Translate

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αρωματοθεραπεία και αιθέρια έλαια στη ζωή μας

                  Αρωματοθεραπεία και αιθέρια έλαια στη ζωή μας



 Η Ιστορία της χρήσης των αιθέριων ελαίων πάνω στο σώμα άρχισε τουλάχιστον το 2000 π.χ. Οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν ευρύτατα και ως καλλυντικά αλλά και για να βαλσαμώσουν τους νεκρούς τους. Στην Κίνα ήταν γνωστά ίσως και πριν από αυτή την εποχή.
   Τι είναι όμως η αρωματοθεραπεία?
Η Αρωματοθεραπεία είναι η θεραπεία που γίνεται με τη σωστή χρήση και εφαρμογή των αιθέριων ελαίων που παίρνουμε από τα φυτά. Η λέξη << Άρωμα >> σημαίνει μυρωδιά εκλεπτυσμένης ποιότητας, που είναι ευωδία των φυτών και << Θεραπεία >> σημαίνει η χρήση των αιθέριων ελαίων σε διαφορετικές περιπτώσεις σωματικές , πνευματικές και ψυχικές. 
  Τα αιθέρια έλαια που μπορούν να μας τονώσουν, να μας χαλαρώσουν, να μας ξεσηκώσουν όμως τι είναι?
Τα αιθέρια έλαια είναι πολύπλοκες χημικές ουσίες. Κάθε ζωντανός οργανισμός έχει μια ζωτική δύναμη ή μια ενέργεια μια << ψυχή >> που είναι αδύνατο να απομονώσουμε ή να δούμε .Η ζωτική ενέργεια ενός φυτού είναι επίσης κάτι αόριστο και άπιαστο, άλλα εμπεριέχεται στο αιθέριο έλαιο του φυτού .
Είναι η << καρδία >> του φυτού και είναι παρούσα σε πολύ μικρές ποσότητες. Αυτήν ακριβώς την ζωτική ενέργεια του φυτού εισάγουμε στο αίμα  μας με την Αρωματοθεραπεία.
Κάθε αιθέριο έλαιο έχει δικό του θεραπευτικό αποτέλεσμα στα διάφορα μέρη ή λειτουργίες του σώματός μας.
  Καιρός λοιπόν να αφήσουμε τη μαγεία των αιθέριων ελαίων και της αρωματοθεραπείας να μπει στη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου