Translate

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ιώσεις & Βιταμίνη C




Ιώσεις και βιταμίνη C, τα κορυφαία 7 τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας




Εποχή με ιώσεις και δοκιμασία του ανοσοποιητικού μας.
Η Βιταμίνη C βοηθά το σώμα να διατηρεί υγιείς ιστούς και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές. Η Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (ΣΗΔ) για τους ενήλικους άνδρες είναι 90 mg και για τις γυναίκες 75 mg.
Ας δούμε λοιπόν ποια τρόφιμα είναι οι καλύτερες πηγές πρόσληψης βιταμίνης C, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

1. Γκουάβα
Το εξωτικό φρούτο Γκουάβα είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C . Μισή κούπα φρούτου περιέχει 188 mg βιταμίνης C και 56 θερμίδες. Καλύτερα είναι να το φάτε ωμό.



2. Κόκκινη Γλυκιά Πιπεριά
Ίσως το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ένα τρόφιμο που περιέχει την ανοσο-ενισχυτική βιταμίνη C , είναι τα εσπεριδοειδή, όμως η κόκκινη πιπεριά προσφέρει μία συμπυκνωμένη δόση της βιταμίνης με 142 mg για κάθε μισή κούπα τροφίμου και με μόνο 20 θερμίδες.

3. Ακτινίδιο
Το ακτινίδιο, φρούτο – σύμβολο της Ν. Ζηλανδίας, είναι αρκετά περιεκτικό σε βιταμίνη C . Ένα μεσαίο ακτινίδιο περιέχει 70 mg βιταμίνης και 46 θερμίδες. 
Πάντα είναι καλύτερα να το φάτε ωμό, αν και μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια τάρτα με φρούτα.


4. Πορτοκάλι
Και ποιος δεν θέλει μία «ένεση» όξινου πορτοκαλιού όταν χρειάζεται ενίσχυση από βιταμίνη C . Ένα μεσαίο πορτοκάλι περιέχει 70 mg βιταμίνης C και 62 θερμίδες. 
Αν το προτιμάτε σε χυμό, τα ¾ της κούπας χυμού περιέχουν 61-93 mg βιταμίνης C και 79-84 θερμίδες.

5. Πράσινη Γλυκιά Πιπεριά
Η Γλυκιά Πράσινη Πιπεριά μας δίνει 60 mg βιταμίνης C ανά μισή κούπα, με μόνο 15 θερμίδες. 
Αν μαγειρευτεί τότε δίνει 51 mg.
 
Βάλτε την σε σαλάτες, ομελέτες, σάντουιτς κλπ.



6. Φράουλες ( φυσικά το καλοκαίρι)
Οι φράουλες είναι γεμάτες από ίνες και αντιοξειδωτικά, ανάμεσα στα οποία και η βιταμίνη C . Μισή κούπα φράουλες περιέχει 49 mg της βιταμίνης και 27 θερμίδες.
Οι φρέσκες φράουλες είναι η απόλυτη γεύση στο τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Προτιμήστε τις βιολογικές φράουλες ή καλλιεργήστε τις δικές σας στον κήπο ή σε γλάστρες, πολύ εύκολα, για να αποφύγετε τις ορμόνες των «συμβατικά» καλλιεργούμενων.


7. Χυμός γκρέιπφρουτ
¾ της κούπας χυμού γκρέιπφρουτ μπορούν να δώσουν 50-70 mg βιταμίνης C και 71-86 θερμίδες.
Θωρακίστε λοιπόν τον οργανισμό σας!


Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα της πόλης


 Το περιβάλλον της πόλης επηρεάζει την λάμψη της επιδερμίδας μας.  Διαβάστε πως!

 Οι ρύποι στην ατμόσφαιρα της πόλης κλέβουν την λαμπερή μας  επιδερμίδα και στη  θέση της μας χαρίζουν απλόχερα μια θαμπή και κουρασμένη όψη. Ειδικά όσες από εμάς κυκλοφορούμε περισσότερο στους δρόμους της πόλης πρέπει να παίρνουμε τα σωστά μέτρα που θα θωρακίσουν την επιδερμίδα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Ο συνδυασμός που έχει τις πιο ολέθριες συνέπειες για το πρόσωπο μας και την επιδερμίδα μας  σε ένα περιβάλλον πόλης είναι όπως είπαμε οι ρύποι στην ατμόσφαιρα, η ζωή που κάνουμε (ώρες ύπνου, κάπνισμα, διατροφή, αλκοόλ και άγχος)  και φυσικά στην κορυφή  όλων, οι ακτίνες του ηλίου (μα και βέβαια ακόμη και το χειμώνα!) . Όλα αυτά μαζί  ευνοούν  την ανάπτυξη ελευθέρων ριζών στο δέρμα μας που είναι και οι μεγαλύτεροι εχθροί της ομορφιάς μας.
Ώρα να προστατευτούμε λοιπόν
Χειμώνα-καλοκαίρι χρησιμοποιούμε την  αντηλιακή μας κρέμα  με  το κατάλληλο SPF  για την επιδερμίδα μας  την οποία απλώνουμε πριν την ενυδατική μας κρέμα. Αυτή είναι η καλύτερη προστασία ενάντια στον ήλιο και ένα από τα καλύτερα μέτρα αντιγήρανσης και πρόληψης που μπορούμε να πάρουμε.
·        Μετά μπορούμε να κάνουμε το καθημερινό μας απαλό μακιγιάζ.
·        Ύστερα από μία κουραστική μέρα στο κέντρο της πόλης δεν πάμε για ύπνο χωρίς να καθαρίσουμε και να τονώσουμε καλά την επιδερμίδα μας. Εάν μείνουμε μάλιστα με το μακιγιάζ όλη τη νύχτα τότε το άλλο πρωί η θαμπάδα θα μας χαμογελάσει .
·        Προσοχή στον βραδινό καθαρισμό με τα κατάλληλα προϊόντα εξυγίανσης τα οποία μπορούν να περιέχουν εκχυλίσματα φρούτων ή ειδικά σχεδιασμένα αντιοξειδωτικά συστατικά.
·        Τέλος το καλύτερο για την επιδερμίδα μας είναι να εφαρμόζουμε ένα ήπιο peeling  και μία καθαριστική μάσκα στο πρόσωπό μας 1 – 2 φορές την εβδομάδα και να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C ( κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ακτινίδιο, πορτοκάλια) και βιταμίνη E (ελαιόλαδο και άλλα φυτικά έλαια, μοσχαράκι, ξηρούς καρπούς).

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κόκκινο κραγιόν, Τολμήστε το

     
               Κόκκινο κραγιόν, Τολμήστε το


                          


Υπάρχει μία κόκκινη απόχρωση για κάθε επιδερμίδα. Απλώς, χρειάζεται να δοκιμάσετε πολλές για να καταλήξετε σε αυτήν που σας κολακεύει. Ο κανόνας λέει ότι στις λευκές επιδερμίδες ταιριάζουν τα κόκκινα-μοβ, ενώ στις πιο σκούρες τα κόκκινα-πορτοκαλί. Ωστόσο, εσείς μπορείτε να ξεκινήσετε με έναν ουδέτερο τόνο, δηλαδή ένα καθαρό κόκκινο που δεν φέρνει ούτε προς το μοβ ούτε προς το πορτοκαλί. Έχοντας αυτό ως βάση μπορείτε να πειραματιστείτε με άλλες περισσότερο θερμές, ψυχρές, λαμπερές ή ματ, φωτεινές ή σκούρες αποχρώσεις


Τίp: Όταν φοράτε κόκκινο κραγιόν πρέπει το υπόλοιπο μακιγιάζ σας να είναι διακριτικό. Συνδυάστε το, με όχι μεγάλης έντασης ρουζ και σκιές σε γήινες αποχρώσεις!
Διαβάστε περισσότερα...

Οξέα φρούτων : Βασικοί «μοχλοί» περιποίησης


               Οξέα φρούτων : Βασικοί «μοχλοί» περιποίησης

Τα Α-υδροξυοξέα (ΑΗΑ)  ανήκουν στην ομάδα των οργανικών οξέων και είναι φυσικά συστατικά φρούτων, γάλακτος και ζάχαρη. Προκαλούν απολέπιση των κυττάρων της κεράτινης στοιβάδας, αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού, ενυδάτωση και βελτίωση της δερμα­τικής δομής. Επιπλέον ενισχύουν την διαδικασία ανάπτυξης των υγειών κυττάρων, ενώ απομακρύνουν τα μη υγειή κύτταρα, τα οποία δεν είναι ανθεκτικά στα οξέα. Υπάρχουν 8 είδη α-υδροξυοξέων, ωστόσο μόνο τα δυο από αυτά βελτιώνουν την υφή και την όψη ενός αφυδατωμένου δέρματος, το γαλακτικό και το γλυκολικό οξύ.
Το γαλακτικό οξύ αυξάνει την ικανότητα έκτασης της κερατίνης, στην οποία και παραμένει ακόμα και μετά την εξάτμιση του νερού. Έτσι ανε­ξάρτητα από το βαθμό της σχετικής υγρασίας του δέρματος, βελτιώνει την ξηρότητα, βελτιώνει τις ελαστικές και πρακτικές ιδιότητες της κερατίνης, ρυθμίζει την υγρασία του δέρματος και σταθεροποιεί το NMF. Το γλυκολικό οξύ σε μικρές συγκεντρώσεις είναι υδατική ουσία, ενώ σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις λειτουργεί ως απολεπιστικό και σε ακόμα μεγαλύτερες προκαλεί επιδερμόλυση. Επομένως, απαλύνει την επιδερμίδα και την διατηρεί ενυδατωμένη. Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι τα AHA μπορούν να εφαρμοσθούν, εκτός των άλλων, για ενυδάτωση και τόνωση του δέρματος.
Τα ΑΗΑ διατηρούν το επίπεδο της υγρασίας σταθερό αυξάνοντας την ικανότητα κατακράτησης νερού στο στρώμα της επιδερμίδας. Η δράση των οξέων εξαρτάται από τη συγκέντρωση τους στο προϊόν, από το είδος του οξέος, από το Ph του προϊόντος και από τη διάρκεια εφαρμογής του στο δέρμα. Το γλυκολικό και γαλακτικό οξύ είναι εκείνα που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά προϊόντα. Τα προϊόντα περιεκτικότητας έως 10% συνιστώνται και ως θεραπεία στο σπίτι, ενώ της υψηλότερης περιεκτικότητας η εφαρμογή μπορεί να γίνει μόνο από την αισθητικό, διότι έχουν μεγάλη δραστική ικανότητα.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αρωματοθεραπεία και αιθέρια έλαια στη ζωή μας

                  Αρωματοθεραπεία και αιθέρια έλαια στη ζωή μας

Διαβάστε περισσότερα...

Βάλτε την αρωματοθεραπεία στη ζωή σας


Καταπολεμάμε τις ραγάδες
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ανεπιθύμητων ραγαδων με φυσικό τρόπο. Δοκιμάστε τη συνταγή . Θα χρειαστείτε:

Α. 50ml έλαιο βάσης της αρεσκείας σας ή συνδυασμός (λ.χ. Αμυγδαλέλαιο με Καλεντούλα).

Β. 13 σταγόνες αιθεριο ελαιο Νερολι (Neroli).

Γ. 3 σταγόνες αιθεριο ελαιο Κανακας (Ylang-Ylang).

Δ. 3 σταγόνες αιθεριο ελαιο Λεμονι (Lemon).

Ανακατέψτε καλά τα αιθερια ελαια με το λαδι βασης σε ένα γυάλινο μπουκαλάκι. Ξεκινήστε το μασάζ στα σημεία του σώματος που εμφανίζονται οι ραγάδες. Συνεχίστε το μασάζ μέχρι να απορροφηθεί το λάδι από την επιδερμίδα. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές την ημέρα. 

Διαβάστε περισσότερα...

6 συμβουλές για έναν όμορφο χειμώνα

                          6 συμβουλές για έναν όμορφο χειμώνα           




                                                                                                                            Απλές συμβουλές περιποίησης για να μην αφήσει το κρύο τα σημάδια του στο πρόσωπό μας.
Το «χειμερινό» είδωλο που αντικρίζουμε όταν στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη σίγουρα δεν μας κολακεύει.

Ξηρό δέρμα που ξεφλουδίζει ή τραβάει, σκασμένα χείλη, κοκκινίλες και ευρυαγγεία, πιο συχνά πάνω στη μύτη και τα μάγουλα. Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, εμφανίζονται και μολύνσεις, καθώς καταστρέφεται η συνέχεια του δέρματος και μειώνονται οι αμυντικές του ικανότητες. Όλα αυτά είναι φυσικά επακόλουθα του χειμώνα, λένε οι ειδικοί.Το τσουχτερό κρύο, σε σχέση με την εναλλασσόμενη διαφορά θερμοκρασίας και υγρασίας στο κρύο και το ζεστό περιβάλλον, θέτουν σε δοκιμασία τον οργανισμό.

6 συμβουλές για έναν όμορφο χειμώνα

1 Ακόμα ένα ποτηράκι: Τον χειμώνα καταναλώνουμε πολύ λιγότερο νερό από ό,τι το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μας να αφυδατώνεται σταδιακά. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό και προσπαθούμε να προσεγγίζουμε την ποσότητα που καταναλώναμε το καλοκαίρι. Γύρω στα 8 ποτήρια την ημέρα.

2 Τραγουδάτε στο μπάνιο: «Μουλιάζουμε» την επιδερμίδα μας, μπαίνοντας στο μπάνιο, όχι το ντους, για 10-15 λεπτά, με χλιαρό νερό. Καλό θα ήταν να προσθέσουμε και μια κουταλιά αιθέριο έλαιο ή λάδι μπάνιου. Όσο πιο ξηρή είναι η επιδερμίδα, τόσο πρέπει να μειώνουμε τη θερμοκρασία του νερού, γιατί το καυτό νερό αφυδατώνει περισσότερο το δέρμα. Αποφεύγουμε τα ισχυρά καθαριστικά σαπούνια, που «σκοτώνουν» τα λιπίδια του δέρματος και το κάνουν ακόμα ξηρότερο. Επιλέγουμε σαπούνια με φυτική γλυκερίνη και ουδέτερο Ph.

3 Λίγη κρέμα ακόμα: Μετά το μπάνιο, δεν τρίβουμε το δέρμα μας με την πετσέτα, αλλά σκουπίζουμε απαλά, ταμπονάροντας στα ερεθισμένα σημεία. Ενώ το σώμα μας είναι ακόμα υγρό, απλώνουμε γαλάκτωμα σώματος, «φυλακίζοντας» έτσι το νερό μέσα στους πόρους του δέρματος. Η βαζελίνη και άλλα προϊόντα από παράγωγα πετρελαίου ανακουφίζουν προσωρινά, αλλά προκαλούν μεγαλύτερη ξηρότητα και ευαισθησία από τη συνεχή χρήση.

4 Βιταμίνη Α: το απόλυτο όπλο Αυξάνουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Εκτός από το νερό, δίνουν στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, που είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο κατά της ξηροδερμίας.

5 Λιγότερος καφές: Μειώνουμε όσο μπορούμε την ποσότητα του καφέ που καταναλώνουμε, γιατί λειτουργεί ως ισχυρό διουρητικό, αυξάνοντας τις απώλειες νερού από τον οργανισμό. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με το αλκοόλ.

6 Χειμωνιάτικο στυλ: Όταν βγαίνουμε στον κρύο αέρα, καλύπτουμε τα εκτεθειμένα μέρη του δέρματος με γάντια, κασκόλ, ακόμη και σκουφιά. Προτιμάμε πολλά και λεπτά ρούχα παρά λίγα και χοντρά, γιατί έτσι διευκολύνουμε την αναπνοή του δέρματος, ελέγχουμε ευκολότερα τη θερμοκρασία του σώματος και δεν ιδρώνουμε. Καλό είναι να απλώνουμε στο εκτεθειμένο δέρμα και τα χείλη μας κρέμα ή λάδι.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Μακιγιάζ γλυκό σαν καραμέλα. Η ομορφιά της νέας σεζόν παίζει σε γλυκούς τόνους της καραμέλας.


  Μακιγιάζ γλυκό σαν καραμέλα. Η ομορφιά της νέας σεζόν παίζει σε γλυκούς τόνους της καραμέλας.

  Το preview των τάσεων της ομορφιάς ξεκίνησαν και μια πρώτη ματιά με φέρνει σε επαφή με ολόφρεσκες τάσεις, χρώματα και ιδέες. Μια από τις επικρατέστερες είναι η απόχρωση το μακιγιάζ στο χρώμα της καραμέλας. Είναι μια απόχρωση που παίζει στην παλέτα με τις φυσικές αποχρώσεις των μπεζ-καφέ και ροζ ,σε συνδυασμό με μια φυσική κάλυψη από make up και σίγουρα προϊόντα λάμψης που εξασφαλίζουν αυτό το λαμπερό αποτέλεσμα υγείας, ενώ μας βοηθούν να κάνουμε μια πρόβα καλοκαιριού όσο αφορά το αγαπημένο, μπρονζέ μακιγιάζ.
    Για να το πετύχετε, θα χρειαστείτε ως βάση ένα προϊόν λάμψης σε υγρή μορφή το οποίο θα απλώσετε σε όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια, απλώστε κανονικά το make up σας χωρίς να το παρακάνετε με την ποσότητα. Για τα ζυγωματικά σας επιλέξτε ένα ρουζ σε ροδακινή απόχρωση και για τα χείλη ένα κραγιόν ή λιπγκλος στο χρώμα της καραμέλας γάλακτος!
   Για έξτρα λάμψη όπως αυτή που βλέπετε στα catwalks, θα πρέπει να βουτήξετε το χοντρό πινέλο σας σε ένα βαζάκι με πούδρα λάμψης και να χαϊδέψετε απαλά το μέτωπο τα ζυγωματικά και ίσως το πιγούνι. Μην ξεχάσετε να ανοίξετε το βλέμμα σας με δύο στρώσης μάσκαρα.

Διαβάστε περισσότερα...

5 βήματα για λαμπερό, φυσικό look


1. Απλώστε μια αντηλιακή με χρώμα σε όλο το πρόσωπο.
2. Απλώστε ρουζ στο χρώμα της terracotta (χειμώνα-καλοκαίρι) γιατί χαρίζει λάμψη.
3. Απλώστε στις βλεφαρίδες σας γενναίες δόσεις μάσκαρα.
4. Με ένα μολύβι χειλιών σε μπεζ απόχρωση κάντε το περίγραμμα και στη συνέχεια απλώστε το και στα χείλη.
5. Απλώστε ένα λίπγκλος σε παστέλ απόχρωση.
5 λάθη μακιγιάζ που κάνουν οι γυναίκες
1.      Το μέικ απ δεν πρέπει να τελειώνει στο πηγούνι αλλά στο ντεκολτέ. Προσοχή στην σωστή επιλογή της απόχρωσης: Επιλέξτε ένα μεικ απ που να προσομοιάζει στο χρώμα που έχει το δέρμα στο ντεκολτέ σας.
2.     Η απόχρωση της terracotta δεν πρέπει να είναι πορτοκαλί αλλά να  «καφετίζει».
3.     Ποτέ σκούρο μολύβι χειλιών σε συνδυασμό με πιο ανοιχτό κραγιόν ή λίπγκλος.
4.     Επιλέξετε αποκλειστικά μαύρη μάσκαρα και ποτέ πράσινες, μπλε κτλ. Το μαύρο χρώμα είναι εκείνο που κάνει κοντράστ και χαρίζει λάμψη στο βλέμμα!
5. Προτιμήστε ένα σταθερό μεικ απ και όχι πούδρα. Θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και σίγουρα πιο φυσικό αποτέλεσμα
Διαβάστε περισσότερα...