Translate

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

To SMOKEY κλέβει την παράσταση

Τα νέα smokey της Άνοιξης

 Μπορεί οι παστέλ αποχρώσεις να πρωταγωνιστούν στη ζωή μας την Άνοιξη, ωστόσο τo smoky θα κλέψει την παράσταση! Κορίτσια, καλά νέα! Για όσες αγαπούν- δεν μπορούν να αποχωριστούν- ξέρουν μόνο το smoky, οι νέες spring προτάσεις σε smoky είναι πολλές!




 Πρόταση πρώτη, το smoky περιορίζεται στο κινητό βλέφαρο χωρίς να ξεφεύγει, μέχρι το κόκαλο του ματιού και στην ρίζα του κάτω βλεφάρου. Φυσικά, στο μάτι έχει περαστεί περιμμετρικά με μαύρο μολύβι, μια λεπτή γραμμή η οποία δεν έχει σβηστεί αρκετά. Τα χείλη είναι εντελώς γυμνά και φυσικά.    
Πρόταση νούμερο δύο, έχει απλωθεί μαύρη μάτ σκιά σε γενναίες δόσεις και το σβήσιμο ειδικά στο κάτω βλέφαρο δίνει το effect του καπνού. Τα χείλη έχουν αποχρωματιστεί με make up. 
 Στη θέση τρία, το πιο εκκεντρικό και έντονο smoky- ρακούν. Η μαύρη shimmering σκιά ανεβαίνει αρκετά πιο πάνω από το καπάκι του ματιού και σχεδόν αγγίζει τα φρύδια. Τα χείλη και εδώ φυσικά. Φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε πάνω από το μαύρο μολύβι ή τη μαύρη σκιά μία άλλη της επιλογή μας σε καφέ, μπρονζέ σκούρο μοβ ή ανθρακί αποχρώσεις .
Διαβάστε περισσότερα...

Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

                        Εφοδιάζουμε τον οργανισμό μας 




Ποίες τροφές φροντίζουν για τον αναγκαίο εφοδιασμό του οργανισμού μας με σημαντικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως ο ΨευδάργυροςΒιταμίνη Ε, το Μαγνήσιο, η Βιταμίνη C, Βιταμίνη D, Βιταμίνη Κ,Βιταμίνη B 12, Σίδηρο και Βιταμίνη Α.
  Για την βιταμίνη C φροντίζουν προπάντων τα εποχιακά φρούτα. Μην εμπιστεύεστε τυφλά τα αναγραφόμενα στις ετικέτες,όπως <<πλούσια σε βιταμίνη C>>, ή <<καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη C>>.
 Πολλά τρόφιμα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ... κάποτε περιείχαν βιταμίνη C. Κάποια στιγμή όμως, αυτά τα ζωηρά και χαρούμενα μόρια έχασαν τη διάθεση τους για ζωή, μέσα στο κουτί ή στο μπουκάλι και εξαφανίστηκαν. Καλύτερα να τρώμε φρέσκα φρούτα, σαλάτες και λαχανικά. 
 Την προστασία του δέρματος εγγυώνται προπάντων τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως τα πλατύφυλλα λαχανικά με βαθύ πράσινο χρώμα, τα καρότα, το συκώτι, οι ντομάτες τα βερίκοκα. Ωφέλιμη, επίσης, είναι η θεραπευτική αγωγή με μουρουνέλαιο, δύο φορές την εβδομάδα. Το μουρουνέλαιο διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλες συγκεντρώσεις σε βιταμίνη Α και κυκλοφορεί και σε μορφή κάψουλας, σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή στα φαρμακεία.
 Βιταμίνη Κ
 Ο οργανισμός προσλαμβάνει τη βιταμίνη Κ με την τροφή είτε τη δημιουργεί από τα βακτήρια του εντέρου. Ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Κ είναι τα πράσινα λαχανικά. Πλούσια πηγή της αποτελούν επίσης το γάλα, το γιαούρτι, ο κρόκος του αυγού και το μουρουνέλαιο.
 Βιταμίνη D
 Το σώμα μας παράγει σχεδόν μόνο του τη βιταμίνη αυτή, έτσι οι επιστήμονες τη θεωρούν περισσότερο ως ορμόνη παρά ως βιταμίνη. Ο οργανισμός των ανθρώπων που περνούν πολύ χρόνο σε ανήλια μέρη, συνθέτει λιγότερη βιταμίνη D. Από τροφές όπως ο κρόκος αυγού, το συκώτι, το ψάρι, το μουρουνέλαιο, το βούτυρο και το γάλα περιέχουν βιταμίνη D. 
 Βιταμίνη B12
 Συκώτι,νεφρά, ψαχνό κρέας, ψάρια, αυγά, μαγιά της μπίρας. 
 Το ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος
 Ο ψευδάργυρος απαντάται κυρίως σε όλα τα προϊόντα δημητριακών ολικής αλέσεως, στα πίτυρα σταριού, στους σπόρους και στη μαγιά της μπίρας καθώς και στο ψάρι και στα οστρακοειδή. Ένας υγιής οργανισμός διαθέτει γύρω στα 1,8 γραμμάρια ψευδαργύρου ως απόθεμα. Η καλύτερη συμβουλή εκτός από το φαγητό, το οποίο θα κατανέμετε ισόποσα κατά τη διάρκεια της ημέρας, φροντίστε να καταναλώνετε και ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους. 
 Βιταμίνη Ε
 Τη βρίσκουμε σε τροφές όπως, σπόροι, καρύδια, φύτρα, δημητριακά ολικής αλέσεως, κρόκος αυγού, πλατύφυλλα λαχανικά με βαθυπράσινο χρώμα.
 Μαγνήσιο
 Το μαγνήσιο είναι σημαντικό συστατικό για σχεδόν κάθε λειτουργία και ιστό του σώματος, από την καρδιά έως τα οστά και σχεδόν για όλα τα όργανα, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο σε μια πληθώρα παθήσεων. Οι λειτουργίες περίπου 350 ενζύμων εξαρτώνται από το μαγνήσιο, συμπεριλαμβανομένου του ενζύμου για την παραγωγή ενέργειας σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας. 
Ωστόσο, μελέτες υποστηρίζουν ότι παρά τη μεγάλη σημασία του μαγνησίου, οι περισσότεροι από εμάς δεν λαμβάνουμε επαρκή ποσότητα με τη διατροφή μας. Το μαγνήσιο υπάρχει σε τροφές που αποτελούν τη βάση της υγιεινής διατροφής - πλήρη δημητριακά, φρούτα, σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Οι επεξεργασμένες όμως τροφές δεν έχουν επαρκή ποσότητα μαγνησίου.
 Σίδηρο
 Μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο έχει το κρέας ειδικά το κόκκινο, τα ψάρια και τα πουλερικά. Σε αυτά τα τρόφιμα το μεγαλύτερο ποσοστό (50-60%) του σιδήρου είναι σχετικά εύκολα απορροφήσιμο. Ο Σίδηρος επίσης υπάρχει και στις φυτικές τροφές όπως σε διάφορα φρούτα, σε λαχανικά και ιδιαίτερα αυτά που είναι πράσινα και φυλλώδη και στα δημητριακά.
Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

9 μήνες ομορφιά

                           9 μήνες ομορφιά 




   Ραγάδες


 Τι είναι οι ραγάδες;
Οι ραγάδες είναι μικρές ραβδώσεις στο δέρμα που εμφανίζονται πιο συχνά στην κοιλιακή χώρα στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, όταν η κοιλιά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς για να φιλοξενήσει ένα αυξανόμενο μωρό. Μερικές γυναίκες εμφανίζουν ραγάδες και στους γλουτούς, τους μηρούς, τους γοφούς και το στήθος Οι ραγάδες προκαλούνται από αλλαγές στον ελαστικό υποστηρικτικό ιστό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Είναι ροζ, κοκκινωπό καφέ, μοβ, ή σκούρο καφέ, ανάλογα με το χρώμα του δέρματος σας. Αργότερα ξεθωριάζουν, αν και ποτέ δεν εξαφανίζονται εντελώς. Πώς μπορώ να ξέρω αν θα εμφανίσω ραγάδες; Είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Τουλάχιστον το ήμισυ των εγκύων γυναικών εμφανίζουν ραγάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος θα εμφανίσει και ποιος όχι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες να κάνει κανείς ραγάδες. Η έρευνα δείχνει ότι η γενετική παίζει ρόλο: Αν η μητέρα ή η αδελφή σας εμφάνισε ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε και εσείς. Επίσης, μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι νεότερες μητέρες, κυρίως οι έφηβες, είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν ραγάδες. Επιπλέον, το δέρμα σας θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξετε ραγάδες. Για το λόγο αυτό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε ραγάδες εάν: Κερδίσετε πολύ βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχετε ένα μεγάλο μωρό. Έχετε περίσσεια αμνιακά υγρά.
 Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω την εμφάνιση των ραγάδων; Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε. καλό θα ήταν να μην ξεπεράσετε το όριο των κιλών που θα σας πει ο γιατρός σας κατά την εγκυμοσύνη σας. 
 Στο εμπόριο υπάρχουν εξειδικευμένα καλλυντικά για την πρόληψη των ραγάδων (εάν και πολλές φορές δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα παρά μόνο να τις κάνουμε λιγότερο ορατές).
 Φροντίστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο να περιλαμβάνονται τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C, Ε και ψευδάργυρο. Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση του σώματος σας (με όποια κρέμα χρησιμοποιούσατε ως τώρα) και στην συνέχεια απλώνετε κάποιο ειδικό προϊόν ενισχύοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας. 
Ένας τρόπος είναι να τρίψεις τις περιοχές που εμφανίζουν γραμμές με ζεστό αμυγδαλέλαιο (όχι καυτό!). Το λάδι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει σημαντικά στην μείωση των ραγάδων.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δίαιτα:Υδατάνθρακες, Να Τους Κόψουμε ή Όχι;

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους υπάρχουν οι «καλοί» και οι «κακοί» υδατάνθρακες.


Όταν ακούμε την λέξη υδατάνθρακας το μυαλό μας συνήθως πάει σε τρόφιμα που μας αποφέρουν πολλές θερμίδες όπως είναι το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα γεγονός που το έχουμε συνδυάσει αρνητικά με τη δίαιτα. Όταν ακούμε την λέξη υδατάνθρακας το μυαλό μας συνήθως πάει σε τρόφιμα που μας αποφέρουν πολλές θερμίδες όπως είναι το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα γεγονός που το έχουμε συνδυάσει αρνητικά με τη δίαιτα. Υπάρχουν όμως και τρόφιμα που συμβάλουν στη μείωση του σωματικού βάρους αλλά και λίπους και συμμετέχουν ενεργά σε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά , οι χυμοί , οι σούπες , τα δημητριακά ολικής άλεσης και οι ξηροί καρποί. Οι υδατάνθρακες , με κύριο εκπρόσωπο τη γλυκόζη, αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και το μεγαλύτερο μέρος των οργανικών ουσιών ενώ τα 100γρ μας αποφέρουν 400 kcal . Αποτελούνται από άνθρακα, υδρογόνο και οξυγόνο και διακρίνονται σε μονοσακχαρίτες (γλυκόζη, φρουκτόζη) , δισακχαρίτες ( λακτόζη, μαλτόζη) και πολυσακχαρίτες(φυτικές ίνες , άμυλο, γλυκογόνο). Οι λειτουργίες των υδατανθράκων είναι πολλές και σημαντικές : 1.Αποτελούν το κύριο καύσιμο του οργανισμού και πρέπει να καλύπτουν περίπου το 50% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. 2.Η γλυκόζη είναι το μοναδικό συστατικό που θρέφει τον εγκέφαλο και το κεντρικό νευρικό σύστημα. 3. Αποτελούν δομικά στοιχεία ενζύμων και αμινοξέων. 4.Οι φυτικές ίνες έχουν ευεργετικές δράσεις τόσο στη διατήρηση σωματικού βάρους και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας όσο και θεραπευτικές ιδιότητες αντιμετώπιση διαβήτη και μείωση επιπέδων χοληστερίνης. Έτσι λοιπόν μην βιαστείτε να πείτε πως οι υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγονται όταν ξεκινάμε την προσπάθεια να χάσουμε κιλά.
Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Όμορφα νύχια μόνες μας


Εύκολο σχέδιο στα νύχια σας


Εύκολο σχέδιο στα νύχια σας
 Eπιμεληθείτε μόνες σας τα νύχια και κλέψτε τις εντυπώσεις απλά με τα περιποιημένα χέρια σας. Πώς; Ο τρόπος είναι απλός θα χρειαστείτε μονάχα δύο μανό, μια ταινία (σιλοτέιπ), ψαλίδι και ένα διάφανο βερνίκι για το τέλος.

Ξεκινήστε βάφοντα τα νύχια σας με ένα χρώμα και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με όλα τα νύχια σας και στεγνώσουν καλά, κόβουμε ένα μικρό κομματάκι από την ταινία και καλύπτεται το μέρος του νυχιού που δεν θέλουμε να βάψουμε. 

Αφού το τοποθετήσουμε τις ταινίες σε όλα τα νύχια μας μετά απλώνουμε το δεύτερο βερνίκι και αμέσως μετά αφαιρούμε τις ταινίες και εμφανίζετε το σχέδιό μας στα νύχια μας. Εύκολα και απλά. 
Διαβάστε περισσότερα...

Βιταμίνες σε Νέο Ρόλο

                             Βιταμίνες σε Νέο Ρόλο

Μπαίνουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, ερευνώνται, δοκιμάζονται και συστήνονται με τις νέες στους ιδιότητες 


Μέχρι τώρα ήξερες ότι η βιταμίνη Ε κάνει καλό στο δέρμα και η βιταμίνη C προλαμβάνει το κρυολόγημα. Μπορούν όμως να βοηθήσουν και αλλού.

Βιταμίνη Ε για ενίσχυση της γονιμότητας Η Βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα του αίματος και ενισχύει τη γονιμότητα και στα δύο φύλα.


Ψευδάργυρος για αποδοτική προπόνηση Μελέτη που έγινε από το Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Διατροφής του Υπουργείου Γεωργίας έδειξε ότι ο ψευδάργυρος βοηθά στη σωματική άσκηση.

Μαγνήσιο κατά του μεταβολικού συνδρόμου Το μαγνήσιο μπορεί να σε προστατέψει από το μεταβολικό σύνδρομο, που αφορά ομάδα συμπτωμάτων ( υψηλή πίεση, ανεβασμένα λιπίδια )που αυξάνουν τις πιθανότητες να παρουσιάσεις καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη.

Βιταμίνη D για το προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο 
Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών γιατρών, η διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D μπορεί να σε ανακουφίσει ή και να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου.

Βιταμίνη C για το άγχος Τα υψηλά επίπεδα της έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν τις φυσικές και τις ψυχολογικές επιδράσεις του άγχους.

Βιταμίνη Κ κατά των μαύρων κύκλων Ανεξάρτητα από τα αίτια που προκαλούν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Κ μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Βιταμίνη Β12 για γερό ανοσοποιητικό Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β προωθούν ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και "κρατούν" τη μνήμη δυνατή.

Σίδηρος για την αϋπνία Τα χαμηλά ποσοστά σιδήρου στον οργανισμό φαίνεται πως είναι, εκτός των άλλων και η βασική αιτία για την ατονία του οργανισμού κατά την διάρκεια της ημέρας, η οποία τις περισσότερες φορές οδηγεί σε ανήσυχο ύπνο τη νύχτα.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Λάδι Για Πρησμένα Πόδια

Για όσες και όσους ταλαιπωρούν τα πόδια τους...




Υλικά
1 κ. γλυκού χαμομήλι
1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλυκού δυόσμο ή μέντα
1 κ. γλυκού κουάκερ ή νιφάδες βρώμης
1 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο ή σταφυλέλαιο
Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο καλέντουλα
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντα ή λεμόνι


Ρίχνετε όλα τα υλικά στο λάδι και αφήνετε για μία εβδομάδα. Σουρώνετε.
Φυλάτε σε δοχείο καθαρό και στεγνό.
Τρίβετε κάνοντας μασάζ σε καθαρά και στεγνά πόδια 1-2 φορές την εβδομάδα,το βράδυ.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τονίζουμε τις βλεφαρίδες μας


  

               4 τρόποι για να τονίσετε τις βλεφαρίδες σας




Βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε και ακολουθήστε το tip που σας ταιριάζει

Βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε, ανάλογα με το σχήμα και το χρώμα των βλεφαρίδων σας και, αφού εντοπίσετε το "πρόβλημα" ακολουθείστε τις συμβουλές του Glamour για ακαταμάχητο βλέμμα. 

Περίπτωση Νο. 1
Έχω λεπτές βλεφαρίδες… θέλω χοντρές
Οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι μια καλή λύση, αν όμως δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο, περάστε 3 στρώσεις μάσκαρα για όγκο. Αφήστε την κάθε στρώση να στεγνώσει πριν περάσετε την επόμενη, και για ακόμη πιο «γεμάτο» εφέ κάντε μια λεπτή γραμμή αϊλάινερ ακριβώς στη ρίζα των βλεφαρίδων.

• Περίπτωση Νο. 2
Έχω ίσιες βλεφαρίδες… θέλω καμπύλη με διάρκεια
Το ψαλίδι για τις βλεφαρίδες είναι απαραίτητο. Αν έχετε μεταλλικό, μπορείτε να το ζεστάνετε (με σύνεση) με το σεσουάρ για καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να μην το σφίξετε πολύ και να βεβαιωθείτε πως τα προστατευτικά πλαστικά είναι στη θέση τους. 

• Περίπτωση Νο. 3
Έχω κοντές βλεφαρίδες… θέλω μεγαλύτερο μήκος
Περάστε μια στρώση μάσκαρα από τη ρίζα ως τις άκρες, αφήστε τη να στεγνώσει και περάστε μια δεύτερη στρώση μόνο στο κέντρο. Επαναλάβετε μια τρίτη φορά μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων και φροντίστε να μην παραμελήσετε εκείνες που βρίσκονται στην εξωτερική γωνία του ματιού.

• Περίπτωση Νο. 4
Έχω πολύ ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες… θέλω λίγο χρώμα
Οι έντονες μαύρες μάσκαρα θα σας δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Για πιο μοντέρνο look, μπορείτε να βάψετε τις βλεφαρίδες σας με έντονη πράσινη ή μπλε μάσκαρα. Για καθαρό, έντονο αποτέλεσμα στις χρωματιστές μάσκαρα, περάστε πρώτα μια λευκή βάση.

Extra βοηθήματα
Εκτός από το ψαλίδι για βλεφαρίδες, υπάρχουν πλέον και ειδικοί οροί που υπόσχονται να μας χαρίσουν πιο πυκνές και μακριές βλεφαρίδες. Έχουν αποτέλεσμα;
Ναι, αν χρησιμοποιούνται καθημερινά. Είναι όπως οι θεραπείες για την ακμή, χρειάζονται επιμέλεια και επιμονή. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να είναι ορατά μετά από εβδομάδες, αλλά αξίζουν τον κόπο. Φυσικά, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να τις ακολουθήσετε κατά γράμμα. Μη σας προβληματίζει η εφαρμογή τους. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε μια μάσκαρα πριν πέσετε για ύπνο.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι τάσεις στα νύχια


Μια ματιά στις νέες τάσεις του μανικιούρ.

Ένα όμορφο χρώμα μπορεί να μου αλλάξει τη διάθεση ή να γίνει η τελευταία, καθοριστική πινελιά του look μου. Νομίζω πως πια τα χρώματα βερνικιών και οι τάσεις μπερδεύονται και δεν υπάρχουν «πρέπει». Απλά επιλέγεις ανάλογα με το στίγμα που θέλεις να δώσεις και βέβαια με τη ιδιοσυγκρασία σου.
Αυτές είναι οι επικρατέστερες αποχρώσεις:
Νέα άφιξη:  minx nail  
Mία πιο ροκ εκδοχή που μπορεί να ταιριάξει όμορφα και με το βραδινό σας φόρεμα. Πρόκειται για ένα μεταλλικό χρώμα-καθρέφτη. Δοκιμάστε το. Έχει ενδιαφέρον και είναι κάτι διαφορετικό.


Οι παλ αποχρώσεις
Φέτος τις είδαμε ακόμα και μέσα στην καρδιά του χειμώνα. Γλύκα ροζ και γήινα στολίζουν τα δάχτυλα μας κάνοντας το δικό τους statement. Εμένα μου αρέσουν πολύ και είναι ωραίο να τα συνδυάζεις και πιο αναπάντεχες αποχρώσεις στα ρούχα παίζοντας με τις αντιθέσεις.



Black nails
Συνεχίζουν! Παίζουν σε σκούρο μπλε και σε all time classic μαύρο.
Κάντε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!!


Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το θαύμα της φύσης που θέλει... μεζούρα έχει ημερομηνία λήξεως, παρεξηγημένο παρελθόν και λαμπρό μέλλον.



ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Το θαύμα της φύσης που θέλει... μεζούρα έχει ημερομηνία λήξεως,
παρεξηγημένο παρελθόν και λαμπρό μέλλον.

Το είπαν πανάκεια, σούπερ πολυβιταμίνη, φάρμακο για όλα τα κακά, ελιξήριο της ζωής και της νεότητας. Του φόρτωσαν τόσους τίτλους που δύσκολα στο τέλος ξεχώριζε ο μύθος από την πραγματικότητα. 
Πλημμύρισε την αγορά, σε βαζάκια, χαπάκια και αμπούλες, μόνος ή με βότανα της Άπω Ανατολής, διαφημίστηκε, αμφισβητήθηκε. 
Τελικά τι είναι, από που παράγεται ο βασιλικός πολτός και ποια η αξία του στον άνθρωπο;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΙΣΣΑ

Η εργάτρια και η βασίλισσα των μελισσών προέρχονται από το ίδιο αυγό. Η εργάτρια γίνεται τέλειο έντομο σε 21 ημέρες ενώ η βασίλισσα σε 16 ημέρες. Η εργάτρια ζει 40 με 50 ημέρες την εποχή της ανθοφορίας και μέχρι 6 μήνες το χειμώνα που οι εργασίες είναι περιορισμένες ενώ η βασίλισσα ζει μέχρι 5 χρόνια.

Η βασίλισσα έχει πολύ μεγαλύτερο μέγεθος από την εργάτρια και είναι η μητέρα όλων των μελισσών, γεννώντας μέχρι 2.500 αυγά ημερησίως ίσο με το διπλάσιο του όγκου της. Η βασίλισσα είναι πιο ανθεκτική από τις εργάτριες στις ασθένειες.

Που οφείλεται όμως η 5 μέρες νωρίτερα τελειοποίηση της βασίλισσας ως εντόμου, του διπλάσιου μεγέθους της σε σύγκριση με την εργάτρια και της καταπληκτικής γονιμότητας και μακροζωίας;

Οι επιστήμονες που ασχολήθηκαν τα τελευταία χρόνια με το θέμα αυτό της βιολογίας και με τα πειράματά τους, απέδειξαν ότι όλα αυτά οφείλονται στονΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ.

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ είναι προϊόν έκκρισης των φαρυγγικών και γναθικών αδένων των νεαρών εργατριών, όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια πρωτεϊνούχα ουσία σαν κρέμα γαλακτερού χρώματος, με έντονη οξύτητα, με κάποια ιδιάζουσα οσμή και υπόπικρη γεύση.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ είναι τροφή πλούσιας σύνθεσης, έχει όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών και άγνωστα στοιχεία που ξεφεύγουν της εργαστηριακής έρευνας και δίνουν όλες αυτές τις διαφορές στη βασίλισσα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ:
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: Φρουκτόζη, Γλυκόζη, Μαλτόζη, Σουκρόζη, Μιλιβιόζη, Τριχαλόζη, Ριβόζη, Μανόζη, Ερθυριτόλη, Αδονιτόλη, Μαννιτόλη.
ΑΜΙΝΟΞΕΑ: Από αυτά 17 είναι γνωστά και 5 ανεξακρίβωτης συνθέσεως.
Ασπαρτικό οξύ, Γλουταμινικό οξύ, Λευσίνη, Λυζίνη, Βαλίνη, Αργινίνη, Σερίνη, Προλίνη, Ισολευσίνη, Φενυλαλανίνη, Θρενίνη, Λυροζίνη, Αλανίνη, Γλυσίνη, Ιστιδίνη, Μεθιονίνη, Αυκυστίνη,
Περιέχει 47 είδη λιπαρών οξέων και μερικά που δεν έχουν αναγνωρισθεί ακόμα.
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ασβέστιο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο, Χαλκό, Κοβάλτιο, Μόλυβδο, Νάτριο, Μαγγάνιο.
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ: Σε μεγάλη περιεκτικότητα έχει Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β8, και Β9. σε μικρότερες ποσότητες έχει Β12.
Σε ίχνη Α, C, D, E και Κ.
Το PH είναι 3.8 έως 4.5. Περιέχει ακόμα ένζυμα, εστέρες, ορμόνες και στερόλη.

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ βοηθά στο αγγειοκαρδιακό, κυκλοφορικό, γενετικό - ουρητικό, νευρικό και δερματολογικό σύστημα.

Βοηθά στην αύξηση της φυσικής, σεξουαλικής και πνευματικής κατάστασης του ανθρώπου ενώ από τελευταίες έρευνες έχει αποδειχθεί ότι έχει από αντιγριπικές έως και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ανάγκη του ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΠΟΛΤΟΥ έχει ο καθένας που αισθάνεται κατάπτωση και αδυναμία. Όριο ηλικίας δεν υπάρχει αν και μέχρι τα 21 χρόνια δεν θεωρείται σκόπιμη η ενίσχυση του οργανισμού με τονωτικές ουσίες. Εξαρτάται βεβαίως από τις συνθήκες διαβίωσης κάθε ανθρώπου και την κράση του.

Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ καλό είναι να λαμβάνεται την άνοιξη και το φθινόπωρο για 3 εβδομάδες κάθε φορά.
Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξτε το δικό σας γλυκό peeling σώματος


                              Γλυκιά Απολέπιση Σώματος

      
 Mία ιδιαίτερα ¨γλυκιά¨ συνταγή για απολέπιση. Απλά σκεφτείτε πόσο διαφορετική είναι η χρήση ζάχαρης εξωτερικά και όχι εσωτερικά του οργανισμού μας...

Θα χρειαστείτε: 

A. 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 

Β. 50ml ελαιου βασης της επιλογής σας. 

Γ. 10 σταγόνες αιθεριο ελαιο Λεμονόχορτο (Lemongrass). 

Δ. 5 σταγόνες αιθεριο ελαιο Γεράνι (Geranium). 

Ε. 5 σταγόνες αιθεριο ελαιο Mάραθος (Fennel). 

Αναμείξτε τα συστατικά και τοποθετείστε τα σε δοχείο στο μπάνιο σας. Μόλις το δέρμα σας ζεσταθεί από το νερό κάντε επάλειψη και αφεθείτε στην μοναδική αίσθηση που προσφέρει ο συνδυασμός ζάχαρης και ελαίων και έπειτα ξεπλυθείτε. Μια-δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για τόνωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.
Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνο θησαυροφυλάκιο



       Πόσο κινδυνεύουμε  από την τσάντα μας





Για πολλές από εμάς, η τσάντα που κουβαλάμε καθημερινά, είναι ένα προσωπικό θησαυροφυλάκιο, ένα μικροσκοπικό van στο οποίο κάποιος κάνοντας μια ανασκαφή μπορεί να βρει αντζέντα, νεσεσέρ, κλειδιά, ομπρέλα, άρωμα, πιπίλες (ίσως), μπισκότα, και άλλα πολλά.Έχετε όμως σκεφτεί ότι αυτό το πολύτιμο θησαυροφυλάκιο μπορεί να βλάπτει το σώμα μας;
Μια τεράστια και παραφορτωμένη τσάντα η οποία περιέχει ένα σωρό πράγματα, αρκετά συχνά (όπως ίσως να έχετε διαπιστώσει) προκαλεί πόνο και πιάσιμο στο σώμα, το οποίο ξεκινά από το χέρι και φτάνει μέχρι το λαιμό καθώς όλο αυτό το βάρος τραβάει μια σειρά από νεύρα που βρίσκονται στην περιοχή. Τα 2-3 έξτρα κιλά που μπορεί να ζυγίζει η τσάντα μας, -και είναι τοποθετημένα στη μια πλευρά του σώματος- έχουν σαν αποτέλεσμα, να κάνουν τον κορμό μας να θέλει να κλίνει προς την αντίθετη πλευρά για να αντισταθμίσει το φορτίο, επιβαρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μέση. Επιπλέον, μια τεράστια τσάντα επιβαρύνει το πάνω μέρος της πλάτης και συγκεκριμένα τους πάνω μυς οι οποίοι σταθεροποιούν τον ώμο. Αυτοί οι μυς λοιπόν, εργάζονται πυρετωδώς για να αντισταθμίσουν όλο το βάρος κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο θώρακας και η σπονδυλική στήλη. Μια τεράστια και παραγεμισμένη τσάντα λοιπόν, εάν την κουβαλάμε καθημερινά, μπορεί να προκαλέσει μετά από κάποιο διάστημα, μεταξύ άλλων, τενοντίτιδα, να επιδεινώσει μια υπάρχουσα δισκοπάθεια ή να προκαλέσει επικονδυλίτιδα (φλεγμονή στον αγκώνα).
Τι κάνουμε λοιπόν;
-Επιλέξτε τις τσάντες σας πιο προσεκτικά, όσο δύσκολο και αν σας ακούγεται αυτό. Εάν μια τσάντα όταν είναι άδεια ζυγίζει πάνω από 1 κιλό, πόσο θα ζυγίζει εάν είναι γεμάτη με όλα τα "απαραίτητα" για μας πράγματα;
-Να κοιτάτε καθημερινά τι έχετε μέσα στην τσάντα σας, πολλές φορές τα χρήσιμα και απαραίτητα πράγματα της μιας μέρας γίνονται άχρηστα  την επόμενη.

-Εάν γυμνάζεστε φροντίστε στο γυμναστήριο να κάνετε ασκήσεις για να δυναμώσετε τηνωμική ζώνη και τον τραπεζοειδή μυ που συνδέει τους ώμους με το κεφάλι.
-Εάν σας το επιτρέπει η τσάντα σας, έχει δηλαδή μακρύ λουρί, κρεμάστε τη διαγώνια προκειμένου να πετύχετε καλύτερη κατανομή του βάρους.
-Εάν αισθανθείτε έντονους πόνους σε χέρι, μέση ή ώμο, επισκεφτείτε  έναν ορθοπεδικό.
-Προσέχετε πάντα τη στάση του σώματός σας. Περπατάτε χωρίς να γέρνετε το σώμα σας μπροστά ή στο πλάι, και φροντίστε να έχετε τους ώμους χαλαρούς, πίσω και κάτω.


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αναγνωρίστε τον τύπο του Δέρματός σας


                            Ποιος είναι το τύπος  του Δέρματός σας  



Δεν υπάρχει  λόγος να ξοδεύετε μια περιουσία σε ακριβά  προϊόντα   περιποίησης του δέρματος, εάν αυτά δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο του  δέρματός σας.
Το κλειδί για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος καθημερινής περιποίησης του δέρματος είναι  πρώτα  να αναλύσετε τον τύπο του δέρματός  σας.

Ερωτηματολόγιο  για  την  περιποίηση  του δέρματος 
Εσείς γνωρίζετε καλύτερα πως αντιδρά το δέρμα σας στους διάφορους παράγοντες , επομένως  πρέπει να ανακαλύψετε τον τύπο του δέρματος, προτού να αγοράσετε διάφορα  προϊόντα  για την περιποίησή του. Ακόμα και αν κάποτε  σας  προσδιόρισαν  τον  τύπο σας, καλό θα ήταν να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο, δεδομένου ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα  ο τύπος του  δέρματος  αλλάζει .
Για να κατανοήσετε  καλύτερα ποιος είναι ο τύπος του δέρματος σας και  ποια  είναι  η αποτελεσματικότερη  καθημερινή  ρουτίνα  περιποίησης  του , ξεκινήστε απαντώντας   στις  παρακάτω  ερωτήσεις. Στη συνέχεια  προσθέστε  τους βαθμούς  που συγκεντρώσατε  και ελέγξτε  τη λίστα  που βρίσκεται  στο τέλος  για να ανακαλύψετε  σε ποια κατηγορία  δέρματος  ανήκετε.

             1.       Πως αισθάνεστε το δέρμα σας  εάν  το  καθαρίσετε  με σαπούνι  και  νερό;
        α)   τεντωμένο σαν να τραβάει
              β)   λείο και άνετο
              γ)   ξηρό και με φαγούρα σε ορισμένες περιοχές
              δ)   καλό, αρκετά άνετο
              ε)   ξηρό σε ορισμένες περιοχές και λείο σε άλλες
     2.      Πως αισθάνεστε το δέρμα σας  εάν  το καθαρίσετε  με γαλάκτωμα ;
            α)   αρκετά  άνετα
             β)   λείο  και άνετο
             γ)   ορισμένες φορές  άνετο και άλλες  φορές  αισθάνομαι  φαγούρα
             δ)   αρκετά λιπαρό
             ε)    λιπαρό σε ορισμένες περιοχές και λείο σε άλλες
     3.       Πως φαίνεται  το  δέρμα σας  συνήθως  κατά το μεσημέρι ;
            α)   ξεφλουδίζει σε ορισμένες περιοχές
            β)   δροσερό και καθαρό
            γ)    ξεφλουδίζει σε ορισμένες περιοχές και  κοκκινίζει
            δ)    γυαλίζει
            ε)    γυαλίζει στην περιοχή της ‘’ ζώνης – Τ ‘’
     4.      Πόσο συχνά σας εμφανίζονται  σπυράκια;
            α)   σχεδόν ποτέ
            β)   περιστασιακά ,  ίσως  πριν από  την  εμφάνιση  της   περιόδου
            γ)   περιστασιακά 
            δ)  συχνά
            ε)   συχνά  στην περιοχή της ‘’ ζώνης – Τ ‘’
    5.       Πως αντιδρά το δέρμα σας  όταν  χρησιμοποιείτε  τονωτική  λοσιόν;
           α)   τσούζει
           β)   κανένα πρόβλημα
           γ)    τσούζει και  αισθάνομαι  φαγούρα
           δ)   είναι  πιο δροσερό
           ε)   είναι  πιο  δροσερό σε ορισμένες  περιοχές  ενώ σε άλλες  αισθάνομαι  φαγούρα
    6.      Πως αντιδρά το δέρμα σας σε  λιπαρή  κρέμα νύχτας ;
          α)    είναι πολύ άνετο
          β)    άνετο
          γ)    ορισμένες φορές είναι  άνετο και άλλες  παρουσιάζει  ερεθισμούς
          δ)    αισθάνομαι το δέρμα μου πολύ  λιπαρό
          ε)    λιπαρό στην  περιοχή της ‘’ ζώνης – Τ ‘’ και  άνετο  στα  μάγουλα

Τώρα προσθέστε όλα τα α, τα β, τα γ, τα δ και τα ε. Η κατηγορία που συγκεντρώνει  το  μεγαλύτερο  αριθμό  αντιπροσωπεύει  τον τύπο  του δέρματός σας.
Περισσότερα α: Ξηρό  δέρμα
Περισσότερα β: Κανονικό δέρμα
Περισσότερα γ: Ευαίσθητο δέρμα
Περισσότερα δ: Λιπαρό  δέρμα
Περισσότερα ε: Μικτό  δέρμα

 Είστε έτοιμες λοιπόν να προσφέρεται στο πρόσωπό σας  την κατάλληλη καθημερινή  φροντίδα. Δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως πως ο τύπος του δέρματός σας μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, επομένως  πρέπει να επαναλαμβάνετε  το ερωτηματολόγιο αυτό κάθε χρόνο για να ελέγχετε κατά πόσο εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα περιποίησης  για το πρόσωπό σας.
Διαβάστε περισσότερα...