Translate

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κάνε τη σωστή επιλογή για κρέμα προσώπου

     
Κρέμα προσώπου, Κάνε τη σωστή επιλογή για το πρόσωπό σου


Έχεις σκεφτεί με ποια κριτήρια θα επιλέξεις την κρέμα προσώπου, για να ταιριάζει 100% στο δέρμα, την ηλικία ή τις ιδιαίτερες ανάγκες σου;Αρκετές και καλές συμβουλές για να κάνεις τη πιο σωστή επιλογή!!

  Συστήσου με... το δέρμα σου και άρχισε σιγά σιγά να ακούς τις ανάγκες του.
 Ο τύπος του δεν αλλάζει μόνο με την ηλικία, αλλά και από διαφοροποιήσεις στο περιβάλλον όπου ζεις ή βρίσκεσαι κάθε φορά. Για παράδειγμα, όταν ταξιδεύεις σε τόπο με διαφορετικό κλίμα ή σε μεγαλύτερο υψόμετρο, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία μπορεί να μεταβάλλουν τις ανάγκες του προσώπου σου αλλά και, παροδικά, τον τύπο της επιδερμίδας σου.
 Ακόμη, τα φάρμακα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης ή τα αντισυλληπτικά, τα σκευάσματα που είναι σχεδιασμένα να μειώνουν τις ρυτίδες όπως το ρετινοϊκό οξύ ή για τη θεραπεία της ακμής (ισοτρετινοΐνη), μια χρόνια ασθένεια, μια εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση αλλοιώνουν τη φυσιολογία του δέρματος του προσώπου. Το κανονικό-μεικτό δέρμα, δηλαδή, μπορεί να γίνει ξηρό ή το ξηρό λιπαρό.
 Γι’ αυτό και οι απαιτήσεις της καθημερινής του περιποίησης θα πρέπει κάθε φορά να διαμορφώνονται ανάλογα ώστε να προλαμβάνεις έγκαιρα κάθε πρόβλημα. 
 Κάνε την αισθητικό «κολλητή» σου
 Για να βρεις ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για το δικό σου τύπο, ζήτα τη γνώμη μιας επαγγελματίας αισθητικού. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες επαγγελματίες του είδους εκπαιδεύονται σε ολιστικές θεραπείες και είναι σε θέση να σου υποδείξουν φυσικούς και αγνούς τρόπους φροντίδας της επιδερμίδας σου.
 Διατήρησε την κρέμα σου καθαρή
Μέχρι να τελειώσει, φρόντισε να μην την αφήνεις ανοιχτή ή εκτεθειμένη σε υψηλές θερμοκρασίες ή υγρασία και να μην τη γεμίζεις μικρόβια ή σκόνη βάζοντας μέσα τα δάχτυλά σου.Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς σπάτουλα ή μπατονέτα μιας χρήσης αντί για τα χέρια σου. 
 Απόλαυσε  τη στιγμή 
 Η εφαρμογή της κρέμας είναι για σένα... μπελάς; Κι όμως, είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο στην εφαρμογή της με αργό, απαλό μασάζ, όπως κάνουν στα spa και τα ινστιτούτα αισθητικής.
 Μη δίνεις σημασία στο χρόνο 
 Όταν πρόκειται να επιλέξεις την κρέμα σου, μη θεωρήσεις κριτήριο την ηλικία σου. Δεν υπάρχουν κρέμες για μεγάλες ή νεαρές γυναίκες, αλλά κρέμες για τις ανάγκες κάθε προσώπου. Λάβε, λοιπόν, υπόψη σου τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας, αν είναι ξηρή και αφυδατωμένη, για παράδειγμα, ή αν εμφανίζει έντονη λιπαρότητα.
 Αλλάζει ο καιρός, άλλαξε κρέμα
 Όπως διαφοροποιούμε την γκαρνταρόμπα μας κάθε εποχή έτσι και το δέρμα μας χρειάζεται τις κατάλληλες τροποποιήσεις. Για τις ζεστές και υγρές συνθήκες του καλοκαιριού, προτίμησε ανάλαφρες συνθέσεις, ενώ οι πιο ξηρές συνθήκες του χειμώνα απαιτούν πιο πλούσιες και πιο θρεπτικές υφές.
 Και το πιο σημαντικό...αγάπησε το πρόσωπό σου και φρόντισε το για να σε αγαπήσει και αυτό!!!

2 σχόλια: