Translate

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γυναίκα της πόλης


 Το περιβάλλον της πόλης επηρεάζει την λάμψη της επιδερμίδας μας.  Διαβάστε πως!

 Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα της πόλης κλέβουν την λαμπερή μας  επιδερμίδα και στη  θέση της μας χαρίζουν απλόχερα μια θαμπή και κουρασμένη όψη. Ειδικά όσες από εμάς κυκλοφορούμε περισσότερο στους δρόμους της πόλης πρέπει να παίρνουμε τα σωστά μέτρα που θα θωρακίσουν την επιδερμίδα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Ο συνδυασμός που έχει τις πιο ολέθριες συνέπειες για το πρόσωπο μας και την επιδερμίδα μας  σε ένα περιβάλλον πόλης είναι όπως είπαμε οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, η ζωή που κάνουμε (ώρες ύπνου, κάπνισμα, διατροφή, αλκοόλ και άγχος)  και φυσικά στην κορυφή  όλων, οι ακτίνες του ηλίου (μα και βέβαια ακόμη και το χειμώνα!) . Όλα αυτά μαζί  ευνοούν  την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών στο δέρμα μας που είναι και οι μεγαλύτεροι εχθροί της ομορφιάς μας.
Ώρα να προστατευτούμε λοιπόν
Χειμώνα-καλοκαίρι χρησιμοποιούμε την  αντηλιακή μας κρέμα  με  το κατάλληλο SPF  για την επιδερμίδα μας  την οποία απλώνουμε πριν την ενυδατική μας κρέμα. Αυτή είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στον ήλιο και ένα από τα καλύτερα μέτρα αντιγήρανσης και πρόληψης που μπορούμε να πάρουμε.
·        Μετά μπορούμε να κάνουμε το καθημερινό μας απαλό μακιγιάζ.
·        Ύστερα από μία κουραστική μέρα στο κέντρο της πόλης δεν πάμε για ύπνο χωρίς να καθαρίσουμε και να τονώσουμε καλά την επιδερμίδα μας. Εάν μείνουμε μάλιστα με το μακιγιάζ όλη τη νύχτα τότε το άλλο πρωί η θαμπάδα θα μας χαμογελάσει .
·        Προσοχή στον βραδινό καθαρισμό με τα κατάλληλα προϊόντα εξυγίανσης τα οποία μπορούν να περιέχουν εκχυλίσματα φρούτων ή ειδικά σχεδιασμένα αντιοξειδωτικά συστατικά.
·        Τέλος το καλύτερο για την επιδερμίδα μας είναι να εφαρμόζουμε ένα ήπιο peeling  και μία καθαριστική μάσκα στο πρόσωπό μας 1 – 2 φορές την εβδομάδα και να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C ( κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ακτινίδιο, πορτοκάλια) και βιταμίνη E (ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια, μοσχαράκι, ξηρούς καρπούς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου