμε στους τύπους ΙΙΙ και IV . Καθένας όμως, ανεξαρτήτως φωτότυπου, πρέπει να τηρεί τους κανόνες: σταδιακή έκθεση, κατάλληλες ώρες, χρήση αντηλιακού. 


 8. ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 
Ανάλογα με τον φωτότυπο πρέπει να επιλέξεις και το κατάλληλο αντηλιακό. "Η πλουσιότερη σε μελανίνη σκούρα επιδερμίδα είναι πιο προστατευμένη, καθώς δεν επιτρέπει να διεισδύσει σε βαθύτερα επίπεδα στο δέρμα η ηλιακή ακτινοβολία. Αποτρέπει έτσι τη βλαπτική επίδρασή της στο γενετικό υλικό των δερματικών κυττάρων" εξηγεί ο κ. Κουρής.


 9. ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ 
 Αν και ένα προϊόν αντηλιακής προστασίας θα πρέπει να βρίσκεται στην τσάντα σου όλο το χρόνο, αφού το δέρμα σου έχει ανάγκη συνέχεια από προστασία, ο δερματολόγος Εμμανουήλ Κουρής σου δίνει τα κριτήρια για να επιλέξεις σωστά το προϊόν που θα πάρεις μαζί στην παραλία: -Να έχει ευρύ φάσμα απορρόφησης υπεριώδους ακτινοβολίας (UVB και UVA). -Να έχει καλλυντικές ιδιότητες,να απλώνεται δηλαδή ομοιόμορφα στο δέρμα και να μην είναι ορατό, ούτε να ξεβάφει στα ρούχα. -Να είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα. -Να μην είναι λιπαρής υφής, όταν χρησιμοποιείται στο πρόσωπο ή σε σμηγματορροϊκά δέρματα. -Να είναι άοσμο. -Να προστατεύει για πολλές ώρες. -Να έχει υποαλλεργικά συστατικά. -Να μην έχει χημικά φίλτρα όταν απευθύνεται σε παιδιά. -Να έχει τον κατάλληλο δείκτη προστασίας (SPF) 


 10. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ
Κι όμως, αν και συνήθως βάζουμε στο πρόσωπο αντηλιακό με υψηλότερο δείκτη προστασίας, σύμφωνα με τον δερματολόγο το πρόσωπο είναι πιο ανθεκτικό. "Λόγω συνεχούς έκθεσης στον ήλιο, χειμώνα-καλοκαίρι, είναι πιο ανθεκτικό από το σώμα καθώς η διαρκής αυτή έκθεσή του οδηγεί σε ένα φαινόμενο σκλήρυνσης (hardening). Αυτό σημαίνει ότι δεν καίγεται τόσο εύκολα όσο το σώμα που είναι σχετικά ασυνήθιστο στον ήλιο και εκτίθεται μόνο τους θερινούς μήνες. Τελικά το σώμα μάλλον χρειάζεται υψηλότερο δείκτη προστασίας από ό,τι το πρόσωπο" εξηγεί ο κ. Κουρής. 


 11. Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ...
 Τα καλά νέα για το τέλος! Πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου και της υπεριώδους ακτινοβολίας, υπάρχουν και οφέλη από την ηλιοθεραπεία. "Ο ήλιος είναι απαραίτητος για την παραγωγή βιταμίνης D, αναγκαίας για το μεταβολισμό των οστών. Πέραν τούτου, είναι ωφέλιμος σε κάποιες δερματοπάθειες όπως: ψωρίαση, έκζεμα, σμηγματορροϊκή δερματίτις, ακμή ράχης κ.α."!
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το καλοκαίρι στα νύχια μας

  Τα νύχια μας είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχός της εμφάνισής μας, έτσι και φέτος το καλοκαίρι μαζί με τα χρωματιστά ρούχα και μπικίνι θα έχουμε και πολύ πολύ χρώμα στα νύχια μας. Υπέροχα και έντονα χρώματα λοιπόν και φέτος το καλοκαίρι!!






  Αρχίζω λοιπόν από το έντονο φούξια,χρώμα που έπαιζε από την αρχή της άνοιξης και θα πρωταγωνιστήσει και όλο το καλοκαίρι. 
Επίσης αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε, κυρίως το φυστικί και το γαλάζιο του ουρανού. Φυσικά το πορτοκαλί δε θα λείψει από τις χρωματικές παλέτες καθώς επίσης τα υπέροχα παστέλ χρώματα, όπως το όμορφο ροζ και το τέλειο μοβ χρώμα της λεβάντας.
Φυσικά το έντονο κόκκινο βερνίκι, το χέρι μας δείχνει κομψό και πανέμορφο με τα έντονα κόκκινα νύχια!
Τέλος το λευκό για όσες θέλετε να έχετε μια κλασική και επίσημη εμφάνιση , ακόμα και το καλοκαίρι, θα φορεθεί.




Λίγα ακόμη μυστικά 

  •  Για όσες θέλετε να ξεχωρίζετε, μη διστάσετε να βάψετε να νύχια σας με διαφορετικά χρώματα το κάθε ένα(multi-colored). 
  • Τα στρας, οι πούλιες και τα πολύχρωμα stickers θα έχουν την τιμητική τους…Δοκιμάστε τα για ένα ξεχωριστό look! 
  •  Για εσάς που λατρεύετε το γαλλικό, γιατί δεν δοκιμάζετε κάτι εναλλακτικό? Μία πρόταση είναι το ανάποδο γαλλικό- εξίσου εντυπωσιακό και φινετσάτο- αλλά και το γαλλικό με πολύχρωμες γραμμές εκτός του λευκού!
  •  Για να κάνεις τα νύχια σου να ξεχωρίζουν περισσότερο μη ξεχνάς ποτέ το γυαλιστικό σου και ενώ συνδύασε το ντυσιμό σου με ένα clutch ή πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια. 
  •  Τέλος μη ξεχνάτε ποτέ τη βάση(base coat) σας πριν απο κάθε βάψιμο.Τα κιτρινισμένα νύχια δεν αρέσουν σε κανέναν!



Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μυστικό συστατικό ομορφιάς του μήνα Το Μέλι

Βάλτε το μέλι στη ζωή σας και αφήστε το να σας ομορφύνει 


Πάμπολλες φορές, αναφέρεται στην ιστορία το μέλι, σαν απαραίτητο, πολύτιμο συστατικό για την φροντίδα και περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. 





  Η Κλεοπάτρα έχει μείνει στην ιστορία σαν καλλονή που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο να παίρνει το μπάνιο της σε μείγμα από μέλι και γάλα. Η γυναίκα του αυτοκράτορα Νέρωνα, χρησιμοποιούσε πιστά λοσιόν από μέλι και γάλα για το πρόσωπο και το σώμα, που φαίνεται ότι της εξασφάλιζε νεανικότητα και δροσιά. 
Γύρω στα 1800, το μέλι άρχισε να μπαίνει στα κύρια συστατικά πολλών δημοφιλών καλλυντικών. Σήμερα το μέλι, πέρα από τις άλλες ευεργετικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από τις εταιρίες καλλυντικών για μάσκες προσώπου, ενυδατικές κρέμες και λοσιόν για τα μαλλιά και το σώμα, μετά το μπάνιο. 
Το μέλι όμως θεωρείται και ως αποτελεσματικό ιαματικό συστατικό για γδαρσίματα και μικροτραύματα του δέρματος. Βοηθά στην επούλωση!
 Πρόσφατες ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι το μέλι είναι και αντιμικροβιακό. 
 Ας δούμε όμως το πως το μέλι λειτουργεί.
 Τι το κάνει να είναι τόσο χρήσιμο σαν καλλυντικό. Το δέρμα για να είναι και να παραμείνει λείο, απαλό και ελαστικό, πρέπει να διατηρεί συνεχώς τη δροσιά του. Όσο το δέρμα γερνά ή όσο είναι εκτεθειμένο σε χημικά ή και ταλαιπωρίες από το περιβάλλον, όπως τον ήλιο, σκόνη, μόλυνση, παγωνιές, κ.λ.π. χάνει την ικανότητά του να ενυδατώνει, στεγνώνει, αγριεύει ή και ρυτιδώνει. 
Το μέλι είναι ένα από τα πλέον δραστικά ενυδατικά, που σημαίνει ότι ελκύει, απορροφά και διατηρεί νερό στα μόριά του, γι’ αυτό και μπορεί να αποτελέσει έναν δραστικό ενυδατικό παράγοντα.
 Όταν δηλαδή προστεθεί σε κάποια αναλογία σε καλλυντικά προϊόντα δίνει υγρασία στο δέρμα, το διατηρεί δροσερό. 
Γι’ αυτό και κρέμες ή σαμπουάν με μέλι, φρεσκάρουν “ποτίζουν” το δέρμα και τα μαλλιά. 
 Επίσης είναι γνωστό ότι προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, γι’ αυτό και θεωρείται το πλέον κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα όπως των μωρών. 
Να λοιπόν ορισμένες απλές συνταγές που μπορείτε μόνες σας (ή μόνοι σας) να παρασκευάσετε χρησιμότατα φυσικά προϊόντα, φθηνά και ασφαλή καθώς και χρήσιμες συμβουλές. 


 Καλλυντικά με βάση το μέλι: 


-«μάσκα» από μέλι, για το πρόσωπο 
Ανακατεύουμε 1 κουτ. της σούπας μέλι με μία κ.σ άσπρο μαλακό αλεύρι. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες ροδόνερο ώστε να φέρουμε το μείγμα στην μορφή που χρειάζεται (ούτε πολύ παχύ, ούτε πολύ ρευστό). Απλώνουμε προσεκτικά στο πρόσωπο και αφήνουμε να δράσει για περίπου μισή ώρα. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και ταμποναριστά με ένα μαλακό πανί. -2 φορές την εβδομάδα.


 Για να δώσετε φυσική γυαλάδα και ζωντάνια στο μαλλί σας
 Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα λίτρο ζεστού νερού. Για ξανθά μαλλιά προσθέστε χυμό μισού λεμονιού. Μετά το σαμπουάν, βρέξτε τα μαλλιά σας με το μείγμα αυτό. Μην τα ξεπλένετε, μόνο στεγνώστε τα κανονικά. 


 Για ενυδατική μάσκα προσώπου (moisturizer)
 Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με δύο κουταλάκια γλυκού γάλα (ατόφιο). Απλώστε το μείγμα αυτό στο πρόσωπο και λαιμό, με ένα απαλό κυκλικό μασάζ. Αφήστε το 10 λεπτά της ώρας και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.


 Για λοσιόν δέρματος 
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι λάδι (σπορέλαιο), και 1/4 του κουταλιού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στα χέρια, αγκώνες και οπουδήποτε άλλου νοιώθετε το δέρμα σας στεγνό, με το μείγμα αυτό. Αφήστε το 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. 


 Το μέλι ως αντιοξειδωτικό 
Η μια μετά την άλλη, επιστημονικές μελέτες των τελευταίων χρόνων, δείχνουν ότι το μέλι έχει σημαντικές φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ενώ βοηθούν το δέρμα να ανανεωθεί. 
Εκτεταμένη έκθεση του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, προξενεί πρόωρο γήρας και καρκίνους. Τα διάφορα χημικά παρασκευάσματα προστασίας απ’ τον ήλιο (sunscreens), συχνά ερεθίζουν το δέρμα. Γι’ αυτό και ερευνητές πειραματίζονται με διάφορα αντιοξειδωτικά στα καλλυντικά, αντιερεθιστικά και ενυδατικά. 
Οι μοναδικές φυσικές ιδιότητες που έχει το μέλι, το κάνουν να είναι η ιδεώδης λύση ανάμεσα στα προϊόντα αυτά. Γι’ αυτό μην εκπλήσσεστε όταν δείτε ότι το μέλι όλο και περισσότερο, περιέχεται σε πολλά καλλυντικά για την περιποίηση, φροντίδα και προστασία του δέρματος. 


 Μάσκα για σύσφιξη του δέρματος 
1 κουτάλι της σούπας μέλι, ασπράδι από ένα ωμό αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα την βρείτε σε όλα τα φαρμακεία, glycerine) και ανακατεύοντάς τα προσθέστε λίγο αλεύρι μέχρις ότου το μείγμα γίνει είδος κρέμας. Απλώστε την στο πρόσωπο και λαιμό, αφήστε την επί 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.  


Τα προιοντα πρέπει να τα φυλάσουμε στο ψυγείο και να τα χρησιμοποιούμε μεσα σε 2-3 μερες.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Χτενίσματα βγαλμένα από παραμύθι

Ποία από εμάς στα παιδικά της χρόνια δεν είχε ονειρευτεί ότι βρίσκετε στη θέση της πριγκίπισσας του παραμυθιού ?

  Πανέμορφες κοπέλες, ωραίοι πρίγκιπες και ακόμη πιο όμορφα μαλλιά!! Φυσικά πριγκίπισσες δε γίνεται να είμαστε ακόμη και αν προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας παραμυθένια ...μπορούμε όμως να κάνουμε τα υπέροχα χτενίσματα τους.
 Υπέροχες πλεξούδες, όμορφα κυματιστά μαλλιά, ανάλαφρα πιασίματα που εύκολα μπορούμε να κάνουμε....








Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η υγεία των νυχιών μας

            Καθρέφτης της υγείας μας τα νύχια....






Μπορεί να γνωρίζετε ότι τα νύχια μεγαλώνουν περίπου 3 χιλιοστά το μήνα ή ίσως να έχετε διαβάσει κάπου ότι προκειμένου να αναπλαστεί πλήρως ένα νύχι χεριού χρειάζεται 4-5 μήνες, ενώ για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού απαιτούνται 12-18 μήνες. Αυτό, όμως, που σίγουρα πρέπει να μάθετε είναι πότε τα νύχια μάς προειδοποιούν ότι κινδυνεύουμε από κάποια πάθηση, καθώς πολλές φορές η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, π.χ. με λευκά σημάδια, με γραμμώσεις, μαυρισμένα ή πρασινωπά, αποτελεί ένδειξη ή και σύμπτωμα μιας παθολογικής κατάστασης. Ας δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια μία-μία όλες τις περιπτώσεις που μπορούν να παρουσιαστούν στα άκρα των... άκρων.

  Mήπως έχουν λευκά σημάδια...?
 Παλιότερα επικρατούσε η άποψη ότι τα λευκά σημάδια στα νύχια δηλώνουν έλλειψη ασβεστίου. Oι ειδικοί, παρ’ όλα αυτά, καταρρίπτουν το μύθο, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από φυσαλίδες αέρα που δεν έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μας.
 • Μπορεί να φταίει το συνεχές μανικιούρ 
 Η περιποίηση των νυχιών είναι σίγουρο ότι συμβάλλει στην καλή εμφάνιση, όταν όμως γίνεται πολύ συχνά ή με λάθος τρόπο, ενδέχεται να οδηγήσει σε τραυματισμό της ρίζας του νυχιού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία λευκών κηλίδων. 
 • Μήπως χτυπήσατε; Ακόμα και ένας μικροτραυματισμός μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία λευκών σημαδιών. 
 Αν σπάνε εύκολα...
 • Μήπως βάφετε συχνά τα νύχια σας; Τα διαλυτικά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του χρώματος των βερνικιών αφυδατώνουν τα νύχια, τα ξεφλουδίζουν και τα λεπταίνουν. 
 • Μπορεί να φταίει ο θυρεοειδής
 O θυρεοειδής είναι ένας αδένας που ελέγχει πολλές λειτουργίες του οργανισμού και γι’ αυτό, όταν απορυθμίζεται, παρουσιάζονται συνήθως έντονα συμπτώματα σε διάφορα όργανα του σώματος, μεταξύ των οποίων και στα νύχια. 
• Ασχολείστε πολύ με τις δουλειές του σπιτιού; Αν πλένετε τα πιάτα ή τα ρούχα χωρίς να φοράτε γάντια, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα νύχια σας. Η υπερβολική επαφή των χεριών με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά και επομένως πιο εύθραυστα, ενώ οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών τα ξηραίνουν και τα αφυδατώνουν.
 Καλό είναι, λοιπόν, να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού και να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό.
 • Είναι πιθανό να έχετε αναιμία... Η σιδηροπενική αναιμία εμφανίζεται κυρίως στη βρεφική ή στην παιδική ηλικία, στην εφηβεία και στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Εκτός από τα νύχια, το βασικότερο σύμπτωμα είναι η καταβολή δυνάμεων, ενώ σε προχωρημένη μορφή μπορεί να προκαλέσει χλομάδα, δύσπνοια, λαχάνιασμα, πονοκέφαλο και ζαλάδες. 
Υπάρχουν μαύρες κηλίδες? 
• Συνήθως οφείλονται σε τραυματισμό 
 Η πιο συνηθισμένη αιτιολογία είναι ένας τραυματισμός στο νύχι, που δημιουργεί εσωτερικό αιμάτωμα. Ακόμα και ένας ελαφρύς τραυματισμός είναι αρκετός για να δημιουργηθούν μαύρες κηλίδες. 
 • Μπορεί να είναι κάτι σοβαρότερο 
Αν δεν θυμάστε να χτυπήσατε κάπου, ώστε να δικαιολογούνται οι μαύρες κηλίδες, πρέπει να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας, αφού υπάρχει η πιθανότητα να πρόκειται ακόμα και για κάτι σοβαρό.
 Αν κιτρινίζουν..
 • Βάφετε τα νύχια σας με έντονα χρώματα; 
Τα βερνίκια σε έντονα χρώματα (κυρίως το σκούρο κόκκινο και το καφέ) και η συχνή χρήση του ασετόν δίνουν μια χαρακτηριστική πορτοκαλοκίτρινη χροιά στα νύχια, που θα υποχωρήσει αν αφήσετε τα νύχια σας άβαφα για ένα χρονικό διάστημα. 
• Μήπως είστε μανιώδεις καπνιστές; 
Το τσιγάρο δεν κιτρινίζει μόνο τα δόντια, αλλά και τα νύχια όσων καπνίζουν πολύ. Αν αποφασίσετε να κόψετε το κάπνισμα, το χρώμα των νυχιών σας θα επανέλθει, μετά την πάροδο όμως αρκετού χρόνου.
. • Μπορεί να έχετε ίκτερο 
Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως είναι κίτρινο και το ασπράδι του ματιού. Αν και ο γιατρός μόνο μπορεί να διαγνώσει αν έχετε ίκτερο ή όχι, υπάρχει και ένα τεστ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Πιέστε μαλακά με τον αντίχειρά σας την άκρη ενός νυχιού. Φυσιολογικά, το χρώμα από ροζ θα γίνει άσπρο μέχρι περίπου τη μέση του νυχιού. Αυτό οφείλεται στην τοπική διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Στην περίπτωση, όμως, που το χρώμα γίνει κίτρινο, πρόκειται για σύμπτωμα ίκτερου. 
• Είναι πιθανό να φταίει ένας μύκητας ή να έχετε ψωρίαση
 Σε νόσους όπως οι ονυχομυκητιάσεις και η ψωρίαση, πέρα από το κιτρίνισμα των νυχιών, συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως η υπονύχια υπερκεράτωση (το νύχι σηκώνεται προς τα πάνω) ή η ονυχόλυση (το νύχι, επειδή δεν ακουμπάει ακριβώς πάνω στο δέρμα, χάνει το ροζ χρώμα του δέρματος και παίρνει μια άσπρη χροιά). 
 Έχουν κάθετες γραμμώσεις... 
«Κάθετες γραμμώσεις» είναι οι γραμμές που ξεκινούν από το ελεύθερο άκρο του νυχιού και κατευθύνονται προς τη ρίζα του. 
 • Ύποπτο το ασετόν
 Η συχνή χρήση του ασετόν ξηραίνει τα νύχια και είναι πιθανό ακόμα και να δημιουργήσει κάθετες ραβδώσεις στην επιφάνειά τους. Σημαντικό είναι, λοιπόν, να πλένετε καλά τα χέρια σας με δροσερό νερό μετά τη χρήση του. Σύντομα η υφή των νυχιών σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά πλαίσια. 
• Μπορεί να φταίνε τα απορρυπαντικά και το ζεστό νερό 
Η συχνή επαφή με απορρυπαντικά και ζεστό νερό μπορεί να αλλοιώσει και την υφή των νυχιών, δημιουργώντας κάθετες γραμμές στην επιφάνειά τους.
 • Μπορεί να τραυματιστήκατε
 Oι κάθετες ραβδώσεις στην επιφάνεια των νυχιών σας μπορεί να προκληθούν ακόμα και λόγω τραυματισμού.
 • Είναι πιθανό να δυσλειτουργεί ο θυρεοειδής αδένας
 Οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, πέρα από ευθραυστότητα στα νύχια, ενδέχεται να δημιουργήσουν και κάθετες γραμμές.
 • Φταίει η ηλικία! 
 Πριν αναζητήσετε την αιτία της αλλοίωσης των νυχιών σας σε κάποια νόσο, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε αν το μόνο που φταίει είναι το ότι... μεγαλώσατε! Με την πάροδο των χρόνων, αυξάνονται φυσιολογικά οι κάθετες γραμμώσεις, οι οποίες είναι σαν... ρυτίδες πάνω στο νύχι. 
 Αν έχουν «παχύνει»... 
• Μπορεί να οφείλεται στην ψωρίαση 
Το νύχι σηκώνεται ελαφρώς από το ελεύθερο άκρο και πέρα, και έτσι φαίνεται πιο παχύ. Στην περίπτωση της ψωρίασης, είναι πιθανό παράλληλα να δημιουργηθούν και σχισμοειδείς αιμορραγίες (μικρές μαύρες σχισμές) ή μικρές τρυπούλες πάνω στο νύχι (σαν να το έχετε τρυπήσει με καρφίτσα), ενώ μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και μια διαταραχή που ονομάζεται «σταγόνα ελαίου» (σαν να έχει πέσει μια σταγόνα λαδιού πάνω στο νύχι, το οποίο παίρνει υποκίτρινο χρώμα).
 • Υπεύθυνοι κάποιοι μύκητες 
 Oι ονυχομυκητιάσεις έχουν πολλές μορφές και ενδέχεται να συνοδεύονται από υπερκεράτωση και ονυχόλυση, ενώ το νύχι μοιάζει σαν να είναι τριμμένο. 
 Αν αποκτήσουν... πράσινο χρώμα! 
• Συνήθης ύποπτος ένας μύκητας 
Είναι πολύ πιθανό το πράσινο χρώμα των νυχιών σας να οφείλεται σε μύκητα του γένους Candida, οπότε χρειάζεται να απευθυνθείτε σε δερματολόγο για να σας συστήσει θεραπεία. 
• Μπορεί να φταίει ένα μικρόβιο
 Ένα είδος μικροβίου, συγκεκριμένα η ψευδομονάδα, μπορεί να δημιουργήσει αυτή την αλλοίωση στο χρώμα των νυχιών σας, το οποίο θα επανέλθει με την κατάλληλη θεραπεία. 
 Η κατάλληλη αντιμετώπιση 
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σύμπτωμα, πρέπει να καταπολεμηθεί η συγκεκριμένη κάθε φορά αιτία. 
Αν π.χ. τα νύχια σας σπάνε εύκολα και διαγνωστεί ότι δυσλειτουργεί ο θυρεοειδής αδένας, τότε είναι αναγκαίο να ρυθμίσετε τη λειτουργία του, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και το σύμπτωμα. 
Ανάλογα με την ασθένεια που «κρύβεται» κάθε φορά, η θεραπεία είναι διαφορετική: άλλες φορές εύκολη (π.χ. τραυματισμός) και άλλες δύσκολη και χρονοβόρα (όπως στην ψωρίαση). 
Συνήθως, μετά την καταπολέμηση της αιτίας, τα νύχια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου τα συμπτώματα δεν υποχωρούν (π.χ. οι αλλαγές στη μορφολογία των νυχιών λόγω ηλικίας είναι φυσιολογικές και μη αναστρέψιμες). 
 Καθρέφτης της υγείας μας 
 Τα νύχια έχουν χαρακτηριστεί καθρέφτης της υγείας μας, αφού μπορούν να αποτελέσουν μέσο για τη διάγνωση ακόμα και σοβαρών νοσημάτων. Παθήσεις των νεφρών, της καρδιάς, του ήπατος κλπ., όπως νεφρική, καρδιακή ή ηπατική ανεπάρκεια, συχνά παρουσιάζουν συμπτώματα στην περιοχή των νυχιών. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, στην περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα ή στην υφή του νυχιού, να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Βαθύς Καθαρισμός προσώπου

           Ο "παρεξηγημένος" βαθύς καθαρισμός  προσώπου

             

   Στο άκουσμα και μόνο του όρου "καθαρισμός προσώπου" το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας "ανάρρωσης". 
Με σιγουριά μπορώ να σας ενημερώσω ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν συγκαταλέγεται στον όρο εγχείρηση άρα ο σκοπός του δεν είναι να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο. 
  Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχει εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος του πελάτη δηλαδή ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγο. 


 Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
 Τι είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου και από ποιόν πρέπει να εκτελείται? 


 Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η αισθητική περιποίηση κατά την οποία αφαιρούνται από το δέρμα σμήγμα, φαγέσωρες και ρύπους.
 Η συχνότητα με την οποία γίνεται ο βαθύς καθαρισμός εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος μας. οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα όλο το 24ώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφαιρείται καθημερινά,καθώς αυτό προστατεύει την επιδερμίδα από διάφορους παράγοντες και την κάνει πιο μαλακή στην αφή. 
Από τη στιγμή όμως που το σμήγμα παραμένει αρκετό καιρό μέσα στους τριχοσμηγματογόνους θύλακες και μετατρέπεται σε φαγέσωρα τότε ήρθε να γίνει καθαρισμός.... 
Στα λιπαρά δέρματα οι τριχοσμηγματογόνοι θύλακες γεμίζουν πιο εύκολα με σμήγμα από ότι οι υπόλοιποι τύποι δέρματος. Επιπλέον οι σμηγματογόνοι αδένες υπερλειτουργούν σε διάφορες παθολογικές και μη καταστάσεις, όπως π,χ σε ορμονικές διαταραχές και σε καταστάσεις stress. 
Έτσι λοιπόν η συχνότητα με την οποία γίνεται ένας βαθύς καθαρισμός εξαρτάται από διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. 


Αποτελείται από τα παρακάτω στάδια

  •  Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν. 
  •  Δεύτερο στάδιο με το πήλινγκ προσώπου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων. 
  •  Τρίτο στάδιο με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων. Τέταρτο στάδιο κάνουμε διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια.
  •  Πέμπτο στάδιο προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψίσυχνων ρευμάτων.
  •  Έκτο στάδιο χρησιμοποιούμε μια μάσκα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του πελάτη και τέλος μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα. 

 Η διαδικασία μπορεί να αλλάζει από αισθητικό σε αισθητικό εμπλουτίζοντας την με περισσότερες από μια μάσκες ή με καλμαντικούς ορούς που προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην φυσιολογική επαναφορά του pH του δέρματος. 
Φυσικά και πρέπει να εκτελείται ΜΟΝΟ από αισθητικό και όχι από κάποιο μανικιρίστα ή κομμωτή.


  Τι πρέπει όμως να κάνετε και εσείς με την σειρά σας; 

  •  Πρέπει να γνωρίζετε ότι: μετά από ένα καθαρισμό δεν θα πρέπει να βαφτείτε για 24-48 ώρες ούτε να δεχτείτε ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser) 
  •  δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων 
  •  να αποφεύγετε την σωματική άσκηση για επίσης 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση θα μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα σας.
  •  ένα καλό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί χρειάζεται την βοήθεια σας και αυτό θα γίνει εάν κάθε βράδυ απαραιτήτως απομακρύνετε το μακιγιάζ σας, χρησιμοποιείτε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα καθώς και ένα ήπιο πήλινγκ και μια καθαριστική μάσκα μια φορά την εβδομάδα ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας. 

 Δεν υπάρχει κανένας λόγος στη σκέψη του βαθύ καθαρισμού να μας πιάνει τρόμος... κάθε άλλο μάλιστα καθώς όλοι θέλουμε ένα καθαρό πρόσωπο!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μεταμορφώστε το μακιγιάζ σας

      Ομορφιά που μαγνητίζει από την πρώτη ματιά, με ένα 
      ολοκληρωμένο μακιγιάζ για το πρωί αλλά και το βράδυ!          
                                 
                        




  ΠΡΩΙΝΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 
 Χαρίστε την επιδερμίδα σας ομοιόμορφη όψη χρησιμοποιώντας make up πολύ κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας, προσοχή σε αυτό πρέπει να τεστάρουμε το χρώμα κοντά στο λαιμό μας για να αποφύγουμε λάθη.
Οι ανοιχτόχρωμες εφαρμόζουν στο πρόσωπο τους make up σε ανοιχτό χρώμα και οι σκουρόχρωμες σε πιο σκούρες.
 ΜΑΤΙΑ Καλύψτε το κινητό βλέφαρο με μια ανοιχτόχρωμη σκιά βάσης, λευκή ή μπεζ, εφαρμόστε ένα μαύρο μολύβι εσωτερικά μάτι και κάντε το περίγραμμα στο κινητό βλέφαρο. Τονίστε με αρκετές στρώσεις τις βλεφαρίδες με μαύρη μάσκαρα. 
Βάλτε ένα ωραίο απαλό ρουζ στα μάγουλα σας και χρησιμοποιήστε ένα γήινο κραγιόν για τα χείλη σας. Είστε έτοιμες για την πρωινή σας δουλειά...


 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ - ΒΡΑΔΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 
 Και αν μετά τη δουλεία βιάζεστε να ετοιμαστείτε γιατί ο καλός σας, σας περιμένει, μην αγχωθείτε τουλάχιστον για το μακιγιάζ!!! 
Μετατρέψτε το πρωινό σας μακιγιάζ σε βραδινό με λίγες ακόμη κινήσεις. 
 ΜΑΤΙΑ Xωρίς να αφαιρέσετε το πρωινό σας μακιγιάζ,μεταμορφώστε το εφαρμόζοντας ένα σκούρο μπλε μολύβι εσωτερικά στο μάτι και σχηματίζοντας μια χοντρή γραμμή smokey στο κάτω βλέφαρο. Εφαρμόστε μια γαλάζια σκιά από πάνω έστι ώστε η γραμμή smokey να είναι ομοιόμορφη. 
Πάνω από το μολύβι η σκιά θα αποκτήσει βάθος και διάρκεια.Περάστε ξανά μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας και τονίστε ξανά το ρουζ σας. 
Γεμίστε τα χείλη σας με ένα πιο έντονο κραγιόν σε ροζ- κοραλί απόχρωση και είστε έτοιμες....
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πως να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Προσέχω σαν τα μάτια μου

 
Όταν βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και αντικρίζετε το ενοχλητικό θέαμα των μαύρων κύκλων αμέσως σκεφτόμαστε το τι μπορούμε να κάνουμε για να τους αποχαιρετίσουμε, ποία κρέμα θα πρέπει να πάρουμε, τι μπορούμε να κάνουμε μόνες μας για να βοηθήσουμε την περιοχή, συνταγές της γιαγιάς και έξυπνα tips για να μη φαίνονται οι κύκλοι μας όταν θα κάνουμε το βραδινό μας μακιγιάζ!!
  Πολύ συχνά λέμε "τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας" .Είναι από τα πρώτα σημεία που παρατηρούμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με κάποιον για αυτό και η εικόνα τους είναι πολύ σημαντική.
Για αυτό καλό θα ήταν να μάθουμε για αυτούς, μπας και τους κάνουμε να φύγουν...

 Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, συχνά μας προσθέτουν χρόνια, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτεροι σε ηλικία. 
 Οι κυριότερες αιτίες των μαύρων κύκλων και σακούλων, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο εχθρό της ομορφιάς είναι οι εξής:


 - Πολλοί άνθρωποι έχουν μια φυσική προδιάθεση ή κληρονομούν έναν τύπο δέρματος επιρρεπές στη δημιουργία των μαύρων κύκλων.


 - Μερικές συνθήκες, που έχουν ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών, εντείνουν το πρόβλημα, αφού συχνά επιβαρύνουν το κυκλοφορικό, προκαλώντας πρήξιμο και σακούλες.

 - Σε κάποιες περιπτώσεις η εμφάνιση σακούλων κάτω από τα μάτια έχει ως αιτία την ιδιαίτερη ανατομική διάπλαση των βλεφάρων του κάθε ατόμου.

 - Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους είναι η συμφόρηση γύρω από τη μύτη, οι αλλεργίες, η χρόνια ιγμορίτιδα, ακόμα και ένα κρύωμα, επειδή μειώνουν τη ροή των αγγείων κάτω από τα μάτια, με συνέπεια να διαστέλλονται και να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σκούρα.


 - Επίσης, η εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις βιταμινών A, B, C και K, πρωτεϊνών και σιδήρου. 


 - Φυσικά, η υπερβολική κούραση, οι λιγοστές ώρες ύπνου, η ταλαιπωρία του δέρματος λόγω συχνού μακιγιάζ, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η απότομη αυξομείωση βάρους και η αφυδάτωση μπορεί να κάνουν τους μυς να χαλαρώσουν ή να χάσουν τον τόνο τους, εντείνοντας το πρόβλημα.


 Προκειμένου λοιπόν το δέρμα μας να αντιμετωπίσει τις παραπάνω συνθήκες, συσσωρεύει και διογκώνει τα αγγεία κάτω από τα μάτια, τα οποία διαφαίνονται μέσα από το λεπτό δέρμα της συγκεκριμένης περιοχής και δημιουργούν αυτή την μοβ μπλε απόχρωση ή συσσωρεύουν μελανίνη οπότε ειναι καφέ ή κίτρινο. 
Παρόλα αυτά, όλοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και των σακούλων, εφαρμόζοντας από σήμερα κιόλας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:
 - Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως, μιας και οι λίγες ώρες ύπνου ενδέχεται να εντείνουν το πρόβλημα, ενώ φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα ανατομικό μαξιλάρι, κατάλληλο για τη σωστή θέση του κεφαλιού και του αυχένα.
 - Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και K, επιλέξτε τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, καρότα, πορτοκάλια και πράσινο τσάι, πίνετε άφθονο νερό, περιορίστε το αλκοόλ και κόψτε το κάπνισμα.
 - Περιορίστε το αλάτι στο φαγητό σας, μειώνοντας έτσι την παρακράτηση υγρών από τον οργανισμό σας. 
 - Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά και ανεξαρτήτως καιρού, γιατί πολλές φορές η υπερέκκριση μελανίνης συνδέεται με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.
 - Σημαντικός παράγοντας στη μείωση των μαύρων κύκλων είναι η συστηματική χρήση μιας ειδικής κρέμας ματιών κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και στον ύπνο, η οποία θα τονώσει και θα ενυδατώσει σε βάθος την ευαίσθητη αυτή περιοχή.


 Επίσης: 
- Πάρτε 2 φακελάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο κομματάκια βαμβάκι) μαύρο τσάι ή χαμομήλι και αφού τα μουλιάσετε καλά σε κρύο νερό, τοποθετήστε τα στα μάτια σας για 10-15 λεπτά. Το τσάι βοηθά να μειωθεί ο δυσχρωματισμός και το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών της περιοχής.
 - Κάθε πρωί δοκιμάστε να πλένεται το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Πάρτε ένα μεταλλικό κουταλάκι, αφήστε το για λίγη ώρα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και μετά τοποθετήστε το στους μαύρους κύκλους για ένα περίπου λεπτό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παγάκια μέσα σε γάζες ή μια λεπτή πετσέτα. Όλα τα παραπάνω βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος των ματιών, στο ξεφούσκωμα και την απάλυνση των μαύρων κύκλων.
 - Βάλτε φέτες από αγγούρι πάνω στην περιοχή των ματιών για μερικά λεπτά, ανανεώνοντας έτσι την υφή του δέρματος. 
 - Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε μια πατάτα , να την βάλετε μέσα σε δυο γάζες και να την τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια πλένετε την περιοχή και απλώνετε την κρέμα σας. 
 Παρόλο που οι μαύροι κύκλοι δεν αποτελούν σημάδι κακής υγείας, αν θεωρείτε ότι είναι επίμονοι για τα συνήθη δεδομένα, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, διότι χρόνια παθολογικά νοσήματα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση τοπικά του δέρματος ή τη διαταραχή της κατανομής της μελανίνης.
 Tips
 - Επιλέξτε κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη, βιταμίνη Κ ή ρετινόλη. Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην υγεία των αγγείων μειώνοντας το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό. 
- Φοράτε αντηλιακή κρέμα και γυαλιά ηλίου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες,
 - Επιλέξτε ένα καλό κονσίλερ, στην κατάλληλη απόχρωση, προσφέροντας στο πρόσωπό σας μια χρωματική ομοιομορφία.
 - Μην τρίβετε την περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί αυτό σκουραίνει το δέρμα και κάνει τους μαύρους κύκλους πιο ορατούς.
 - Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Συνεπώς, προσέχετε να απλώνετε την κρέμα ματιών ή το κονσίλερ με πολύ απαλές κινήσεις, χωρίς να τραβάτε το δέρμα.
Διαβάστε περισσότερα...