Translate

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Μπρονζέ μακιγιάζ

                                               Απογειώστε το βλέμμα σας


Οι μπρονζέ τόνοι πρωταγωνιστούν στην παλέτα του μακιγιάζ και αυτό το καλοκαίρι. 
 Αναδεικνύουν με τον πιο υπέροχο τρόπο τη σοκολατένια επιδερμίδα ή ακόμη μπορούν να μας χαρίσουν το χρώμα που αφήνει το άγγιγμα του ήλιου χωρίς να χρειαστεί να εκτεθούμε σε αυτόν. Ανακαλύψτε τους πιο καυτούς συνδυασμούς!! 


Φυσικά οι μπρονζέ αποχρώσεις ταιριάζουν σε κάθε χρώμα επιδερμίδας, λευκές, μελαχρινές, ηλιοκαμένες και απογειώνουν τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις. 
 Για ένα πρωινό λουκ προτιμήστε ένα πιο απαλό μακιγιάζ σε μπρονζέ αποχρώσεις ,χωρίς υπερβολές δίνοντας έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών. 
 Απλώστε μία ανοιχτόχρωμη καφέ σκιά στο κινητό βλέφαρο και στη γραμμή των κάτω βλεφαρίδων. Τονίστε τα ζυγωματικά με ένα ρουζ στο χρώμα της τερακότας και το φυσικό χρώμα των χειλιών σας με ένα διάφανο λιπ γκλος. Τέλος μερικές στρώσεις από τη μαύρη μάσκαρα σας και είστε έτοιμες. Τip: Για το πρωινό μακιγιάζ αποφύγετε τα προϊόντα με ιριδίζουσα σύνθεση και επιλέξτε εκείνα με ματ υφή.


 Για ένα σέξυ βραδινό λουκ, χαρίστε ηλιοκαμένη όψη στο δέρμα με μια μπρονζέ πούδρα. 
Τονίστε το άνω βλέφαρο και την εξωτερική γωνία του ματιού με καφέ ιριδίζουσα σκιά ή ακόμη κάντε ένα ωραίο smokey σε μπρονζέ αποχρώσεις. 
Φωτίστε την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών με μια μπεζ ανοιχτόχρωμη ιριδίζουσα σκιά και υπογραμμίστε τη βάση των κάτω βλεφαρίδων με ένα καφέ μολύβι ματιών.Προσθέστε αρκετές στρώσεις μαύρη μάσκαρα και ολοκληρώστε βάφοντας τα χείλη με ένα nude ή ακόμη και με ένα απαλό κοραλί κραγιόν. 
Top tip: Χρησιμοποιήστε ένα λευκό μολύβι στο εσωτερικό του βλεφάρου για να χαρίσετε λάμψη και να «απαλύνετε» το αποτέλεσμα.


 Έτοιμες να κατακτήσετε τους πάντες!!!
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

            Εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο 
                                  2011-2015 




 Τι είναι ο τράχηλος της μήτρας?

 Η μήτρα είναι ΄να από τα όργανα του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, το χαμηλότερο σημείο της οποίας είναι ο τράχηλος. 


 Τι είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας?


 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες ηλικίας 30-65 ετών. Ο καρκίνος του τραχήλου είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στον γυναικείο πληθυσμό κάτω των 45 ετών.Μπορεί να προσβάλει γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, οι οποίες είναι ή έχουν υπάρξει σεξουαλικά ενεργές. Τα κύτταρα που καλύπτουν τον τράχηλο της μήτρας είναι δυνατό να υποστούν αλλοιώσεις που οδηγούν σε προκαρκινικές βλάβες οι οποίες, εάν δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο. Αυτές οι αλλοιώσεις δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, αλλά μπορούν να βρεθούν με το τεστ ΠΑΠ και να θεραπευτούν για να μην εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 


 Τι προκαλεί τον καρκίνο του τραχήλου? 


 Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων(HPV).Μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή. 
Μπορεί να μεταδοθεί και με την απλή επαφή στο δέρμα, πχ κολπικός, στοματικός ή και πρωκτικός έρωτας, με κάποιο άτομο που έχει αυτόν τον ιό.Μέχρι σήμερα έχουν αναγνωριστεί περισσότεροι από 120 τύποι του ιού. 
Από αυτούς μόνο οι 20, οι λεγόμενοι <<υψηλού κινδύνου>> , μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα κύτταρα του τραχήλου της μήτρας με δυνατότητα εξέλιξης σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Πολλές γυναίκες θα έχουν τον ιό, αλλά πολύ λίγες από αυτές θα αναπτύξουν καρκίνο. 
Τις περισσότερες φορές το σώμα θα πολεμήσει τον ιό και η μόλυνση θα φύγει από μόνη της. Σε μερικές όμως γυναίκες, ο ιός θα παραμείνει και μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. 
 Τα προφυλακτικά μπορούν να προστατέψουν από τον ιό HPV, αλλά όχι απόλυτα. Ο ιός μπορεί και πάλι να περάσει στο δέρμα από την περιοχή που δεν καλύπτεται με το προφυλακτικό.
Είναι όμως σημαντικό να χρησιμοποιείς προφυλακτικό από την αρχή της σεξουαλικής επαφής γιατί σε βοηθάει να προστατευτείς από άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. 



Μπορώ να προλάβω τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας?


 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας προλαμβάνεται με το τεστ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ! 


 Είναι μια απλή και ανώδυνη εξέταση που διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά. Εντοπίζει τις προκαρκινικές αλλοιώσεις πολύ πριν αυτές εξελιχθούν σε καρκίνο. 
Η έγκαιρη θεραπεία αυτών των αλλοιώσεων αποτρέπει την ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν τακτικά το τεστ ΠΑΠ!
 Η τακτική εξέταση με το τεστ ΠΑΠ σε βοηθάει να εντοπίσεις τις αλλοιώσεις από μόλυνση και να τη θεραπεύσεις.Επίσης το εμβόλιο εναντίον του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων, HPV,μπορεί να προλάβει τη μόλυνση από τον ιό. 
 Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να αρχίσουν να εξετάζονται με το τεστ ΠΑΠ μετά την έναρξη της σεξουαλικής δραστηριότητας. 


 Ακόμα και αν έχεις κάνει παιδιά, εάν είσαι για πολλά χρόνια σε μονογαμική σχέση ή έχεις σταματήσει τη σεξουαλική σου δραστηριότητα, πάλι θα πρέπει να κάνεις τακτικά το τεστ ΠΑΠ. Κι αυτό γιατί πολλές φορές οι προκαρκινικές αλλοιώσεις από τον HPV μπορεί να εξελιχθούν έπειτα από χρόνια σε καρκίνο.


 Το τεστ ΠΑΠ δεν ανιχνεύει τον καρκίνο του σώματος της μήτρας ( δηλαδή του ενδομητρίου) και των ωοθηκών για τους οποίους θα πρέπει να κάνεις περιοδικά πρόσθετες εξειδικευμένες εξετάσεις.


 Υπάρχουν συμπτώματα που πρέπει να προσέξω? 
Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας έχει συμπτώματα? 


 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στα αρχικά στάδια του συχνά δεν έχει συμπτώματα ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά το τεστ ΠΑΠ. Τα συμπτώματα συχνά δεν αρχίζουν πριν ο καρκίνος εξαπλωθεί στις γύρω περιοχές. Θα πρέπει να μιλήσεις αμέσως στον γιατρό σου αν έχεις τα παρακάτω συμπτώματα.



  •  αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ( έμμηνων ρύσεων) 
  • σταγόνες αίματος μετά τη σεξουαλική επαφή 
  • πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής
  •  δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις
  •  αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση 



 Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος στον γυναικείο πληθυσμό κάτω των 45 ετών.
 Με τη συμβολή του τεστ ΠΑΠ, ο καρκίνος του τραχήλου έπαψε να είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες.Τα περιστατικά της νόσου και οι θάνατοι από αυτήν έχουν μειωθεί σημαντικά. 
 Κάνοντας τακτικά το τεστ ΠΑΠ μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας κατά 70%... 
 Αφιέρωσε 10 λεπτά στον εαυτό σου, κάνε το τεστ ΠΑΠ και πρόλαβε τον καρκίνο!! 


πηγή
 έντυπο υπουργείου υγείας 
εθνικό σχέδιο δράσης για τον καρκίνο 2011-2015
Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Το μυστικό φυσικό συστατικό του μήνα

  
                                    Ο πλούτος του χαμομηλιού 



Απολαυστικό, τονωτικό και ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες – ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται και από συνάχι – το χαμομήλι είναι ένα ρόφημα με το οποίο πολύ πιθανό να περάσατε το φετινό χειμώνα (κι όχι μόνο)δίπλα στο τζάκι αγκαλιά με μια κουβέρτα, καθώς δύσκολος φέτος ο χειμώνας, κερδίζοντας από τα οφέλη του.


Έτσι λοιπόν το ταπεινό χαμομηλάκι γνωστό από τα χρόνια της αρχαιότητας για τις θαυματουργές – κυρίως καταπραϋντικές - ιδιότητες του,δεν πρέπει να λείπε από το ντουλάπι του σπιτιού, καθώς χρησιμεύει δια πάσα νόσον. 


Iδιότητες Tο έγχυμα αλλά και το αιθέριο έλαιο του φυτού παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση της ερεθισμένης επιδερμίδας, ενώ ενδείκνυνται για το ντεμακιγιάζ και την καταπράυνση της περιοχής των ματιών. Eίναι ιδανικά ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες ή την επιδερμίδα των μωρών. Tο έγχυμα του φυτού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό πληγών, προκειμένου να αποφύγουμε πιθανή μόλυνση, αλλά και για την επίσπευση της επούλωσής τους. Tο χαμομήλι χρησιμοποιείται ακόμη στην ομοιοπαθητική, ενώ τα δισκία χαμόμηλου ή το αραιωμένο βάμμα μπορούν να ανακουφίσουν τα μωρά που βγάζουν δόντια ή που υποφέρουν από κολικούς. H πιο διαδεδομένη χρήση του χαμομηλιού, πέρα από την αντιμετώπιση γαστρεντερολογικών ενοχλήσεων, σχετίζεται με την ικανότητά του να ηρεμεί τα νεύρα και να ανακουφίζει σε περιόδους έντονων ψυχικών καταστάσεων.
 Δεν μπορείτε να χωνέψετε; Υποφέρετε από φαγούρα; Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Το χαμομήλι ανακουφίζει από έντονα συναισθηματικά προβλήματα, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, βοηθά σε περιπτώσεις έλκους, κολικούς εντέρων και τυμπανισμό, συμβάλλει στην ανακούφιση των παιδιών από τους πόνους της οδοντοφυίας.
 Οι αντισηπτικές του ιδιότητες προστατεύουν από προβλήματα του πεπτικού και μολύνσεις του βλεννογόνου. 
 Το άνθος χαμομηλιού είναι πολύτιμο για εντριβές, δρα μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικά στους κοιλόπονους των μωρών. 
Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου και προσθέστε 2-3 κουταλιές χαμομηλιού, αφήνοντας το να αποβάλει το έλαιο του. Σουρώστε και έχετε στα χέρια σας ένα ισχυρό θεραπευτικό μέσο για μικρούς και μεγάλους.
 Συνιστάται για πλύσεις στη γενετήσια περιοχή, καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ μπορεί να ανακουφίσει οιδήματα, τσιμπήματα εντόμων και μώλωπες (το αφήνουμε να μουλιάσει σε βρασμένο νερό, για διάστημα 10 λεπτών). 
 Και ο κατάλογος δεν έχει τέλος, αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και στο λούσιμο (ξέβγαλμα), κάνει μεταξένια τα μαλλιά. 

                                                     Καλλυντικές ιδιότητες






 Αν έχετε φυσικά ξανθά μαλλιά και θέλετε να ενισχύσετε το χρώμα τους χωρίς την χρήση βλαβερών χημικών συστατικών, λουστείτε (ειδικά τώρα, το καλοκαίρι) με αφέψημα χαμομηλιού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 
 Το βότανο αυτό μπορεί να σας χρησιμεύσει ακόμη και ως ντεμακιγιάζ. Αν δεν έχετε στην τουαλέτα σας γαλάκτωμα καθαρισμού, φτιάξτε μείγμα με 2 κουταλιές γάλα και 2 κουταλιές από αφέψημα χαμομηλιού.Βάλτε το σε βαμβάκι ή κατευθείαν στο πρόσωπο σας. 
 Αν υποφέρετε από μαύρους κύκλους ή πρησμένα μάτια, τοποθετήστε κομπρέσες χαμομηλιού (αφού κρυώσει) στην ευαίσθητη αυτή περιοχή για 10 λεπτά.


 Ποιοί πρέπει να το αποφεύγουν


 Οι έγκυες _ θεωρείται εμμηναγωγό. 
Οι αλλεργικοί σε μαργαρίτες και χρυσάνθεμα. 
Οι πάσχοντες από άσθμα. 
 Οι πάσχοντες από έλλειψη σιδήρου. Μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο.
 Όσοι ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, και άλλα συναφή σκευάσματα. 
 Όσοι αγαπούν το αλκοόλ.
Διαβάστε περισσότερα...