Translate

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ποτό, ένας ακόμη εχθρός της νεότητας


Τι γίνεται με το ποτό και πως μας κλέβει τη λάμψη μας ? 


 Οκ, δεν είπαμε να μπούμε  σε μία γυάλα και να μην υποκύπτουμε σε κανένα απολύτως πειρασμό. Και οι πειρασμοί -όπως ένα παραπάνω ποτηράκι στο μπαρ- μέσα στη ζωή είναι.
Η υπερβολή όχι. Οι συχνές και μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης αλκοόλ, έχουν τις ίδιες ολέθριες επιπτώσεις στη νεότητά μας που έχει και το κάπνισμα. Ναι, το ποτό μπορεί να αρχίσει να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες, καθώς αφυδατώνει τα βασικά όργανα του σώματος και μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Η πρόωρη γήρανση είναι το επόμενο στάδιο της κραιπάλης!
Τι κάνουμε λοιπόν; Ακολουθούμε τον κανόνα «παν μέτρον άριστον» πίνοντας όχι περισσότερες από 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα. Μία μονάδα ισοδυναμεί με ένα ποτηράκι κρασί ή με 250 γραμμάρια μπίρας. Προσοχή όμως γιατί τα δυνατά ποτά έχουν ακόμα πιο δυναμική περιεκτικότητα αλκοόλ.
Το περιορίζουμε  λοιπόν όσο μπορούμε. Σε περίπτωση που ξεφύγουμε λίγο, φροντίζουμε να ενυδατώσουμε άμεσα τον οργανισμό μας πίνοντας αρκετό  νερό. Καλύτερα να αποφύγουμε  τον καφέ για λίγο, προτιμότεροι είναι οι χυμοί και ακόμη καλύτερα οι  χυμοί φρούτων που περιέχουν αντιοξειδωτικά ή φρέσκο γιαούρτι.
Καλό είναι για την υγεία και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας μας, όσο μεγαλώνουμε, να βάζουμε ένα όριο σε όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου