Translate

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μάσκα κατά της θαμπής επιδερμίδας


Η καθημερινότητά μας είναι πολύ απαιτητική, οι περισσότερες από μας έχουν να κάνουν αφάνταστα πολλά πράγματα μέσα σε 24 ώρες, έχοντας σαν αποτέλεσμα την άσχημη ψυχολογία μας και την άλλο τόσο άσχημη θαμπή επιδερμίδα μας
. Καιρός να αφιερώσουμε λοιπόν λίγο αλλά πολύτιμο χρόνο για εμάς προσφέροντας στον εαυτό μας μία υπέροχη μάσκα για να κάνουμε τη θαμπή όψη του προσώπου μας να "πάρει δρόμο" 


Μάσκα μέλι - γαρίφαλο (για μία φωτεινή επιδερμίδα)


Υλικά



  •  2 κουτ. σούπας σαπουνόχωμα 
  • 1 κουτ. σούπας βάμμα αμαμηλίδας 
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι 
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλα σκόνη 


Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε στην επιδερμίδα του προσώπου σας και στο λαιμό με απαλές κινήσεις, με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και βάλτε μία τονωτική λοσιόν.
Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σωστή προστασία από τον ήλιο. ΚΑΝΕ ΟΠΛΟ ΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής. Παρόλο που βρίσκεται 93 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, αποτελεί τη βασική πηγή ενέργειας για τον πλανήτη. Το ηλιακό φως γίνεται τροφοδότης της ζωής, αλλά παράλληλα ευθύνεται σε ένα μεγάλο βαθμό για την ψυχική υγεία και ευεξία μας.

  Παρά ταύτα η ηλιακή ακτινοβολία (υπέρυθρη, ορατή, υπεριώδης Α ,Β και Γ) μπορεί να αποβεί ιδιαιτέρως βλαβερή.
Η στιβάδα του όζοντος στη στρατόσφαιρα που αποτελεί τη φυσική << ασπίδα προστασίας >>για τα βιολογικά συστήματα στη Γη έχει λεπτύνει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια κατά 40% αρχικά στην Ανταρκτική και αργότερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του βορείου ημισφαιρίου σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Αυτό σημαίνει ότι είμαστε εκτεθειμένοι στην υπεριώδη ακτινοβολία. Σύμφωνα με την απόφαση 2006/647 της COLLIPA της ΕΕ, όσον αφορά τον κίνδυνο καρκίνου, αν και ο κύριος υπεύθυνος για την εκδήλωση του είναι η ακτινοβολία UVB, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον κίνδυνο που συνδέεται με την ακτινοβολία UVA.
 Επιπλέον, η ακτινοβολία UVA ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι η υπερβολική έκθεση τόσο σε ακτινοβολία UVB όσο και σε UVA επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. 
 Στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελανώματος, η εμφάνιση του κακοήθους μελανώματος παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 30% 


Το συμπέρασμα?


 Είναι στο χέρι μας και επιβάλλεται να κρατήσουμε για τον εαυτό μας μόνο τις ευεργετικές συνέπειες του ήλιου. Με απλά προληπτικά μέτρα μπορούμε να χαιρόμαστε το κολύμπι, τα σπορ, αποκτώντας ομοιόμορφο,γοητευτικό μαύρισμα.

  •  Αποφεύγουμε την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.
  •  Δίνουμε έμφαση στα κατάλληλα προστατευτικά, ανοιχτόχρωμα ρούχα.
  •  Προστατεύουμε τα μάτια με φωτοαπορροφητικά γυαλιά. 
  •  Φοράμε πλατύγυρο καπέλο. 
  • Φροντίζουμε ιδιαίτερα την αντιηλιακή προστασία των παιδιών.
  •  Επιλέγουμε προσεκτικά την αντιηλιακή μας προστασία. 
  • Χρησιμοποιούμε υποχρεωτικά αντιηλιακά ευρέως φάσματος (UV-A, UV-B) αντιηλιακά κι επιλέγουμε τον κατάλληλο δείκτη προστασίας (SPF) 



 Μπορούμε να χαρούμε τον ήλιο με ασφάλεια!!
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

SCRUB ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Αυτή είναι η περίοδος που όλες ασχολούμαστε με το σώμα μας υπ-ερ-εν-τα-τι-κά! Βασικός εχθρός μας: η κυτταρίτιδα!
 Αντί να κοιτάς το σώμα σου με μαγιό στον καθρέφτη σου, να πιέζεις στα σημεία που έχουν κυτταρίτιδα και να ξεφυσάς, θα σου πρότεινα να κάνεις κάτι γι' αυτό!
  Τα υλικά τα έχουμε όλες σπίτι μας, με επιφύλαξη για το grapefruit.... που εύκολα βρίσκουμε στο σούπερ μάρκετ. Εύκολα γρήγορα και οικονομικά.. 


 Υλικά 
 - grapefruit 
- ζάχαρη
 - λάδι 


 για τα υλικά 


 Το grapefruit περιέχει οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες. Καθαρίζει και λευκαίνει σε βάθος το δέρμα! Επίσης, αν το πιεις σαν χυμό, το grapefruit έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες και γι' αυτό το συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι. 
 Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα! Αν θέλεις πιο έντονη απολεπιστική δράση μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαύρη ζάχαρη η οποία είναι πιο σκληρή.
 Το ελαιόλαδο αναπλάθει και θρέφει την επιδερμίδα μας! Μερικές ακόμη χρήσεις του είναι ως μάσκα στα μαλλιά (αν έχεις ξανθά μαλλιά απόφυγέ το γιατί το χρώμα τους πρασινίζει) ή γύρω από τα νύχια για να μαλακώσουν τα πετσάκια.

Τι θα χρειαστείς
-1/2 grapefruit
-2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
-6 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

 Ανοίγουμε στην μέση το grapefruit και βάζουμε μέσα την ζάχαρη.
 Συνεχίζουμε με το ελαιόλαδο.
 Το scrub μας είναι έτοιμο
 Πάρε το grapefruit και το μείγμα που έχει μέσα και κάνε μια φορά την εβδομάδα scub. Τρίψε όλο σου το σώμα με απαλές κυκλικές και ανοδικές κινήσεις επιμένοντας στα σημεία που έχουν κυτταρίτιδα (γλουτοί, μηροί, κοιλιά, μπράτσα). Ξέπλυνε με άφθονο χλιαρό νερό και άπλωσε την ενυδατική σου ή ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας.
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Δεκάλογος για τη μακροζωία

Πρέπει να θυμόμαστε πως η καλή υγεία και η επίτευξη ίσως ενός υψηλότερου μέσου όρου ζωής είναι μία πολύπλοκη διαδικασία και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.
 Διαβάστε παρακάτω τους σημαντικότερους. 




Η μακροζωία είναι απόρροια κυρίως δύο παραγόντων, του γενετικού μας υλικού, το λεγόμενο DNA, καθώς επίσης και του τρόπου ζωής, το lifestyle που διέπει κάθε άνθρωπο. Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως μόλις το 20-30% του μέσου όρου ζωής ενός ανθρώπου συσχετίζεται με το γενετικό του υλικό, ενώ το υπόλοιπο αφορά εξωτερικούς παράγοντες, όπως τη διατροφή, την άσκηση και τις καθημερινές μας συνήθειες. Τι είναι όμως αυτό που θα μας οδηγήσει σε μία ενδεχόμενη αύξηση του μέσου όρου ζωής μας; Η απάντηση δεν είναι σαφώς απλή και όλο και περισσότερες έρευνες επικεντρώνονται στην εύρεσή της. 
Παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το ιατρικό ιστορικό εμποδίζουν και περιορίζουν τα ευρήματα των ερευνών. Αποδεδειγμένα, το γυναικείο φύλο υπερτερεί στη μακροζωία λόγω της ύπαρξης συγκεκριμένων ορμονών, των οιστρογόνων, οι οποίες μας προστατεύουν από καρδιακές κυρίως παθήσεις, τουλάχιστον μέχρι την εμμηνόπαυση. Αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ένας καλός συνδυασμός πραγμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μία καλύτερη υγεία, κάτι που οφείλουμε στον οργανισμό μας.
 Ένας από τους λόγους για τους οποίους γερνάμε είναι η απελευθέρωση των ελεύθερων ριζών και η κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών καταπολεμά αυτήν την αιτία. Ένας άλλος λόγος γήρανσης είναι η γήρανση των ορμονών μας, οπότε η συμβολή μίας ισορροπημένης ψυχικής υγείας προωθεί την καλή μας υγεία. Έτσι,
O δεκάλογος για τη μακροζωία μπορεί να διαμορφωθεί ως εξής:

1) Πιείτε κόκκινο κρασί

 Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, μία αντιοξειδωτική ουσία, η οποία μας βοηθά να παραμένουμε νέοι λόγω της απορρόφησης των λεγόμενων ελευθέρων ριζών από τον οργανισμό μας που οφείλονται για τη γήρανση.

2) Φάτε μαύρη σοκολάτα

 Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες διατηρούν τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση σε χαμηλά επίπεδα, ενώ συγχρόνως αποτελεί μία εξαιρετική πηγή ενέργειας.

 3) Χαμογελάστε 

Ακόμα και αν δεν το νοιώθετε πραγματικά, φορέστε το χαμόγελό σας και σύντομα θα δείτε τη διάθεσή σας να αλλάζει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το άγχος που μπορεί να σας διέπει καθώς και η κακή σας διάθεση.

 4) Περάστε χρόνο στη φύση

 Και όμως, στη φύση. Ακούγεται περίεργο όμως δεν είναι καθόλου στη πραγματικότητα. Το να βρίσκεσαι σε επαφή με τη φύση προωθεί την οξυγόνωση των οργάνων και του εγκεφάλου με αποτέλεσμα οι λειτουργίες του οργανισμού να επιταχύνονται και να και να διεκπεραιώνονται πιο ομαλά. Ακόμα, η μείωση του στρες και η φυγή για λίγο από τη πραγματικότητα ωθεί σε μία ηρεμία που επιβάλλεται για την ισορροπία της ψυχικής μας υγείας. Άλλωστε ο υψηλός μέσος όρος ζωής στην επαρχία μπορεί να επιβεβαιώσει οποιαδήποτε συσχετιζόμενη έρευνα.

 5) Χαλαρώστε 

Το ακριβώς αντίθετο του στρες είναι η χαλάρωση. Όπως το στρες είναι συνδεδεμένο με έναν μεγάλο αριθμό αρνητικών συνεπειών, έτσι και η χαλάρωση μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα, όπως να συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης. Η αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων δε, μπορεί να γίνει πιο εύκολη εάν όλα μας τα θέματα αντιμετωπίζονται με χαλαρότητα και ηρεμία. Αφιερώστε μία μέρα της εβδομάδας στον εαυτό σας, πηγαίνοντας σε ένα spa για παράδειγμα.

6) Αθληθείτε

 ‘’Νους υγιής εν σώματι υγιή’’ ήταν το ρητό των αρχαίων, το οποίο επαληθεύεται στις μέρες μας από πολλές επιστημονικές έρευνες. Η εξάσκηση του σώματος και του νου πρέπει να αποτελεί μία καθημερινή συνήθεια. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Geriatric Society έδειξε πως γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά φρούτα και λαχανικά σε συνδυασμό με μια εικοσάλεπτη αερόβια άσκηση, 4 φορές την εβδομάδα, είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή εκδήλωσης ασθενειών που απειλούν τη ζωή, όπως ο καρκίνος, τα καρδιακά επεισόδια και ο διαβήτης.

 7) Κοιμηθείτε

 Ο σωστός και ποιοτικός ύπνος συνδέεται με την καλή λειτουργία του οργανισμού. Αύξηση της άμυνας του οργανισμού καθώς και περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του σωστού ύπνου.

 8 ) Περάστε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα 

Κατά αυτόν τον τρόπο όχι μόνο ενισχύονται οι οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί αλλά αποφεύγονται συναισθήματα μοναξιάς και μελαγχολίας, ενισχύοντας την καλή μας υγεία.

9) Λύστε σταυρόλεξα, παίξτε σκάκι

Παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό μπορούν να προωθήσουν τη μακροζωία. Η εξάσκηση του μυαλού οδηγεί στην αύξηση της ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των νευρώνων που συνθέτουν τον εγκέφαλο. Η αυξημένη ενδοεπικοινωνία νευρώνων έχει συνδεθεί με μείωση νευρολογικών παθήσεων, όπως το Alzheimer.

10) Σκεφτείτε θετικά Think positive!

 Σκεφτείτε θετικά για τη ζωή, για το παρόν και το μέλλον. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα αποτελεί σημαντικό κομμάτι στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας.
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Προμηθευτείτε σωστά τα καλλυντικά σας

Προμηθευτείτε τα καλλυντικά σας απο αισθητικούς 

 Οι περισσότεροι πελάτες ινστιτούτων συμφωνούν ότι τα προϊόντα που προμηθεύονται απο τους αισθητικούς είναι πολύ καλύτερα σε ποιότητα αλλά και σε τιμές απο τα προϊόντα που πωλούνται αλλού. Σε αυτό συμφωνούν οι ειδικοί.
 Οι περισσότεροι χημικοί δέχονται οτι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των επαγγελματικών καλλυντικών είναι σαφώς ανώτερες σε ποιότητα και ποσότητα.

   Γιατί να προμηθευτείτε τα καλλυντικά σας από ινστιτούτα αισθητικής 


 Είναι επαγγελματικά γιατί χρησιμοποιούνται στην καμπίνα από επαγγελματίες και απευθύνονται σε δέρματα με απαιτήσεις. 
 Είναι πολύ πιο δραστικά απo τα προϊόντα του εμπορίου.
 Περιέχουν δραστικές ύλες, που απαιτούν χρήση με προσοχή. 
Οπωσδήποτε είναι απαραίτητη η συμβολή του ειδικού.
Για καλύτερα αποτελέσματα στις περιποιήσεις στο ινστιτούτο, απαραίτητη είναι η εφαρμογή στο σπίτι των προϊόντων της ίδιας σειράς.
Ο αισθητικός είναι ο μόνος που πιάνει το δέρμα, βλέπει τις ανάγκες του, κάνει διάγνωση. Είναι ο μόνος ειδικός που έχει την αρμοδιότητα να προτείνει καλλυντικά.
Ο αισθητικός είναι αυτός που αντιμετωπίζει τα προβλήματα του δέρματος και μπορεί να προτείνει λύσεις.
Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν επαγγελματίες, είναι σαφώς ανώτερα, πιο εξειδικευμένα και πιο περιεκτικά απ'οποιοδήποτε προιόν του εμπορίου.
Τα προϊόντα απευθύνονται στον επαγγελματία μιλάνε με την ποιότητα τους, όχι με τη διαφήμιση, ούτε με τα μεγάλα ονόματα.
Σε οποιοδήποτε μαγαζί που μπαίνετε ν'αγοράσετε προιόντα, είστε βαμμένη. Ποιός μπορεί με μια ματιά να κάνει διάγνωση; Κανένας. Η διάγνωση γίνεται στη καρέκλα του αισθητικού.Αφού γίνει demaquillage.
Ποίος  βλέπει το δέρμα περισσότερο απο τον αισθητικό, που δουλεύει πάνω σε αυτό;
Σε μια ώρα ή περισσότερο από μια ώρα που διαρκεί μια περιποίηση, ο αισθητικός έχει το χρόνο να διαγνώσει όλες τις ανάγκες του δέρματος.
Διαβάστε περισσότερα...