Translate

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ματ top coat, Η έξυπνη αγορά σου




 Κάνε μόνη σου ένα τέλειο μανικιούρ.

  Κάνε ένα υπέροχο ματ γαλλικό με γυαλιστερή άκρη εύκολα, γρήγορα και φυσικά οικονομικά με τέσσερα απλά βήματα. 


1. Αγόρασε ένα ΜΑΤ TOP COAT, υπάρχουν πολλά στο εμπόριο σε διάφορες τιμές για όλες τις τσέπες.


2. Βάψε όλο το νύχι σου με ένα βερνίκι της επιλογής σου (πέρασε το δύο στρώσεις).

3 .  Αφού στεγνώσει πέρασε από πάνω το mat top coat, αμέσως θα κάνει το γυαλιστερό βερνίκι σου mat. 


4. Τέλος πέρασε την άκρη του νυχιού σου με ένα γυαλιστερό top coat ή ακόμη ένα γυαλιστερό βερνίκι άλλου χρώματος, έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια γραμμή όπως τη γραμμή του γαλλικού. Αφού στεγνώσουν καλά, έτοιμο το μανικιούρ σου.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα πιο όμορφα χτενίσματα για μακριά μαλλιά

Τα μακριά μαλλιά ανέκαθεν είχαν ένα πολύ ισχυρό πλεονέκτημα έναντι των κοντών μαλλιών. Μπορείς να τα κάνεις ό,τι θέλεις!! Έχεις άπειρες επιλογές για χτενίσματα και περίεργα λουκ!! Πάρτε μία μικρή γεύση των πολλών επιλογών σας από τις παρακάτω εικόνες..
Λοιπόν...


 Το ανάλαφρο πιάσιμο, κομψό αλλά όχι στημένο.... 




Με ροκ διάθεση...ένα υπέροχο πιάσιμο για άγριες εμφανίσεις

Τα αγαπημένα μου...Ελαφρός κυματιστά χαμηλά και με φοβερή κοτσίδα ψαροκόκαλο στα πλάγια.


Ένα look από τα παλιά .....


Διαβάστε περισσότερα...

Τα χρώματα της άνοιξης στα νύχια μας

Ανανεώστε τη χρωματική σας παλέτα σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας για την άνοιξη του 2012. Τα βαμμένα νύχια πλέον είναι ένα αξεσουάρ που δίνει χαρακτήρα στην εμφάνιση μας.


 Μπορεί μια τόσο μικρή λεπτομέρεια ακόμη και να μας αλλάξει την διάθεση! Την Άνοιξη τα ζωντανά χρώματα αντικαθιστούν τις σκούρες αποχρώσεις του Χειμώνα και αυτό συμβαίνει όχι μόνο στα ρούχα μας αλλά και στα νύχια μας! 
 Τα νέα βερνίκι νυχιών, έχουν πιάσει τον παλμό της Άνοιξης και σίγουρα θα καλύψουν όλα τα γυναικεία γούστα με τις πιο ζωντανές και παστέλ αποχρώσεις τους.


Πράσινο φιστίκι. Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο  ΠΡΕΠΕΙ της σεζόν
Χρώματα που σχεδόν αφήνουν γυμνά τα νύχια 
Το απαλό χρώμα της λεβάντας 
Έντονα κοραλί 
Παστέλ μοβ 
Ροζ που λαμπυρίζουν στο φως 
Και πολλά ακόμη υπέροχα χρώματα που θα μας πάρουν και φέτος το μυαλό!!!

















Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τι αντηλιακό θα φορέσετε φέτος?


Μάθε για τα αντηλιακά  


Η φθορά της επιδερμίδας, από την έκθεση στον ήλιο, γίνεται σταδιακά ανεξάρτητα από το αν προκλήθηκε κάποιο ηλιακό έγκαυμα. Ας είμαστε, λοιπόν, προσεκτικοί επιλέγοντας σωστά το αντηλιακό μας. Όλα τα αντηλιακά απορροφούν είτε αντανακλούν ή διαχέουν την ηλιακή ακτινοβολία, UVB και UVA, προστατεύοντας το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα, τη φωτογήρανση, τον καρκίνο του δέρματος κ.λπ .
 Η υπεριώδης ακτινοβολία UVΑ προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο του δέρματος. Η ακτινοβολία UVB προκαλεί ηλιακά εγκαύματα. Ωστόσο, ο δείκτης προστασίας, SPF, προστατεύει μόνον από τα ηλιακά εγκαύματα (ακτινοβολία UVB). Μάθετε τα μυστικά των αντηλιακών και επιλέξτε το σωστό για σας. 
 Για να μη σας ζεσταίνουν
 Κάποιες χημικές ουσίες που παρέχουν αντηλιακή προστασία όπως οι octymethoxycinnamate, benzophenone, methyl anthranilate, hoosalate, στην πραγματικότητα λειτουργούν μετατρέποντας τη UVB ακτινοβολία σε θερμική ενέργεια. Η παραγωγή θερμότητας από το αντηλιακό συμβάλει στην αίσθηση ζέστης στο δέρμα. Επιλέξτε αντηλιακό με φυσικές ουσίες όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το διοξείδιο του τιτανίου τα οποία δεν παράγουν θερμότητα. 
 Για να μην σας δημιουργούν σπυράκια 
Από τη χρήση αντηλιακών προκύπτει ένα εξάνθημα τύπου ακμής. Μερικά από τα αντηλιακά μεγαλύτερης διάρκειας, αδιάβροχα λειτουργούν αποφρακτικά και μπορεί να προκαλέσουν τέτοια προβλήματα. Η λύση είναι η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος με τη μέθοδο της δοκιμής και του λάθους. Βάλτε το αντηλιακό σε μικρή περιοχή δέρματος μπροστά από το αυτί για 5 διαδοχικές νύχτες. Μια άλλη συμβουλή είναι να αποφύγετε τα αντηλιακά σε μορφή gel και να προτιμάτε αυτά σε μορφή κρέμας. 
 Για να μη γυαλίζει το πρόσωπό σας
 Σε πολλά άτομα δεν αρέσει η εμφάνιση του αντηλιακού επάνω στην επιδερμίδα του προσώπου. Μάλιστα πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι το φον ντε τεν τους δεν εφαρμόζει καλά όταν το βάζουν πάνω από το αντηλιακό και ότι κάνει το πρόσωπό τους να γυαλίζει και να δείχνει λιπαρό. Αν και τα περισσότερα φον ντε τεν δεν έχουν δείκτη προστασίας πάνω από 8 για αισθητικούς λόγους ωστόσο με αυτόν τον δείκτη μπλοκάρεται το 88% της UVB ακτινοβολίας που δέχεται το δέρμα. 
 Για να έχουν αποτέλεσμα
 Θα πρέπει να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό σας (περίπου κάθε 2 ώρες) ακόμη κι αν κάθεστε κάτω από την ομπρέλα. Σύμφωνα με το νόμο σε όλα τα προϊόντα όπου αναγράφεται δείκτης προστασίας 15, αυτός ισχύει υπό ιδανικές συνθήκες οι οποίες περιλαμβάνουν την ελάχιστη εφίδρωση, τη μη επαφή με το νερό, τη χαμηλή υγρασία, την ελάχιστη φυσική δραστηριότητα, την απουσία ανέμου, την εφαρμογή πυκνού στρώματος κ.ο.κ. Στην πραγματικότητα όμως τα αντηλιακά δεν εφαρμόζονται κάτω από τέτοιες συνθήκες επομένως το αντηλιακό μπορεί να λέει SPF 15 αλλά η απόδοσή του επάνω στο δέρμα να διαφέρει. Επίσης, έχετε υπόψη σας ότι δεν υπάρχουν αδιάβροχα αντηλιακά αλλά ανθεκτικά στο νερό ή στον ιδρώτα. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν παρέχει προστασία από τον ήλιο μέχρι και μετά 40 λεπτά έκθεσης στο νερό ενώ τα πολύ ανθεκτικά στο νερό ή στον ιδρώτα 80 λεπτά. Για να είστε ασφαλείς πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό μετά το κολύμπι ή αν ιδρώσετε.
 Το μυστικό 
Μη χρησιμοποιείτε περσινά αντηλιακά προϊόντα που έχουν ανοιχθεί, διότι τα φίλτρα προστασίας τους μπορεί να έχουν εξασθενήσει. Συνήθως η διάρκεια ζωής τους, εφόσον ανοιχτούν από τη σφραγισμένη συσκευασία τους, είναι 3 με 4 μήνες. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε αντηλιακό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου!!
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι 5 τάσεις στα πιασμένα μαλλιά



H «μισή» γαλλική αλογουρά.
Ένα από τα τελευταία πολύ trends που βγαίνουν σε street style, blogs κτλ.


 To lady like ponytail. 
Σούπερ επιλογή... Μπορεί να είναι αυστηρή με τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω και τακτοποιημένη όπως της Miranda Kerr. Διαφορετικά επιλέξτε την πάντα επίκαιρη χαλαρή εκδοχή της, ειδικά όσες έχετε σγουρά ή σπαστά μαλλιά.
Μπλέξτε τα!
 Πλέξτε από τη μία πλευρά τα μαλλιά σας και πιάστε τα αλογουρά. 



 H αλογοουρά-θηλιά.
Κάνετε μία ολόκληρη και μια μισή στροφή στα μαλλιά σας. Μust ένα λαστιχάκι με ένα στολίδι. 


 Για ρομαντικές!
 Εάν έχετε πολύ μακριά μαλλιά πιάστε τα πολύ χαλαρά στο ύψος του αυχένα με μια κορδέλα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Μαγειρεύουμε τη δική μας μάσκα προσώπου


 Χαρίζουμε στον εαυτό μας λάμψη

Υπέροχη μάσκα προσώπου με εύκολα υλικά που όλοι έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας.
Κατάλληλη για  τις άτονες επιδερμίδες, δίνει λάμψη και καταπολεμά το πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών.

Υλικά
  • 4 κ. σ. αλεσμένο καφέ εσπρέσο
  • 4 κ. σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 8 κ. σ. από κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν (μπορείς να επιλέξεις πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, γάλα καρύδας). Επίσης αν θέλεις η μάσκα να είναι πιο σφιχτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυγό αντί για γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο χρησιμοποίησε ελαιόλαδο, παρθένο λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο.
  • 1 κ. σ. μέλι (αν έχεις ξηρή επιδερμίδα) ή χυμό λεμονιού (αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα)


1. Βάζουμε τον καφέ και το κακάο σε ένα μπολ.
2. Προσθέτουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα (ή ότι επέλεξες) και ανακατεύουμε  το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
3. Προσθέτουμε το μέλι ή το χυμό και ανακατεύουμε καλά.
4. Απλώνουμε την μάσκα σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο και την αφήνουμε  μέχρι να στεγνώσει.
5Πλένουμε με άφθονο νερό και αφαιρούμε  τη μάσκα από το πρόσωπο μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποτό, ένας ακόμη εχθρός της νεότητας


Τι γίνεται με το ποτό και πως μας κλέβει τη λάμψη μας ? 


 Οκ, δεν είπαμε να μπούμε  σε μία γυάλα και να μην υποκύπτουμε σε κανένα απολύτως πειρασμό. Και οι πειρασμοί -όπως ένα παραπάνω ποτηράκι στο μπαρ- μέσα στη ζωή είναι.
Η υπερβολή όχι. Οι συχνές και μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης αλκοόλ, έχουν τις ίδιες ολέθριες επιπτώσεις στη νεότητά μας που έχει και το κάπνισμα. Ναι, το ποτό μπορεί να αρχίσει να μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες, καθώς αφυδατώνει τα βασικά όργανα του σώματος και μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Η πρόωρη γήρανση είναι το επόμενο στάδιο της κραιπάλης!
Τι κάνουμε λοιπόν; Ακολουθούμε τον κανόνα «παν μέτρον άριστον» πίνοντας όχι περισσότερες από 14 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα. Μία μονάδα ισοδυναμεί με ένα ποτηράκι κρασί ή με 250 γραμμάρια μπίρας. Προσοχή όμως γιατί τα δυνατά ποτά έχουν ακόμα πιο δυναμική περιεκτικότητα αλκοόλ.
Το περιορίζουμε  λοιπόν όσο μπορούμε. Σε περίπτωση που ξεφύγουμε λίγο, φροντίζουμε να ενυδατώσουμε άμεσα τον οργανισμό μας πίνοντας αρκετό  νερό. Καλύτερα να αποφύγουμε  τον καφέ για λίγο, προτιμότεροι είναι οι χυμοί και ακόμη καλύτερα οι  χυμοί φρούτων που περιέχουν αντιοξειδωτικά ή φρέσκο γιαούρτι.
Καλό είναι για την υγεία και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας μας, όσο μεγαλώνουμε, να βάζουμε ένα όριο σε όλα αυτά.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τι να κάνω με την κυτταρίτιδα?


 

 Ξεκινήστε από τώρα να παίρνετε τα μέτρα σας.

 Οι περισσότερες από μας θυμόμαστε την κυτταρίτιδα την άνοιξη που τα ρούχα αρχίζουν να γίνονται πιο ελαφρά για να μη πω, ακόμη χειρότερα το καλοκαίρι που αρχίζουμε να αναζητάμε μαγιό για τις παραλίες
. Μμμμ...μάλλον πολύ αργά.Η τόνωση του δέρματος μας και η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται όλο το χρόνο, Προσέχουμε για να έχουμε δε λέμε??
 Και καλό θα είναι να προσέχουμε πάντα όταν έχουμε να κάνουμε με την κυτταρίτιδα.
  Εάν η κυτταρίτιδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους ομορφιάς που αντιμετωπίζεται μάθετε για αυτή τα πάντα για να μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε.

 Τι, Πως, Που


 Η κυτταρίτιδα είναι συσσώρευση ενός συνδυασμού λίπους και υγρών σε συγκεκριμένα και επικεντρωμένα σημεία του σώματος όπως οι γλουτοί, οι γοφοί, τα οπίσθια.Απασχολεί περίπου το 90% των γυναικών παγκοσμίως και είναι το αποτέλεσμα ενός συνδυασμού κακής διατροφής( πλούσια σε λιπαρά), έλλειψης φυσικής άσκησης και γενετικών παραγόντων.
 Βασικοί λόγοι δημιουργίας της κυτταρίτιδας 
1. Έλλειψη σωματικής άσκησης με συνέπεια την μειωμένη κυκλοφορία του αίματος και την κατακράτηση υγρών στα επίμαχα σημεία.
 2. Χαμηλή ηπατική λειτουργία. 
 3. Μειωμένος μεταβολισμός. 
 4. Συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό. 
 5. Ορμονικές μεταβολές- διαταραχές λόγω εγκυμοσύνης.
 6. Κατανάλωση πολλών λιπαρών. 
 7. Κληρονομικοί και γενετικοί παράγοντες 


 Σχέδιο δράσης λοιπόν.
   Γυμναστική
 Ο εχθρός σας έχει και αυτός έναν θανάσιμο αντίπαλο!Αρχίστε μία ήπια φυσική άσκηση, ενδεικτικά το έντονο βάδισμα, το τζόκινγκ και το ποδήλατο κάνουν καλό στους μύς των γλουτών, της μέσης και στους γοφούς, σημεία εμφάνισης κυτταρίτιδας. 
 Κάντε από τώρα θεραπείες
 Οι κρέμες βοηθούν αλλά δεν κάνουν θαύματα από μόνες τους. Αυτό που κάνουν είναι σίγουρα να βελτιώνουν την όψη του δέρματος και να διεγείρουν τη ροή στα προβληματικά σημεία. Είναι πολύτιμοι βοηθοί σας αλλά όχι η απόλυτη λύση.
 Μασάζ. 
Το μασάζ στην προβληματική περιοχή και σε όλο το σώμα ενισχύει την κυκλοφορία και τα διεγείρει τα νεύρα που τροφοδοτούν με αίμα τα εσωτερικά όργανα.Προσφέρετε στον εαυτό σας ένα μασάζ καθώς απλώνετε την κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με κινήσεις κυκλικές πάντα προς την κατεύθηνση της καρδιάς.
 Διατροφή.
 Μειώστε τις λιπαρές τροφές. Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα omega 3 και 6. Προσθέστε στη διατροφή σας το φθηνό ψάρι που στη χώρα μας το έχουμε άφθονο. Μην ξεχνάτε τις τροφές που έχουν αντιοξειδωτικές ουσίες δηλαδή βιταμίνες A,C και E. 
 Και πολύ νερό!!Τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κάνε τη σωστή επιλογή για κρέμα προσώπου

     
Κρέμα προσώπου, Κάνε τη σωστή επιλογή για το πρόσωπό σου


Έχεις σκεφτεί με ποια κριτήρια θα επιλέξεις την κρέμα προσώπου, για να ταιριάζει 100% στο δέρμα, την ηλικία ή τις ιδιαίτερες ανάγκες σου;Αρκετές και καλές συμβουλές για να κάνεις τη πιο σωστή επιλογή!!

  Συστήσου με... το δέρμα σου και άρχισε σιγά σιγά να ακούς τις ανάγκες του.
 Ο τύπος του δεν αλλάζει μόνο με την ηλικία, αλλά και από διαφοροποιήσεις στο περιβάλλον όπου ζεις ή βρίσκεσαι κάθε φορά. Για παράδειγμα, όταν ταξιδεύεις σε τόπο με διαφορετικό κλίμα ή σε μεγαλύτερο υψόμετρο, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία μπορεί να μεταβάλλουν τις ανάγκες του προσώπου σου αλλά και, παροδικά, τον τύπο της επιδερμίδας σου.
 Ακόμη, τα φάρμακα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται σε θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης ή τα αντισυλληπτικά, τα σκευάσματα που είναι σχεδιασμένα να μειώνουν τις ρυτίδες όπως το ρετινοϊκό οξύ ή για τη θεραπεία της ακμής (ισοτρετινοΐνη), μια χρόνια ασθένεια, μια εγκυμοσύνη και η εμμηνόπαυση αλλοιώνουν τη φυσιολογία του δέρματος του προσώπου. Το κανονικό-μεικτό δέρμα, δηλαδή, μπορεί να γίνει ξηρό ή το ξηρό λιπαρό.
 Γι’ αυτό και οι απαιτήσεις της καθημερινής του περιποίησης θα πρέπει κάθε φορά να διαμορφώνονται ανάλογα ώστε να προλαμβάνεις έγκαιρα κάθε πρόβλημα. 
 Κάνε την αισθητικό «κολλητή» σου
 Για να βρεις ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για το δικό σου τύπο, ζήτα τη γνώμη μιας επαγγελματίας αισθητικού. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες επαγγελματίες του είδους εκπαιδεύονται σε ολιστικές θεραπείες και είναι σε θέση να σου υποδείξουν φυσικούς και αγνούς τρόπους φροντίδας της επιδερμίδας σου.
 Διατήρησε την κρέμα σου καθαρή
Μέχρι να τελειώσει, φρόντισε να μην την αφήνεις ανοιχτή ή εκτεθειμένη σε υψηλές θερμοκρασίες ή υγρασία και να μην τη γεμίζεις μικρόβια ή σκόνη βάζοντας μέσα τα δάχτυλά σου.Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείς σπάτουλα ή μπατονέτα μιας χρήσης αντί για τα χέρια σου. 
 Απόλαυσε  τη στιγμή 
 Η εφαρμογή της κρέμας είναι για σένα... μπελάς; Κι όμως, είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο στην εφαρμογή της με αργό, απαλό μασάζ, όπως κάνουν στα spa και τα ινστιτούτα αισθητικής.
 Μη δίνεις σημασία στο χρόνο 
 Όταν πρόκειται να επιλέξεις την κρέμα σου, μη θεωρήσεις κριτήριο την ηλικία σου. Δεν υπάρχουν κρέμες για μεγάλες ή νεαρές γυναίκες, αλλά κρέμες για τις ανάγκες κάθε προσώπου. Λάβε, λοιπόν, υπόψη σου τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας, αν είναι ξηρή και αφυδατωμένη, για παράδειγμα, ή αν εμφανίζει έντονη λιπαρότητα.
 Αλλάζει ο καιρός, άλλαξε κρέμα
 Όπως διαφοροποιούμε την γκαρνταρόμπα μας κάθε εποχή έτσι και το δέρμα μας χρειάζεται τις κατάλληλες τροποποιήσεις. Για τις ζεστές και υγρές συνθήκες του καλοκαιριού, προτίμησε ανάλαφρες συνθέσεις, ενώ οι πιο ξηρές συνθήκες του χειμώνα απαιτούν πιο πλούσιες και πιο θρεπτικές υφές.
 Και το πιο σημαντικό...αγάπησε το πρόσωπό σου και φρόντισε το για να σε αγαπήσει και αυτό!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Συμβουλές μαλλιών



                                   Μαλλιά θαμπά..........Τέλος


Τα μαλλιά είναι το στέμμα μιας γυναίκας και γι’αυτό καθεμία πρέπει να τα φροντίζει και να τα περιποιείται. Ειδικά η συχνή χρήση του σεσουάρ,η έκθεση στον ήλιο και  τα συχνά λουσίματα, αφυδατώνουν τα μαλλιά  τα κάνουν να σπάνε και να γίνονται θαμπά.
Έτσι  η υπέροχη κομμώτρια μου μετά από της φωνές που μου έβαλε για την κακοποίηση  των μαλλιών μου, ξέρετε, κάθε μέρα σεσουάρ, καμία χρήση μάσκας μαλλιών και άλλα πολλά που κάνουμε εμείς οι γυναίκες στα μαλλιά μας, μου έδωσε εξαιρετικές συμβουλές για τα αγαπημένα μου μαλλιά!!

Λοιπόν κορίτσια τέλεια όπλα στα χέρια μας και φθηνά, τα λαδάκια....

Μάσκα με ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα μαγικά αγαθά που μας δίνει η φύση. Πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό τους γιατί το λάδι της ελαίας έχει τονωτική και θεραπευτική δράση. Χρησιμοποιείται ένα πινέλο ή βαμβάκι και απλώνετε το λάδι στο δέρμα και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Τα τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα την αφήνετε τουλάχιστον 30 λεπτά (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο) και πλένετε τα μαλλιά σας κανονικά.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο χρησιμοποιούμε και το δαφνέλαιο καθώς και το αμυγδαλέλαιο!!!


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Εγκυμοσύνη και ομορφιά

Για 9 μήνες η ζωή σας αλλάζει. Το ίδιο και το νεσεσέρ σας! Προσαρμοστείτε στις νέες ανάγκες σας, λύστε τυχόν προβλήματα και χαλαρώστε... Οι ώρες που αισθάνεστε όμορφες, είναι πολύτιμες στην εγκυμοσύνη!
 Από τη στιγμή που μια γυναίκα μένει έγκυος οι προβληματισμοί, το άγχος και αγωνίες δεν έχουν τελειωμό. Τι πρέπει να τρώει, κάνει να γυμνάζεται, πως πρέπει να κοιμάται, τι καλλυντικά μπορεί να χρησιμοποιεί, τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται; Οι λίστες με τα ναι και τα όχι μοιάζουν ατέλειωτες... Μια γυναίκα θέλει πάντα να είναι όμορφη, πόσο μάλλον στην εγκυμοσύνη της, που νιώθει ότι “φουσκώνει” και νιώθει βαριά και κουρασμένη. Ας δούμε μαζί κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει με ασφάλεια για να είναι όμορφη, λαμπερή και έγκυος!
 Αποτρίχωση με κερί 
Αν δεν κάνατε αποτρίχωση με κερί είτε μόνες είτε στην αισθητικό σας, ίσως είναι καιρός να αρχίσετε. Με τον καιρό άλλωστε θα είναι δύσκολο να σκύψετε, ακόμη και να δέσετε τα κορδόνια των παπουτσιών σας, πόσο μάλλον να ξυρίσετε τα πόδια σας. Μπορεί στην αρχή να σας φανεί λίγο επώδυνο, αλλά τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν. Η αποτρίχωση με το κερί έχει λογικό κόστος, αν δεν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, δεν προκαλεί ερεθισμούς και ξηροδερμία όπως π.χ. το ξυράφι και οι αποτριχωτικές κρέμες, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία του σώματος (εκτός της μασχάλης) όπως πόδια, μπικίνι, χέρια, πρόσωπο και έχει μεγάλη διάρκεια. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και ένα μήνα, οπότε σας απαλλάσσει από το άγχος της συχνής αποτρίχωσης. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, ζητήστε από την αισθητικό σας να χρησιμοποιήσει κερί αζουλενίου και κατά προτίμηση κρύο κερί, που δε δημιουργεί εγκαύματα. Η αποτρίχωση με Laser απαγορεύεται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γιατί μπορεί να βλάψει το έμβρυο!
 Επιδερμίδα 
Ακόμη και το πιο ανθεκτικό δέρμα μπορεί να αντιδράσει στις αλλαγές που προκαλεί η εγκυμοσύνη και να γίνει εύθραυστο και ευαίσθητο, να ερεθίζεται και να κοκκινίζει εύκολα. Ενυδατικές κρέμες ημέρας και νύχτας, αλλά και θρεπτικά συστατικά εμπλουτισμένα με φυτικά εκχυλίσματα με καταπραϋντική και ηρεμιστική δράση ενισχύουν το δέρμα και του χαρίζουν ευεξία. Πολύτιμη φυσική βοήθεια προσφέρει το ανθόνερο από χαμομήλι, τριαντάφυλλο, μελισσόχορτο και πορτοκάλι, με το οποίο μπορείτε να ταμπονάρετε ή να ψεκάζετε το δέρμα οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε. Επειδή η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ πιο ευαίσθητη τώρα, συχνά παρατηρούνται ατέλειες και καφέ κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα ημέρας, που έχει οπωσδήποτε δείκτη προστασίας και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. 
Κυτταρίτιδα 
Τα προβλήματα στην κυκλοφορία του αίματος, που εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη, επιδεινώνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Ευεργετικά είναι τα εκχυλίσματα του τζίνγκο μπιλόμπα, του ανανά, της σεντέλας και της σημύδας, που βοηθούν στην αποβολή των υγρών και των άχρηστων ουσιών, αλλά και τα βιοφλαβονοειδή, που προέρχονται από βότανα και φρούτα που προστατεύουν και ενεργοποιούν τη μικροκυκλοφορία επιβραδύνοντας τη συσσώρευση λίπους. Τα συστατικά αυτά περιέχονται σε φυσικά σκευάσματα με τη μορφή κρέμας, τζελ, σπρέι. Αν χρησιμοποιούνται τακτικά, έχουν άριστα αποτελέσματα. 
Μάτια 
Πολύ συχνά το πρωί που θα ξυπνάτε, τα βλέφαρα και γενικά το πρόσωπο φαίνονται ελαφρώς πρησμένα . Η αλλαγή οφείλεται στην αυξημένη ροή του αίματος, γι’ αυτό επιλέξτε κρέμες που μειώνουν το πρήξιμο. 
Πόδια 
Το βάρος αυξάνεται και τα πόδια σας πρήζονται κάνοντάς σας να νιώθετε βαριά και κουρασμένη. Χρησιμοποιήστε αναζωογονητικές κρέμες, scrub και τζελ για τα πόδια, που ανακουφίζουν και ενυδατώνουν.
 Ραγάδες 
Οι ενοχλητικές ραγάδες εμφανίζονται στην κοιλιά, στο στήθος και τους γλουτούς. Οι εξειδικευμένες κρέμες που κυκλοφορούν στα φαρμακεία, θα περιορίσουν την εξέλιξή τους 
Φαγούρα στην κοιλιά 
Η κοιλίτσα μεγαλώνει και μεγαλώνει μαζί της και η ενοχλητική φαγούρα. Μην ανησυχείτε, αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα τεντώνεται. Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μια πλούσια κρέμα και θα νιώσετε αμέσως ανακούφιση. 

Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγή για scrub σώματος

Μόνο με υλικά της κουζίνας μπορείτε να εξασφαλίσετε τη λάμψη στο δέρμα σας και να εξοικονομήσετε χρήματα!


 Απαλλαγείτε από τη θαμπή επιδερμίδα σας και χαρίστε την ενυδάτωση και την απαλότητα στο σώμα σας με το δικό σας scrub σώματος φτιαγμένο με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.

  Σημειώστε τη συνταγή για επιδερμίδα απόλυτα απαλή: 
-1/2 κούπα από καβουρδισμένα αμύγδαλα
 -1/2 κούπα καβουρδισμένη βρώμη 
-1/2 κούπα καστανής ζάχαρης 
-1/4 κούπα έλαιο αμύγδαλου ( αμυγδαλέλαιο) 
-1 κ.σ από εκχύλισμα βανίλιας
 Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Εάν σας φαίνεται πολύ σφιχτό, τότε προσθέσετε λίγο παραπάνω αμυγδαλέλαιο μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.Απλώστε στο σώμα και  επιμείνετε στα σημεία που εσείς νομίζεται. 
Διαβάστε περισσότερα...