Translate

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τι να κάνω με την κυτταρίτιδα?


 

 Ξεκινήστε από τώρα να παίρνετε τα μέτρα σας.

 Οι περισσότερες από μας θυμόμαστε την κυτταρίτιδα την άνοιξη που τα ρούχα αρχίζουν να γίνονται πιο ελαφρά για να μη πω, ακόμη χειρότερα το καλοκαίρι που αρχίζουμε να αναζητάμε μαγιό για τις παραλίες
. Μμμμ...μάλλον πολύ αργά.Η τόνωση του δέρματος μας και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο, Προσέχουμε για να έχουμε δε λέμε??
 Και καλό θα είναι να προσέχουμε πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με την κυτταρίτιδα.
  Εάν η κυτταρίτιδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους ομορφιάς που αντιμετωπίζεται μάθετε για αυτή τα πάντα για να μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε.

 Τι, Πως, Που


 Η κυτταρίτιδα είναι συσσώρευση ενός συνδυασμού λίπους και υγρών σε συγκεκριμένα και επικεντρωμένα σημεία του σώματος όπως οι γλουτοί, οι γοφοί, τα οπίσθια.Απασχολεί περίπου το 90% των γυναικών παγκοσμίως και είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού κακής διατροφής( πλούσια σε λιπαρά), έλλειψης φυσικής άσκησης και γενετικών παραγόντων.
 Βασικοί λόγοι δημιουργίας της κυτταρίτιδας 
1. Έλλειψη σωματικής άσκησης με συνέπεια την μειωμένη κυκλοφορία του αίματος και την κατακράτηση υγρών στα επίμαχα σημεία.
 2. Χαμηλή ηπατική λειτουργία. 
 3. Μειωμένος μεταβολισμός. 
 4. Συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό. 
 5. Ορμονικές μεταβολές- διαταραχές λόγω εγκυμοσύνης.
 6. Κατανάλωση πολλών λιπαρών. 
 7. Κληρονομικοί και γενετικοί παράγοντες 


 Σχέδιο δράσης λοιπόν.
   Γυμναστική
 Ο εχθρός σας έχει και αυτός έναν θανάσιμο αντίπαλο!Αρχίστε μία ήπια φυσική άσκηση, ενδεικτικά το έντονο βάδισμα, το τζόκινγκ και το ποδήλατο κάνουν καλό στους μύς των γλουτών, της μέσης και στους γοφούς, σημεία εμφάνισης κυτταρίτιδας. 
 Κάντε από τώρα θεραπείες
 Οι κρέμες βοηθούν αλλά δεν κάνουν θαύματα από μόνες τους. Αυτό που κάνουν είναι σίγουρα να βελτιώνουν την όψη του δέρματος και να διεγείρουν τη ροή στα προβληματικά σημεία. Είναι πολύτιμοι βοηθοί σας αλλά όχι η απόλυτη λύση.
 Μασάζ. 
Το μασάζ στην προβληματική περιοχή και σε όλο το σώμα ενισχύει την κυκλοφορία και τα διεγείρει τα νεύρα που τροφοδοτούν με αίμα τα εσωτερικά όργανα.Προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μασάζ καθώς απλώνετε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με κινήσεις κυκλικές πάντα προς την κατεύθηνση της καρδιάς.
 Διατροφή.
 Μειώστε τις λιπαρές τροφές. Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα omega 3 και 6. Προσθέστε στη διατροφή σας το φθηνό ψάρι που στη χώρα μας το έχουμε άφθονο. Μην ξεχνάτε τις τροφές που έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες δηλαδή βιταμίνες A,C και E. 
 Και πολύ νερό!!Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου