Translate

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Εγκυμοσύνη και ομορφιά

Για 9 μήνες η ζωή σας αλλάζει. Το ίδιο και το νεσεσέρ σας! Προσαρμοστείτε στις νέες ανάγκες σας, λύστε τυχόν προβλήματα και χαλαρώστε... Οι ώρες που αισθάνεστε όμορφες, είναι πολύτιμες στην εγκυμοσύνη!
 Από τη στιγμή που μια γυναίκα μένει έγκυος οι προβληματισμοί, το άγχος και αγωνίες δεν έχουν τελειωμό. Τι πρέπει να τρώει, κάνει να γυμνάζεται, πως πρέπει να κοιμάται, τι καλλυντικά μπορεί να χρησιμοποιεί, τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται; Οι λίστες με τα ναι και τα όχι μοιάζουν ατέλειωτες... Μια γυναίκα θέλει πάντα να είναι όμορφη, πόσο μάλλον στην εγκυμοσύνη της, που νιώθει ότι “φουσκώνει” και νιώθει βαριά και κουρασμένη. Ας δούμε μαζί κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει με ασφάλεια για να είναι όμορφη, λαμπερή και έγκυος!
 Αποτρίχωση με κερί 
Αν δεν κάνατε αποτρίχωση με κερί είτε μόνες είτε στην αισθητικό σας, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε. Με τον καιρό άλλωστε θα είναι δύσκολο να σκύψετε, ακόμη και να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας, πόσο μάλλον να ξυρίσετε τα πόδια σας. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί λίγο επώδυνο, αλλά τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν. Η αποτρίχωση με το κερί έχει λογικό κόστος, αν δεν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, δεν προκαλεί ερεθισμούς και ξηροδερμία όπως π.χ. το ξυράφι και οι αποτριχωτικές κρέμες, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος (εκτός της μασχάλης) όπως πόδια, μπικίνι, χέρια, πρόσωπο και έχει μεγάλη διάρκεια. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα, οπότε σας απαλλάσσει από το άγχος της συχνής αποτρίχωσης. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, ζητήστε από την αισθητικό σας να χρησιμοποιήσει κερί αζουλενίου και κατά προτίμηση κρύο κερί, που δε δημιουργεί εγκαύματα. Η αποτρίχωση με Laser απαγορεύεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί μπορεί να βλάψει το έμβρυο!
 Επιδερμίδα 
Ακόμη και το πιο ανθεκτικό δέρμα μπορεί να αντιδράσει στις αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη και να γίνει εύθραυστο και ευαίσθητο, να ερεθίζεται και να κοκκινίζει εύκολα. Ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας, αλλά και θρεπτικά συστατικά εμπλουτισμένα με φυτικά εκχυλίσματα με καταπραϋντική και ηρεμιστική δράση ενισχύουν το δέρμα και του χαρίζουν ευεξία. Πολύτιμη φυσική βοήθεια προσφέρει το ανθόνερο από χαμομήλι, τριαντάφυλλο, μελισσόχορτο και πορτοκάλι, με το οποίο μπορείτε να ταμπονάρετε ή να ψεκάζετε το δέρμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε. Επειδή η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ πιο ευαίσθητη τώρα, συχνά παρατηρούνται ατέλειες και καφέ κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα ημέρας, που έχει οπωσδήποτε δείκτη προστασίας και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. 
Κυτταρίτιδα 
Τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, που εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη, επιδεινώνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Ευεργετικά είναι τα εκχυλίσματα του τζίνγκο μπιλόμπα, του ανανά, της σεντέλας και της σημύδας, που βοηθούν στην αποβολή των υγρών και των άχρηστων ουσιών, αλλά και τα βιοφλαβονοειδή, που προέρχονται από βότανα και φρούτα που προστατεύουν και ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία επιβραδύνοντας τη συσσώρευση λίπους. Τα συστατικά αυτά περιέχονται σε φυσικά σκευάσματα με τη μορφή κρέμας, τζελ, σπρέι. Αν χρησιμοποιούνται τακτικά, έχουν άριστα αποτελέσματα. 
Μάτια 
Πολύ συχνά το πρωί που θα ξυπνάτε, τα βλέφαρα και γενικά το πρόσωπο φαίνονται ελαφρώς πρησμένα . Η αλλαγή οφείλεται στην αυξημένη ροή του αίματος, γι’ αυτό επιλέξτε κρέμες που μειώνουν το πρήξιμο. 
Πόδια 
Το βάρος αυξάνεται και τα πόδια σας πρήζονται κάνοντάς σας να νιώθετε βαριά και κουρασμένη. Χρησιμοποιήστε αναζωογονητικές κρέμες, scrub και τζελ για τα πόδια, που ανακουφίζουν και ενυδατώνουν.
 Ραγάδες 
Οι ενοχλητικές ραγάδες εμφανίζονται στην κοιλιά, στο στήθος και τους γλουτούς. Οι εξειδικευμένες κρέμες που κυκλοφορούν στα φαρμακεία, θα περιορίσουν την εξέλιξή τους 
Φαγούρα στην κοιλιά 
Η κοιλίτσα μεγαλώνει και μεγαλώνει μαζί της και η ενοχλητική φαγούρα. Μην ανησυχείτε, αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα τεντώνεται. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μια πλούσια κρέμα και θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου