Translate

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η υγεία των νυχιών μας

            Καθρέφτης της υγείας μας τα νύχια....






Μπορεί να γνωρίζετε ότι τα νύχια μεγαλώνουν περίπου 3 χιλιοστά το μήνα ή ίσως να έχετε διαβάσει κάπου ότι προκειμένου να αναπλαστεί πλήρως ένα νύχι χεριού χρειάζεται 4-5 μήνες, ενώ για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού απαιτούνται 12-18 μήνες. Αυτό, όμως, που σίγουρα πρέπει να μάθετε είναι πότε τα νύχια μάς προειδοποιούν ότι κινδυνεύουμε από κάποια πάθηση, καθώς πολλές φορές η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, π.χ. με λευκά σημάδια, με γραμμώσεις, μαυρισμένα ή πρασινωπά, αποτελεί ένδειξη ή και σύμπτωμα μιας παθολογικής κατάστασης. Ας δούμε, λοιπόν, στη συνέχεια μία-μία όλες τις περιπτώσεις που μπορούν να παρουσιαστούν στα άκρα των... άκρων.

  Mήπως έχουν λευκά σημάδια...?
 Παλιότερα επικρατούσε η άποψη ότι τα λευκά σημάδια στα νύχια δηλώνουν έλλειψη ασβεστίου. Oι ειδικοί, παρ’ όλα αυτά, καταρρίπτουν το μύθο, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για τίποτα παραπάνω από φυσαλίδες αέρα που δεν έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μας.
 • Μπορεί να φταίει το συνεχές μανικιούρ 
 Η περιποίηση των νυχιών είναι σίγουρο ότι συμβάλλει στην καλή εμφάνιση, όταν όμως γίνεται πολύ συχνά ή με λάθος τρόπο, ενδέχεται να οδηγήσει σε τραυματισμό της ρίζας του νυχιού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία λευκών κηλίδων. 
 • Μήπως χτυπήσατε; Ακόμα και ένας μικροτραυματισμός μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία λευκών σημαδιών. 
 Αν σπάνε εύκολα...
 • Μήπως βάφετε συχνά τα νύχια σας; Τα διαλυτικά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του χρώματος των βερνικιών αφυδατώνουν τα νύχια, τα ξεφλουδίζουν και τα λεπταίνουν. 
 • Μπορεί να φταίει ο θυρεοειδής
 O θυρεοειδής είναι ένας αδένας που ελέγχει πολλές λειτουργίες του οργανισμού και γι’ αυτό, όταν απορυθμίζεται, παρουσιάζονται συνήθως έντονα συμπτώματα σε διάφορα όργανα του σώματος, μεταξύ των οποίων και στα νύχια. 
• Ασχολείστε πολύ με τις δουλειές του σπιτιού; Αν πλένετε τα πιάτα ή τα ρούχα χωρίς να φοράτε γάντια, τότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τα νύχια σας. Η υπερβολική επαφή των χεριών με το ζεστό νερό κάνει τα νύχια πιο μαλακά και επομένως πιο εύθραυστα, ενώ οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών τα ξηραίνουν και τα αφυδατώνουν.
 Καλό είναι, λοιπόν, να φοράτε γάντια όταν ασχολείστε με τις δουλειές του σπιτιού και να πλένετε τα χέρια σας με κρύο νερό.
 • Είναι πιθανό να έχετε αναιμία... Η σιδηροπενική αναιμία εμφανίζεται κυρίως στη βρεφική ή στην παιδική ηλικία, στην εφηβεία και στην περίοδο της εγκυμοσύνης, αλλά και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Εκτός από τα νύχια, το βασικότερο σύμπτωμα είναι η καταβολή δυνάμεων, ενώ σε προχωρημένη μορφή μπορεί να προκαλέσει χλομάδα, δύσπνοια, λαχάνιασμα, πονοκέφαλο και ζαλάδες. 
Υπάρχουν μαύρες κηλίδες? 
• Συνήθως οφείλονται σε τραυματισμό 
 Η πιο συνηθισμένη αιτιολογία είναι ένας τραυματισμός στο νύχι, που δημιουργεί εσωτερικό αιμάτωμα. Ακόμα και ένας ελαφρύς τραυματισμός είναι αρκετός για να δημιουργηθούν μαύρες κηλίδες. 
 • Μπορεί να είναι κάτι σοβαρότερο 
Αν δεν θυμάστε να χτυπήσατε κάπου, ώστε να δικαιολογούνται οι μαύρες κηλίδες, πρέπει να απευθυνθείτε στο δερματολόγο σας, αφού υπάρχει η πιθανότητα να πρόκειται ακόμα και για κάτι σοβαρό.
 Αν κιτρινίζουν..
 • Βάφετε τα νύχια σας με έντονα χρώματα; 
Τα βερνίκια σε έντονα χρώματα (κυρίως το σκούρο κόκκινο και το καφέ) και η συχνή χρήση του ασετόν δίνουν μια χαρακτηριστική πορτοκαλοκίτρινη χροιά στα νύχια, που θα υποχωρήσει αν αφήσετε τα νύχια σας άβαφα για ένα χρονικό διάστημα. 
• Μήπως είστε μανιώδεις καπνιστές; 
Το τσιγάρο δεν κιτρινίζει μόνο τα δόντια, αλλά και τα νύχια όσων καπνίζουν πολύ. Αν αποφασίσετε να κόψετε το κάπνισμα, το χρώμα των νυχιών σας θα επανέλθει, μετά την πάροδο όμως αρκετού χρόνου.
. • Μπορεί να έχετε ίκτερο 
Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως είναι κίτρινο και το ασπράδι του ματιού. Αν και ο γιατρός μόνο μπορεί να διαγνώσει αν έχετε ίκτερο ή όχι, υπάρχει και ένα τεστ που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. Πιέστε μαλακά με τον αντίχειρά σας την άκρη ενός νυχιού. Φυσιολογικά, το χρώμα από ροζ θα γίνει άσπρο μέχρι περίπου τη μέση του νυχιού. Αυτό οφείλεται στην τοπική διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος. Στην περίπτωση, όμως, που το χρώμα γίνει κίτρινο, πρόκειται για σύμπτωμα ίκτερου. 
• Είναι πιθανό να φταίει ένας μύκητας ή να έχετε ψωρίαση
 Σε νόσους όπως οι ονυχομυκητιάσεις και η ψωρίαση, πέρα από το κιτρίνισμα των νυχιών, συνυπάρχουν και άλλα συμπτώματα, όπως η υπονύχια υπερκεράτωση (το νύχι σηκώνεται προς τα πάνω) ή η ονυχόλυση (το νύχι, επειδή δεν ακουμπάει ακριβώς πάνω στο δέρμα, χάνει το ροζ χρώμα του δέρματος και παίρνει μια άσπρη χροιά). 
 Έχουν κάθετες γραμμώσεις... 
«Κάθετες γραμμώσεις» είναι οι γραμμές που ξεκινούν από το ελεύθερο άκρο του νυχιού και κατευθύνονται προς τη ρίζα του. 
 • Ύποπτο το ασετόν
 Η συχνή χρήση του ασετόν ξηραίνει τα νύχια και είναι πιθανό ακόμα και να δημιουργήσει κάθετες ραβδώσεις στην επιφάνειά τους. Σημαντικό είναι, λοιπόν, να πλένετε καλά τα χέρια σας με δροσερό νερό μετά τη χρήση του. Σύντομα η υφή των νυχιών σας θα επανέλθει στα φυσιολογικά πλαίσια. 
• Μπορεί να φταίνε τα απορρυπαντικά και το ζεστό νερό 
Η συχνή επαφή με απορρυπαντικά και ζεστό νερό μπορεί να αλλοιώσει και την υφή των νυχιών, δημιουργώντας κάθετες γραμμές στην επιφάνειά τους.
 • Μπορεί να τραυματιστήκατε
 Oι κάθετες ραβδώσεις στην επιφάνεια των νυχιών σας μπορεί να προκληθούν ακόμα και λόγω τραυματισμού.
 • Είναι πιθανό να δυσλειτουργεί ο θυρεοειδής αδένας
 Οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, πέρα από ευθραυστότητα στα νύχια, ενδέχεται να δημιουργήσουν και κάθετες γραμμές.
 • Φταίει η ηλικία! 
 Πριν αναζητήσετε την αιτία της αλλοίωσης των νυχιών σας σε κάποια νόσο, πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε αν το μόνο που φταίει είναι το ότι... μεγαλώσατε! Με την πάροδο των χρόνων, αυξάνονται φυσιολογικά οι κάθετες γραμμώσεις, οι οποίες είναι σαν... ρυτίδες πάνω στο νύχι. 
 Αν έχουν «παχύνει»... 
• Μπορεί να οφείλεται στην ψωρίαση 
Το νύχι σηκώνεται ελαφρώς από το ελεύθερο άκρο και πέρα, και έτσι φαίνεται πιο παχύ. Στην περίπτωση της ψωρίασης, είναι πιθανό παράλληλα να δημιουργηθούν και σχισμοειδείς αιμορραγίες (μικρές μαύρες σχισμές) ή μικρές τρυπούλες πάνω στο νύχι (σαν να το έχετε τρυπήσει με καρφίτσα), ενώ μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα και μια διαταραχή που ονομάζεται «σταγόνα ελαίου» (σαν να έχει πέσει μια σταγόνα λαδιού πάνω στο νύχι, το οποίο παίρνει υποκίτρινο χρώμα).
 • Υπεύθυνοι κάποιοι μύκητες 
 Oι ονυχομυκητιάσεις έχουν πολλές μορφές και ενδέχεται να συνοδεύονται από υπερκεράτωση και ονυχόλυση, ενώ το νύχι μοιάζει σαν να είναι τριμμένο. 
 Αν αποκτήσουν... πράσινο χρώμα! 
• Συνήθης ύποπτος ένας μύκητας 
Είναι πολύ πιθανό το πράσινο χρώμα των νυχιών σας να οφείλεται σε μύκητα του γένους Candida, οπότε χρειάζεται να απευθυνθείτε σε δερματολόγο για να σας συστήσει θεραπεία. 
• Μπορεί να φταίει ένα μικρόβιο
 Ένα είδος μικροβίου, συγκεκριμένα η ψευδομονάδα, μπορεί να δημιουργήσει αυτή την αλλοίωση στο χρώμα των νυχιών σας, το οποίο θα επανέλθει με την κατάλληλη θεραπεία. 
 Η κατάλληλη αντιμετώπιση 
Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σύμπτωμα, πρέπει να καταπολεμηθεί η συγκεκριμένη κάθε φορά αιτία. 
Αν π.χ. τα νύχια σας σπάνε εύκολα και διαγνωστεί ότι δυσλειτουργεί ο θυρεοειδής αδένας, τότε είναι αναγκαίο να ρυθμίσετε τη λειτουργία του, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί και το σύμπτωμα. 
Ανάλογα με την ασθένεια που «κρύβεται» κάθε φορά, η θεραπεία είναι διαφορετική: άλλες φορές εύκολη (π.χ. τραυματισμός) και άλλες δύσκολη και χρονοβόρα (όπως στην ψωρίαση). 
Συνήθως, μετά την καταπολέμηση της αιτίας, τα νύχια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου τα συμπτώματα δεν υποχωρούν (π.χ. οι αλλαγές στη μορφολογία των νυχιών λόγω ηλικίας είναι φυσιολογικές και μη αναστρέψιμες). 
 Καθρέφτης της υγείας μας 
 Τα νύχια έχουν χαρακτηριστεί καθρέφτης της υγείας μας, αφού μπορούν να αποτελέσουν μέσο για τη διάγνωση ακόμα και σοβαρών νοσημάτων. Παθήσεις των νεφρών, της καρδιάς, του ήπατος κλπ., όπως νεφρική, καρδιακή ή ηπατική ανεπάρκεια, συχνά παρουσιάζουν συμπτώματα στην περιοχή των νυχιών. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, στην περίπτωση που παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα ή στην υφή του νυχιού, να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Βαθύς Καθαρισμός προσώπου

           Ο "παρεξηγημένος" βαθύς καθαρισμός  προσώπου

             

   Στο άκουσμα και μόνο του όρου "καθαρισμός προσώπου" το μυαλό ορισμένων οδηγείται στην εικόνα ενός ταλαιπωρημένου κόκκινου, γεμάτο σημάδια προσώπου και μιας ακολουθούμενης πιθανόν εβδομάδας "ανάρρωσης". 
Με σιγουριά μπορώ να σας ενημερώσω ότι ο καθαρισμός προσώπου δεν συγκαταλέγεται στον όρο εγχείρηση άρα ο σκοπός του δεν είναι να αφήσει σημάδια, ουλές ή μακροχρόνιες βλάβες στο πρόσωπο. 
  Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσει μια υπεραιμία λόγω της διαδικασίας, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έχει εξαφανιστεί το αργότερο την επόμενη ημέρα. Αυτό πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος του πελάτη δηλαδή ένα δέρμα χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς ακμή θα παρουσιάσει λιγότερο ερεθισμό από ένα δέρμα το οποίο παρουσιάζει ακμή και πιθανόν βρίσκεται και υπό φαρμακευτική αγωγή από δερματολόγο. 


 Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
 Τι είναι ο βαθύς καθαρισμός προσώπου και από ποιόν πρέπει να εκτελείται? 


 Βαθύς καθαρισμός προσώπου ονομάζεται η αισθητική περιποίηση κατά την οποία αφαιρούνται από το δέρμα σμήγμα, φαγέσωρες και ρύπους.
 Η συχνότητα με την οποία γίνεται ο βαθύς καθαρισμός εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος μας. οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν σμήγμα όλο το 24ώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αφαιρείται καθημερινά,καθώς αυτό προστατεύει την επιδερμίδα από διάφορους παράγοντες και την κάνει πιο μαλακή στην αφή. 
Από τη στιγμή όμως που το σμήγμα παραμένει αρκετό καιρό μέσα στους τριχοσμηγματογόνους θύλακες και μετατρέπεται σε φαγέσωρα τότε ήρθε να γίνει καθαρισμός.... 
Στα λιπαρά δέρματα οι τριχοσμηγματογόνοι θύλακες γεμίζουν πιο εύκολα με σμήγμα από ότι οι υπόλοιποι τύποι δέρματος. Επιπλέον οι σμηγματογόνοι αδένες υπερλειτουργούν σε διάφορες παθολογικές και μη καταστάσεις, όπως π,χ σε ορμονικές διαταραχές και σε καταστάσεις stress. 
Έτσι λοιπόν η συχνότητα με την οποία γίνεται ένας βαθύς καθαρισμός εξαρτάται από διάφορους ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες. 


Αποτελείται από τα παρακάτω στάδια

  •  Πρώτο στάδιο είναι η απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ με γαλάκτωμα και λοσιόν. 
  •  Δεύτερο στάδιο με το πήλινγκ προσώπου απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα για την καλύτερη εξαγωγή του σμήγματος και διείσδυση των μετέπειτα καλλυντικών προϊόντων. 
  •  Τρίτο στάδιο με την βοήθεια του ατμού από ειδικό μηχάνημα προβαίνουμε στην διάνοιξη των πόρων. Τέταρτο στάδιο κάνουμε διάνοιξη των πόρων με απαλές πιέσεις φορώντας πάντα γάντια.
  •  Πέμπτο στάδιο προσφέρουμε αντιβακτηριδιακή προστασία στο πρόσωπο με την βοήθεια των υψίσυχνων ρευμάτων.
  •  Έκτο στάδιο χρησιμοποιούμε μια μάσκα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του πελάτη και τέλος μια επουλωτική, αντισηπτική ή καλμαντική κρέμα. 

 Η διαδικασία μπορεί να αλλάζει από αισθητικό σε αισθητικό εμπλουτίζοντας την με περισσότερες από μια μάσκες ή με καλμαντικούς ορούς που προσφέρουν ακόμη περισσότερο στην φυσιολογική επαναφορά του pH του δέρματος. 
Φυσικά και πρέπει να εκτελείται ΜΟΝΟ από αισθητικό και όχι από κάποιο μανικιρίστα ή κομμωτή.


  Τι πρέπει όμως να κάνετε και εσείς με την σειρά σας; 

  •  Πρέπει να γνωρίζετε ότι: μετά από ένα καθαρισμό δεν θα πρέπει να βαφτείτε για 24-48 ώρες ούτε να δεχτείτε ηλιακή ή οποιοδήποτε άλλου τύπου ακτινοβολία (όπως Laser) 
  •  δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με οξέα φρούτων 
  •  να αποφεύγετε την σωματική άσκηση για επίσης 24 ώρες καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι από την άθληση θα μολύνουν και θα ερεθίσουν το δέρμα σας.
  •  ένα καλό αποτέλεσμα για να διατηρηθεί χρειάζεται την βοήθεια σας και αυτό θα γίνει εάν κάθε βράδυ απαραιτήτως απομακρύνετε το μακιγιάζ σας, χρησιμοποιείτε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα καθώς και ένα ήπιο πήλινγκ και μια καθαριστική μάσκα μια φορά την εβδομάδα ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας. 

 Δεν υπάρχει κανένας λόγος στη σκέψη του βαθύ καθαρισμού να μας πιάνει τρόμος... κάθε άλλο μάλιστα καθώς όλοι θέλουμε ένα καθαρό πρόσωπο!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Μεταμορφώστε το μακιγιάζ σας

      Ομορφιά που μαγνητίζει από την πρώτη ματιά, με ένα 
      ολοκληρωμένο μακιγιάζ για το πρωί αλλά και το βράδυ!          
                                 
                        




  ΠΡΩΙΝΟ - ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 
 Χαρίστε την επιδερμίδα σας ομοιόμορφη όψη χρησιμοποιώντας make up πολύ κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας, προσοχή σε αυτό πρέπει να τεστάρουμε το χρώμα κοντά στο λαιμό μας για να αποφύγουμε λάθη.
Οι ανοιχτόχρωμες εφαρμόζουν στο πρόσωπο τους make up σε ανοιχτό χρώμα και οι σκουρόχρωμες σε πιο σκούρες.
 ΜΑΤΙΑ Καλύψτε το κινητό βλέφαρο με μια ανοιχτόχρωμη σκιά βάσης, λευκή ή μπεζ, εφαρμόστε ένα μαύρο μολύβι εσωτερικά μάτι και κάντε το περίγραμμα στο κινητό βλέφαρο. Τονίστε με αρκετές στρώσεις τις βλεφαρίδες με μαύρη μάσκαρα. 
Βάλτε ένα ωραίο απαλό ρουζ στα μάγουλα σας και χρησιμοποιήστε ένα γήινο κραγιόν για τα χείλη σας. Είστε έτοιμες για την πρωινή σας δουλειά...


 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ - ΒΡΑΔΙΝΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 
 Και αν μετά τη δουλεία βιάζεστε να ετοιμαστείτε γιατί ο καλός σας, σας περιμένει, μην αγχωθείτε τουλάχιστον για το μακιγιάζ!!! 
Μετατρέψτε το πρωινό σας μακιγιάζ σε βραδινό με λίγες ακόμη κινήσεις. 
 ΜΑΤΙΑ Xωρίς να αφαιρέσετε το πρωινό σας μακιγιάζ,μεταμορφώστε το εφαρμόζοντας ένα σκούρο μπλε μολύβι εσωτερικά στο μάτι και σχηματίζοντας μια χοντρή γραμμή smokey στο κάτω βλέφαρο. Εφαρμόστε μια γαλάζια σκιά από πάνω έστι ώστε η γραμμή smokey να είναι ομοιόμορφη. 
Πάνω από το μολύβι η σκιά θα αποκτήσει βάθος και διάρκεια.Περάστε ξανά μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας και τονίστε ξανά το ρουζ σας. 
Γεμίστε τα χείλη σας με ένα πιο έντονο κραγιόν σε ροζ- κοραλί απόχρωση και είστε έτοιμες....
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Πως να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Προσέχω σαν τα μάτια μου

 
Όταν βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και αντικρίζετε το ενοχλητικό θέαμα των μαύρων κύκλων αμέσως σκεφτόμαστε το τι μπορούμε να κάνουμε για να τους αποχαιρετίσουμε, ποία κρέμα θα πρέπει να πάρουμε, τι μπορούμε να κάνουμε μόνες μας για να βοηθήσουμε την περιοχή, συνταγές της γιαγιάς και έξυπνα tips για να μη φαίνονται οι κύκλοι μας όταν θα κάνουμε το βραδινό μας μακιγιάζ!!
  Πολύ συχνά λέμε "τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας" .Είναι από τα πρώτα σημεία που παρατηρούμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με κάποιον για αυτό και η εικόνα τους είναι πολύ σημαντική.
Για αυτό καλό θα ήταν να μάθουμε για αυτούς, μπας και τους κάνουμε να φύγουν...

 Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, συχνά μας προσθέτουν χρόνια, κάνοντάς μας να δείχνουμε μεγαλύτεροι σε ηλικία. 
 Οι κυριότερες αιτίες των μαύρων κύκλων και σακούλων, που αποτελούν και τον μεγαλύτερο εχθρό της ομορφιάς είναι οι εξής:


 - Πολλοί άνθρωποι έχουν μια φυσική προδιάθεση ή κληρονομούν έναν τύπο δέρματος επιρρεπές στη δημιουργία των μαύρων κύκλων.


 - Μερικές συνθήκες, που έχουν ως αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών, εντείνουν το πρόβλημα, αφού συχνά επιβαρύνουν το κυκλοφορικό, προκαλώντας πρήξιμο και σακούλες.

 - Σε κάποιες περιπτώσεις η εμφάνιση σακούλων κάτω από τα μάτια έχει ως αιτία την ιδιαίτερη ανατομική διάπλαση των βλεφάρων του κάθε ατόμου.

 - Άλλες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν μαύρους κύκλους είναι η συμφόρηση γύρω από τη μύτη, οι αλλεργίες, η χρόνια ιγμορίτιδα, ακόμα και ένα κρύωμα, επειδή μειώνουν τη ροή των αγγείων κάτω από τα μάτια, με συνέπεια να διαστέλλονται και να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο σκούρα.


 - Επίσης, η εμφάνιση των μαύρων κύκλων μπορεί να οφείλεται σε διατροφικές ελλείψεις βιταμινών A, B, C και K, πρωτεϊνών και σιδήρου. 


 - Φυσικά, η υπερβολική κούραση, οι λιγοστές ώρες ύπνου, η ταλαιπωρία του δέρματος λόγω συχνού μακιγιάζ, το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η απότομη αυξομείωση βάρους και η αφυδάτωση μπορεί να κάνουν τους μυς να χαλαρώσουν ή να χάσουν τον τόνο τους, εντείνοντας το πρόβλημα.


 Προκειμένου λοιπόν το δέρμα μας να αντιμετωπίσει τις παραπάνω συνθήκες, συσσωρεύει και διογκώνει τα αγγεία κάτω από τα μάτια, τα οποία διαφαίνονται μέσα από το λεπτό δέρμα της συγκεκριμένης περιοχής και δημιουργούν αυτή την μοβ μπλε απόχρωση ή συσσωρεύουν μελανίνη οπότε ειναι καφέ ή κίτρινο. 
Παρόλα αυτά, όλοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε δραστικά το πρόβλημα της εμφάνισης των μαύρων κύκλων και των σακούλων, εφαρμόζοντας από σήμερα κιόλας τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές:
 - Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες ημερησίως, μιας και οι λίγες ώρες ύπνου ενδέχεται να εντείνουν το πρόβλημα, ενώ φροντίστε να χρησιμοποιείτε ένα ανατομικό μαξιλάρι, κατάλληλο για τη σωστή θέση του κεφαλιού και του αυχένα.
 - Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και K, επιλέξτε τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, καρότα, πορτοκάλια και πράσινο τσάι, πίνετε άφθονο νερό, περιορίστε το αλκοόλ και κόψτε το κάπνισμα.
 - Περιορίστε το αλάτι στο φαγητό σας, μειώνοντας έτσι την παρακράτηση υγρών από τον οργανισμό σας. 
 - Χρησιμοποιείτε αντηλιακό καθημερινά και ανεξαρτήτως καιρού, γιατί πολλές φορές η υπερέκκριση μελανίνης συνδέεται με την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.
 - Σημαντικός παράγοντας στη μείωση των μαύρων κύκλων είναι η συστηματική χρήση μιας ειδικής κρέμας ματιών κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και στον ύπνο, η οποία θα τονώσει και θα ενυδατώσει σε βάθος την ευαίσθητη αυτή περιοχή.


 Επίσης: 
- Πάρτε 2 φακελάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και δύο κομματάκια βαμβάκι) μαύρο τσάι ή χαμομήλι και αφού τα μουλιάσετε καλά σε κρύο νερό, τοποθετήστε τα στα μάτια σας για 10-15 λεπτά. Το τσάι βοηθά να μειωθεί ο δυσχρωματισμός και το πρήξιμο που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών της περιοχής.
 - Κάθε πρωί δοκιμάστε να πλένεται το πρόσωπό σας με κρύο νερό. Πάρτε ένα μεταλλικό κουταλάκι, αφήστε το για λίγη ώρα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και μετά τοποθετήστε το στους μαύρους κύκλους για ένα περίπου λεπτό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με παγάκια μέσα σε γάζες ή μια λεπτή πετσέτα. Όλα τα παραπάνω βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος των ματιών, στο ξεφούσκωμα και την απάλυνση των μαύρων κύκλων.
 - Βάλτε φέτες από αγγούρι πάνω στην περιοχή των ματιών για μερικά λεπτά, ανανεώνοντας έτσι την υφή του δέρματος. 
 - Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε μια πατάτα , να την βάλετε μέσα σε δυο γάζες και να την τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια σας για 15 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια πλένετε την περιοχή και απλώνετε την κρέμα σας. 
 Παρόλο που οι μαύροι κύκλοι δεν αποτελούν σημάδι κακής υγείας, αν θεωρείτε ότι είναι επίμονοι για τα συνήθη δεδομένα, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στο γιατρό σας, διότι χρόνια παθολογικά νοσήματα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση τοπικά του δέρματος ή τη διαταραχή της κατανομής της μελανίνης.
 Tips
 - Επιλέξτε κρέμες ματιών που περιέχουν καφεΐνη, βιταμίνη Κ ή ρετινόλη. Τα συστατικά αυτά βοηθούν στην υγεία των αγγείων μειώνοντας το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό. 
- Φοράτε αντηλιακή κρέμα και γυαλιά ηλίου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες,
 - Επιλέξτε ένα καλό κονσίλερ, στην κατάλληλη απόχρωση, προσφέροντας στο πρόσωπό σας μια χρωματική ομοιομορφία.
 - Μην τρίβετε την περιοχή κάτω από τα μάτια γιατί αυτό σκουραίνει το δέρμα και κάνει τους μαύρους κύκλους πιο ορατούς.
 - Μην ξεχνάτε ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο. Συνεπώς, προσέχετε να απλώνετε την κρέμα ματιών ή το κονσίλερ με πολύ απαλές κινήσεις, χωρίς να τραβάτε το δέρμα.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Νυφικό μακιγιάζ, Όμορφα μυστικά για το νυφικό σας μακιγιάζ

                         
                   Λαμπερές την πιο όμορφη μέρα της ζωής μας 


                                                             
 Κάθε γυναίκα θέλει να νιώθει ξεχωριστή, όμορφη και λαμπερή την πιο σημαντική μέρα της ζωής της. Στον γάμο της. Το ιδανικό νυφικό, το όμορφο χτένισμα και το λαμπερό, σωστό μακιγιάζ είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για την ολοκληρωμένη υπέροχη εικόνα μιας νύφης. Την ημέρα του γάμου μας όλες θέλουμε να είμαστε πιο όμορφες από ποτέ, έτσι ποντάρουμε πολλά στο μακιγιάζ μας. Το μακιγιάζ που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες για εκείνη τη στιγμή είναι φυσικό, αναδεικνύει τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου και " κρύβει" τυχόν ελαττώματα 


ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ 
 Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να είναι σταθερά και μια κρέμα για να ρυθμιστεί η λιπαρότητα, θα πρέπει να εφαρμοστεί πριν τη βάση στο πρόσωπο. 

Η μάσκαρα καλύτερα θα ήταν να είναι αδιάβροχη για να μη μουτζουρώσουμε το μακιγιάζ αν κάποιο δάκρυ μας τρέξει, φυσικά από συγκίνηση.


 Οι περισσότερες νύφες επιλέγουν γλυκό, απαλό μακιγιάζ που δείχνει φυσικό. Το δέρμα πρέπει να δείχνει άψογο χωρίς ατέλειες και πολύ σημαντικό είναι να έχει ματ αποτέλεσμα.
 Μην χρησιμοποιείτε ρουζ και πούδρες με glitter γιατί το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες θα είναι απογοητευτικό.
 Οι αποχρώσεις σε γήινους, ροζ και μοβ τόνους πάει σε όλες μας, φυσικά κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν όχι στο μακιγιάζ αρκεί οι αποχρώσεις να μας ταιριάζουν και το αποτέλεσμα να μας δικαιώσει!!
 Το σημαντικό είναι να είμαστε εκείνη την ημέρα φωτεινές και όχι σκοτεινές και άγριες. 
 Φωτίστε με ανοιχτόχρωμες σκιές κάτω από το τόξο του φρυδιού και την εσωτερική γωνία του ματιού,( ακριβώς στο βαθούλωμα που βρίσκεται μεταξύ μύτης και εσωτερικής γωνίας του ματιού)για extra λάμψη. 
 Οι ψεύτικες βλεφαρίδες θα δώσουν στα μάτια ένα ξεχωριστό εφέ, όγκο στις φυσικές σας βλεφαρίδες και θα κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και ομορφότερα. 
Το κραγιόν που θα φορέσετε πρέπει φυσικά να ταιριάζει με το υπόλοιπο μακιγιάζ. Προσέχουμε ιδιαίτερα και το χρώμα των δοντιών μας κατά την επιλογή του κραγιόν μας.Αν επιλέξουμε κόκκινο προσπαθούμε να κάνουμε τα μάτια μας πολύ απαλά βάζοντας μάσκαρα και μία λεπτή γραμμή μαύρο eye liner. 
 Βρείτε το μακιγιάζ που σας "πάει γάντι" και γίνεται την ημέρα του γάμου σας εκθαμβωτικές!!! 
Να ζήσετε!!!
Διαβάστε περισσότερα...

Ραγάδες .Τι είναι και πως τις αντιμετωπίζουμε

                                        Πόλεμος κατά των ραγάδων                               




Τι είναι οι ραγάδες; 
Οι ραγάδες είναι μικρές ραβδώσεις στο δέρμα που εμφανίζονται πιο συχνά στην κοιλιακή χώρα στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης, όταν η κοιλιά αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς για να φιλοξενήσει ένα αυξανόμενο μωρό  και γενικά όταν υπάρχει αύξηση βάρους ή και σε κάποιες περιπτώσεις απότομη αύξηση ύψους . Μερικές γυναίκες εμφανίζουν ραγάδες και στους γλουτούς, τους μηρούς, τους γοφούς και το στήθος. Οι ραγάδες προκαλούνται από αλλαγές στον ελαστικό υποστηρικτικό ιστό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Είναι ροζ, κοκκινωπό καφέ, μοβ, ή σκούρο καφέ, ανάλογα με το χρώμα του δέρματος σας. Αργότερα ξεθωριάζουν, αν και ποτέ δεν εξαφανίζονται εντελώς.
 Μπορώ να ξέρω όμως αν θα εμφανίσω ραγάδες;
 Είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Τουλάχιστον το ήμισυ των εγκύων γυναικών εμφανίζουν ραγάδες, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος θα εμφανίσει και ποιος όχι. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες να κάνει κανείς ραγάδες. 

Η έρευνα δείχνει ότι η γενετική παίζει ρόλο: Αν η μητέρα ή η αδελφή σας εμφάνισε ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε και εσείς. Επίσης, μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι νεότερες μητέρες, κυρίως οι έφηβες, είναι πιο επιρρεπείς στο να κάνουν ραγάδες. 

Επιπλέον, το δέρμα σας θα επεκταθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξετε ραγάδες. Για το λόγο αυτό, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε ραγάδες εάν: Κερδίσετε πολύ βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Έχετε ένα μεγάλο μωρό. Έχετε περίσσεια αμνιακά υγρά. 


Τι μπορώ να κάνω για να αποτρέψω την εμφάνιση των ραγάδων; 

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε.καλό θα ήταν να μην ξεπεράσετε το όριο των  κιλών που θα σας πει ο γιατρός σας κατά την εγκυμοσύνη σας. 


 Στο εμπόριο υπάρχουν εξειδικευμένα καλλυντικά για την πρόληψη των ραγάδων (εάν και πολλές φορές δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα παρά μόνο να τις κάνουμε λιγότερο ορατές, ακόμη και αυτό  όμως μην το υποτιμάτε, δε μπορούμε να τις εξαφανίσουμε όμως μπορούμε να τις κάνουμε να μοιάζουν σχεδόν αόρατες ).
Φροντίστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο να περιλαμβάνονται τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C, Ε και ψευδάργυρο.
Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση του σώματος σας (με όποια κρέμα χρησιμοποιούσατε ως τώρα, εξαιρετικό προϊόν για την ενυδάτωση του σώματός είναι το ελαιόλαδο και το αμυγδαλέλαιο ,καθώς και η αλόη) και στην συνέχεια απλώνετε κάποιο ειδικό προϊόν ενισχύοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας.
Εξαιρετική κρέμα για την αντιμετώπιση των ραγάδων είναι η stretch firm cream ,της Juliette Armand, ειδική κρέμα για σύσφιξη, ραγάδες και ραβδώσεις. Φυσικά είναι επαγγελματική κρέμα έτσι δε θα τη βρείτε στα καταστήματα παρά μόνο μέσω των αισθητικών σας.
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Το Σύνδρομο της κατά φαντασίαν ασχήμιας


   Δυσμορφική Διαταραχή

                                     Τι είναι?


 Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ανασφαλείς με την εμφάνιση τους, κρύβουν το σώμα τους και νιώθουν πραγματικά άσχημα όταν βρίσκονται σε περιβάλλον με πολυκοσμία. 
Σε μερικές περιπτώσεις, ακούμε άτομα να μιλούν πολύ άσχημα για τον εαυτό τους και αντιλαμβανόμαστε ως παρατηρητές, ότι η εικόνα που έχουν ,διαφέρει πάρα πολύ από αυτό που βλέπουμε εμείς. 
Έτσι ενώ συνήθως η υπερβολική αυστηρότητα ξεκινά από την υπερβολικά χαμηλή αυτοεκτίμηση και την τάση που έχουν οι άνθρωποι να εστιάζουν μόνο τα αρνητικά τους σημεία και να τα μεγεθύνουν, υπάρχουν φορές που η κατάσταση είναι σοβαρότερη και μπορεί να μιλάμε για μια σωματική δυσμορφική διαταραχή.


  H δυσμορφική διαταραχή είναι μία σωματόμορφη διαταραχή, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονο άγχος και υπερβολική ενασχόληση με ένα ή και περισσότερα σημεία του σώματος, που μπορεί να έχουν μία πραγματική ή υποτιθέμενη ατέλεια. 
Το άτομο που πάσχει από την συγκεκριμένη διαταραχή έχει διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος, την οποία προσπαθεί διαρκώς να αλλάξει, καθώς πιστεύει ότι είναι άσχημο, αποκρουστικό και ότι εξαιτίας της εμφάνισης του θα γίνει αντικείμενο περίγελου από το περιβάλλον του. Περιγράφει κάποια σημεία του σώματος του ως μη ελκυστικά ή παραμορφωμένα, πιστεύει ότι δεν θα καταφέρει ποτέ λόγω της εμφάνισης του να γίνει αρεστό και επιμένει στην άποψη αυτή, ακόμη κι’αν οι άλλοι έχουν αντίθετη γνώμη. 
 Τις περισσότερες μάλιστα φορές δεν υπάρχει λόγος πραγματικής ανησυχίας, καθώς η εμφάνιση ατόμων με δυσμορφική διαταραχή είναι άνω του μετρίου. Ωστόσο, περνάει αρκετό χρόνο της ημέρας του, από 1 εως 8 ώρες, κοιτώντας τον εαυτό του στον καθρέφτη, ελέγχοντας τις ατέλειες και προσπαθώντας να τις καλύψει για να μην είναι ορατές. Περισσότερη αρνητική κριτική ασκεί για το κεφάλι και το πρόσωπο, πιο συγκεκριμένα για την μύτη, τα μαλλιά και το δέρμα, αλλά και για άλλα σημεία του σώματος, όπως για το βάρος ή το στήθος του. 
Συχνά στρέφεται για βοήθεια σε πλαστικούς χειρούργους ή δερματολόγους, χωρίς όμως να μένει ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που με την βοήθεια των επεμβάσεων καταφέρει να μειώσει το άγχος του για ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος, τότε η ανησυχία του συνήθως στρέφεται σε κάποιο άλλο. Το στρες που βιώνει, ως αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας του, επηρεάζει την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική του ζωή και συχνά οδηγεί σε κατάθλιψη, στην εμφάνιση αγχώδων διαταραχών, κοινωνικής φοβίας και διατροφικών διαταραχών. 
Οι λόγοι που ευθύνονται για την εμφάνιση της διαταραχής ποικίλλουν, ωστόσο οι ερευνητές θεωρούν υπεύθυνο το συνδυασμό βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων, ενώ καθοριστικό ρόλο έχει η λεκτική ή σωματική κακοποίηση και η έντονη κριτική γύρω από το σώμα.    Τα συμπτώματα συνηθώς εμφανίζονται κατά την εφηβεία, αφού τότε η ενασχόληση με την εμφάνιση γίνεται πιο έντονη, όμως δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η εκδήλωση της διαταραχής στην παιδική ηλικία ή στην ενήλικη ζωή. Επίσης, δεν έχουν παρατηρηθεί διαφορές στην εμφάνιση της διαταραχής ανάμεσα στα φύλα, αν και στο παρελθόν οι γυναίκες θεωρούνταν πιο επιρρεπής πληθυσμός.


 Τα πιο συχνά συμπτώματα της διαταραχής είναι :
  •  Η εμμονή σχετικά με κάποια πραγματική ή υποτιθέμενη ατέλεια του σώματος 
  • Επαναλλαμβανόμενες ή καταναγκαστικές συμπεριφορές, πιο συγκεκριμένα, το συχνό κοίταγμα στον καθρέφτη, η προσπάθεια κάλυψης των ατελειών ( πχ. το έντονο μακιγιάζ, οι περούκες, τα φαρδιά ρούχα, τα γυαλιά ηλίου και τα καπέλα ),η υπεργυμναστική και οι επαναλλαμβανόμενες δίαιτες, η διαρκής σύγκριση με την εξωτερική εμφάνιση άλλων ανθρώπων, η εμμονή με τις πλαστικές επεμβάσεις, η μόνιμη αναζήτηση επιβεβαίωσης από άλλους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι το άτομο είναι αρεστό και η καταναλωτική μανία προιόντων ομορφιάς. 
  • Έντονα συναισθήματα ντροπής και άγχους 
  • Χαμηλή αυτεκτίμηση
  •  Η μόνιμη σκέψη ότι οι άλλοι θα παρατηρήσουν και θα κοροιδεύσουν την ατέλεια Τελειομανία, με σκοπό την απόκτηση ενός ιδανικού σώματος και μείωσης του άγχους 
  • Κατάθλιψη, αυτοκτονικές σκέψεις και αυτοτραυματισμός
  •  Κοινωνική απόσυρση Δυσκολία στην δημιουργία και διατήρηση σχέσεων 
  • Δυσκολία συγκέντρωσης, ιδιαίτερα στο επαγγελματικό ή σχολικό περιβάλλον, εξαιτίας της έντονης ενασχόλησης με την εμφάνιση 



Τόσο στις διατροφικές διαταραχές, όσο και στη δυσμορφική διαταραχή το άτομο έχει διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος, εστιάζεται στις ατέλειες της εξωτερικής του εμφάνισης, με αρνητικές πολλές φορές συνέπειες για τους υπόλοιπους τομείς της ζωής του και έχει την τάση να κρατάει τα συμπτώματα του κρυφά. 
Και στις δύο περιπτώσεις αφιερώνει πολύ χρόνο της καθημερινότητας του μπροστά στον καθρέφτη ή στην αποφυγή του, κάνει συχνές δίαιτες και υπεργυμναστική και μπαίνει στη διαδικασία σύγκρισης με άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, όσοι πάσχουν από διατροφική διαταραχή τείνουν να εκφράζουν δυσαρέσκεια για το βάρος ή το σώμα τους στο σύνολο, ενώ στη δυσμορφική διαταραχή υπάρχει άγχος για συγκεκριμένα μόνο μέρη. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί η δυσμορφική διαταραχή να οδηγήσει στην εμφάνιση διατροφικής διαταραχής, λόγω της υπερβολικής ενασχόλησης με το βάρος και την εμφάνιση. 
 Είναι λοιπόν να αναλογιστεί κανείς μέχρι ποιο σημείο θεωρείται φυσιολογική η ενασχόληση με την εξωτερική εμφάνιση και πότε μπορεί να θεωρείται ως μία παθολογική κατάσταση.



Πως το αντιμετωπίζουμε 
Αν παρατηρήσουμε στο περιβάλλον ένα άτομο να ασχολείται τόσο πολύ με τις «ατέλειές» του, ώστε αυτό να διαταράσσει τις κοινωνικές σχέσεις και την καθημερινότητά του, τότε θα πρέπει να ωθήσουμε το άτομο να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό.
Τέλος, καθώς είναι όλα θέμα παιδείας, για όσους είναι γονείς και για εκείνους που θα γίνουν  πρέπει  να κάνουμε τα παιδιά μας από μικρά να αγαπήσουν τον εαυτό τους όπως είναι και να αισθάνονται αποδεκτά και ασφαλή, είναι μια πρωταρχική θωράκιση ενάντια σε τέτοιες καταστάσεις. 




Διαβάστε περισσότερα...

Το μυστικό του μήνα...

           Μυστικό συστατικό ομορφιάς του μήνα
                                                      Το Αβοκάντο 




 Είναι αείφυλλο, ιθαγενές δέντρο γνωστό και με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή και ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού  όπου το καλλιεργούσαν οι ιθαγενείς αφού ο καρπός του ήταν συστατικό της διατροφής τους.
 Tο αβοκάντο είναι φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και ολιγοστοιχεία και γι’ αυτό ιδιαίτερα θρεπτικό για τον οργανισμό μας.
 Σήμερα το αβοκάντο καλλιεργείται εμπορικά στις HΠA, στα τροπικά νησιά της Kαραϊβικής, στην Aυστραλία, τη νότια Aφρική, το Iσραήλ, την Aίγυπτο, αλλά και στη νότια Iσπανία, τη Γαλλία και την Kρήτη. 


 Tο αβοκάντο είναι ιδιαίτερα ευεργετική τροφή και ένα πρώτης τάξεως συστατικό για μάσκες ομορφιάς. Αρκεί το 1/5 από ένα μεσαίου μεγέθους αβοκάντο που έχει 55 θερμίδες, για να μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς, βιταμίνη E η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση. φυλλικό οξύ και λουτεΐνη (ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση). 
Eπιπλέον, διευκολύνει το σώμα να απορροφήσει περισσότερα λιποδιασπώμενα συστατικά από τις τροφές, όπως A και B καροτίνη, λουτεΐνη κ.ά. 
Tο αβοκάντο παραδοσιακά έχει σημαντική συνεισφορά και στην κοσμητολογία. Πλούσιο καθώς είναι σε βιταμίνες A, B, C και E, διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. 
Tο λάδι αβοκάντο, που προέρχεται από τη σάρκα του φρούτου, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ.
 Eπίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και μοιάζει με τη λανολίνη, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά. 
Το έλαιο από αβοκάντο ενυδατώνει τα ξηρά και ταλαιπωρηµένα µαλλιά, ενώ µαλακώνει τις παρανυχίδες και διευκολύνει την αφαίρεσή τους.




• 1/2 ώριμο αβοκάντο 
• 2 κουταλιές μπίρα 
• 1 κουταλιά δαφνέλαιο 
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Xτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη μορφή (καλύτερα σε κάποιο μίξερ). Eφαρμόστε τη μάσκα για 30 λεπτά πριν το λούσιμο και τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μάσκα ομορφιάς για λιπαρές επιδερμίδες

  Μάσκα προσώπου με άργιλο για επιδερμίδες με προδιάθεση για ακμή



Υλικά

 4 κουταλιές σούπας πράσινο άργιλο
 5 φύλλα δάφνης (αποξηραμένα)
 1 φλυτζάνι τσαγιού αποσταγμένο νερό


 Εκτέλεση


 Βάλτε το αποσταγμένο νερό στη φωτιά και όταν βράσει το κατεβάζετε και ρίχνετε μέσα τα φύλλα δάφνης. Το αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνετε. 
Σε γυάλινο μπολ έχετε βάλει τον πράσινο άργιλο και σιγά σιγά προσθέτετε το αφέψημα ανακατεύοντας. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να πάρει την υφή μιας παχιάς λάσπης.
 Απλώστε με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο σας και αφήστε την μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας στην αρχή με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο.
Διαβάστε περισσότερα...

Κάνε το μόνη σου, το πιο τέλειο χτένισμα

Ένα χτένισμα βγαλμένο από παραμύθι

  Για να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα σε αυτό το girlie χτένισμα, θα πρέπει να έχετε ισιώσει τα μαλλιά σας αφού πρώτα έχετε απλώσει ένα προϊόν anti-frizz. 
Αρχικά χωρίστε τα σε τρεις τούφες που θα πάρετε από το πάνω μέρος και μετά απλά πλέξτε όπως θα κάνατε συνήθως.
 Στη συνέχεια, προσθέτετε μια ακόμη τούφα που θα πάρετε πιο πίσω από τα μαλλιά σας και αρχίζετε να πλέκετε και να προσθέτετε τούφες.
 Συνεχίστε μέχρι να φτάσετε την κοτσίδα σας στο τέλος και θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.



Διαβάστε περισσότερα...