Translate

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μάσκες προσώπου με φράουλα

Υπέροχη μάσκα προσώπου με το πιο νόστιμο φρούτο του καλοκαιριού, κάντο μόνη σου


 


 2 όμορφες μάσκες με φράουλες


Μάσκα με φράουλες και αλεύρι καλαμποκιού
 1/2 φλυντζάνι τσαγιού καλογινομένες φράουλες
 1/4 φλυντζάνι τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού 
 Ανακατέψτε τις λιωμένες φράουλες και το αλεύρι μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη με ομοιόμορφη υφή. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας με προσοχή να μην πάει στα μάτια.
 Αφήστε τη για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό(καλύτερα κρύο). 


 Τονωτική μάσκα με φράουλες( με στυπτικές ιδιότητες για τις λιπαρές επιδερμίδες)
 1/2 φλυντζ. τσαγιού λιωμένες φράουλες 
 1/2 φλυντζ. τσαγιού γιαούρτι 
 Χτυπήστε στο μπλέντερ όλα τα υλικά (με μικρή ταχύτητα) μέχρι να έχουν ομοιόμορφη αφρώδη υφή. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας και αφήστε τη για 20 - 25 λεπτά.
 Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 Λόγω της φύσης των υλικών φτιάξτε τη μάσκα λίγο πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μάθε για τον ήλιο και προστατέψου....

                                        11 αλήθειες για τον ήλιο


 Πόσο καλά γνωρίζεις τον ήλιο; Ξέρεις τι τύπος δέρματος είσαι; Μήπως η επιδερμίδα σου είναι τόσο λευκή που δεν μαυρίζει; Μπορείς να αναστρέψεις τα αντιαισθητικά σημάδια του ήλιου στο σώμα σου; Χρειάζεται τελικά το πρόσωπο πιο υψηλό δείκτη προστασίας από το σώμα;

   1. Ο ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΓΕΡΝΑΕΙ
 Και το ξέρεις. Εξακολουθείς όμως να ψήνεσαι για να αποκτήσεις εκείνο το σοκολατί χρώμα που σε κάνει τόσο σέξι. Για αναρωτήσου όμως; Θα είσαι το ίδιο σέξι και μετά από χρόνια. Η επίδραση του ήλιου είναι σωρευτική. Αυτό που έχει κάνει ο ήλιος στην επιδερμίδα σου δεν "μηδενίζει" κάθε χειμώνα. Οι βλάβες στην επιδερμίδα παραμένουν και από πάνω έρχονται να προστεθούν και τα επόμενα καλοκαίρια και τα επόμενα και τα επόμενα... Τι θέλεις δηλαδή να είσαι 40 και να δείχνεις 60; Δεν νομίζω...


 2. ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΟΥ 
Ευρυαγγείες, χαλαρότητα, ρυτίδες, κυλίδες, φακίδες, πανάδες είναι όλα "δωράκια" το καυτού πλανήτη. Με λίγα λόγια, φωτογήρανση. Τραγικό! Ο δερματολόγος Εμμανουήλ Κουρής εξηγεί όμως πως σε συνεννόηση με έναν ειδικό μπορείς να κάνεις μια σειρά από αντιοξειδωτικές, αναπλαστικές και ενυδατωτικές θεραπείες για να βελτιώσεις την υγεία, αλλά και την εμφάνιση του δέρματός σου. Και το πάθημα... να μας γίνει μάθημα!


 3. Ο ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΕΛΙΕΣ
Μια ακόμη πιο επικίνδυνη συνέπεια της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο είναι και οι ελιές. Καλό είναι να επισκέπτεσαι τακτικά τον δερματολόγο σου. Εκείνος θα τις εξετάσει, θα τις "χαρτογραφήσει" και έτσι θα μπορεί να σε συμβουλεύσει για την κατάλληλη αντιμετώπιση. "Η θεραπεία τους ποικίλλει ανάλογα με τη φύση των ελιών: Χειρουργική αφαίρεση, laser, καυτηριασμός, κρυοθεραπεία, peeling, δερμοαπόξεση, είναι οι συνηθέστερες επιλογές μας".


 4. Η ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΩΡΑΡΙΟ 
 Οι ιδανικές ώρα είναι 9:00 με 12:00 και 16:00 με 19:00, οπότε και οι ακτίνες του ήλιου είναι πλάγιες και όχι κάθετες. Και να σου πω και κάτι; Δεν είναι ανάγκη να ψήνεσαι για να μαυρίσεις. Αυτές τις ώρες κάνεις ένα ωραιότατο μαύρισμα. Εννοείται πως η χρήση αντηλιακού είναι τουλάχιστον απαραίτητη. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τον δερματολόγο, είναι πολύ σημαντικό να εκτίθεσαι στις ακτίνες του σταδιακά. Κάτι που οδηγεί σε βαθμιαίο μαύρισμα και αποφυγή εγκαύματος. 


 5. ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ 
 Μπορεί η ομπρέλα να σε "κρύβει" από τον ήλιο, οι επίδραση όμως την ακτινοβολίας του βρίσκει το δρόμο προς το δέρμα σου. Κι αυτό συμβαίνει γιατί "η άμμος προσφέρει ισχυρή αντανάκλαση στις ακτίνες του ήλιου. Το ίδιο βέβαια ισχύει και όταν βρισκόμαστε μέσα στη θάλασσα, όπου υπάρχει αντανάκλαση από το νερό".


 6. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ 
"Έγώ για να μαυρίσω πρέπει πρώτα να "κοκκινίσω'" λέει μια φίλη και αναρρωτιέμαι: Υπάρχουν επιδερμίδες που δεν μαυρίζουν; Και τελικά η απάντηση είναι "ναι". Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο οι πολύ λευκές επιδερμίδες στην πραγματικότητα δεν μαυρίζουν!


 7. ΥΠΑΡΧΟΥΝ 6 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 
Οι επιστήμονες διακρίνουν 6 διαφορετικούς τύπους δέρματος, τους 'φωτότυπους'! Ανάλογα με τον τύπο, το δέρμα σου αντιδρά διαφορετικά στον ήλιο. Για τσέκαρε λοιπόν, πριν βάλεις στόχο συγκεκριμένη απόχρωση, γιατί μπορεί τελικά άδικα να ταλαιπωρείς το δέρμα σου.  
ΤΥΠΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 

  1. Ωχρό Λευκό δέρμα- Δε μαυρίζει, καίγεται εύκολα
  2. Λευκό δέρμα - Μαυρίζει δύσκολα - καίγεται εύκολα
  3. Λευκό δέρμα - Μαυρίζει αφού πρώτα καεί 
  4. Ανοιχτό καστανό δέρμα - Μαυρίζει εύκολα
  5. Καστανό δέρμα - Μαυρίζει εύκολα , δεν καίγεται 
  6. Μαύρο δέρμα - Καθίσταται σκουρόχρωμο, δεν καίγεται

 Οι φωτότυποι Ι και ΙΙ απαντούν με έγκαυμα ακόμα και μετά από φειδωλή έκθεση στον ήλιο και πρέπει να τον αποφεύγουν συστηματικά. - Οι περισσότεροι Έλληνες ανήκουμε στους τύπους ΙΙΙ και IV . Καθένας όμως, ανεξαρτήτως φωτότυπου, πρέπει να τηρεί τους κανόνες: σταδιακή έκθεση, κατάλληλες ώρες, χρήση αντηλιακού. 


 8. ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 
Ανάλογα με τον φωτότυπο πρέπει να επιλέξεις και το κατάλληλο αντηλιακό. "Η πλουσιότερη σε μελανίνη σκούρα επιδερμίδα είναι πιο προστατευμένη, καθώς δεν επιτρέπει να διεισδύσει σε βαθύτερα επίπεδα στο δέρμα η ηλιακή ακτινοβολία. Αποτρέπει έτσι τη βλαπτική επίδρασή της στο γενετικό υλικό των δερματικών κυττάρων" εξηγεί ο κ. Κουρής.


 9. ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΣΤΟΥ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΥ 
 Αν και ένα προϊόν αντηλιακής προστασίας θα πρέπει να βρίσκεται στην τσάντα σου όλο το χρόνο, αφού το δέρμα σου έχει ανάγκη συνέχεια από προστασία, ο δερματολόγος Εμμανουήλ Κουρής σου δίνει τα κριτήρια για να επιλέξεις σωστά το προϊόν που θα πάρεις μαζί στην παραλία: -Να έχει ευρύ φάσμα απορρόφησης υπεριώδους ακτινοβολίας (UVB και UVA). -Να έχει καλλυντικές ιδιότητες,να απλώνεται δηλαδή ομοιόμορφα στο δέρμα και να μην είναι ορατό, ούτε να ξεβάφει στα ρούχα. -Να είναι ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα. -Να μην είναι λιπαρής υφής, όταν χρησιμοποιείται στο πρόσωπο ή σε σμηγματορροϊκά δέρματα. -Να είναι άοσμο. -Να προστατεύει για πολλές ώρες. -Να έχει υποαλλεργικά συστατικά. -Να μην έχει χημικά φίλτρα όταν απευθύνεται σε παιδιά. -Να έχει τον κατάλληλο δείκτη προστασίας (SPF) 


 10. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ
Κι όμως, αν και συνήθως βάζουμε στο πρόσωπο αντηλιακό με υψηλότερο δείκτη προστασίας, σύμφωνα με τον δερματολόγο το πρόσωπο είναι πιο ανθεκτικό. "Λόγω συνεχούς έκθεσης στον ήλιο, χειμώνα-καλοκαίρι, είναι πιο ανθεκτικό από το σώμα καθώς η διαρκής αυτή έκθεσή του οδηγεί σε ένα φαινόμενο σκλήρυνσης (hardening). Αυτό σημαίνει ότι δεν καίγεται τόσο εύκολα όσο το σώμα που είναι σχετικά ασυνήθιστο στον ήλιο και εκτίθεται μόνο τους θερινούς μήνες. Τελικά το σώμα μάλλον χρειάζεται υψηλότερο δείκτη προστασίας από ό,τι το πρόσωπο" εξηγεί ο κ. Κουρής. 


 11. Ο ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ...
 Τα καλά νέα για το τέλος! Πέρα από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου και της υπεριώδους ακτινοβολίας, υπάρχουν και οφέλη από την ηλιοθεραπεία. "Ο ήλιος είναι απαραίτητος για την παραγωγή βιταμίνης D, αναγκαίας για το μεταβολισμό των οστών. Πέραν τούτου, είναι ωφέλιμος σε κάποιες δερματοπάθειες όπως: ψωρίαση, έκζεμα, σμηγματορροϊκή δερματίτις, ακμή ράχης κ.α."!
Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το καλοκαίρι στα νύχια μας

  Τα νύχια μας είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχός της εμφάνισής μας, έτσι και φέτος το καλοκαίρι μαζί με τα χρωματιστά ρούχα και μπικίνι θα έχουμε και πολύ πολύ χρώμα στα νύχια μας. Υπέροχα και έντονα χρώματα λοιπόν και φέτος το καλοκαίρι!!






  Αρχίζω λοιπόν από το έντονο φούξια,χρώμα που έπαιζε από την αρχή της άνοιξης και θα πρωταγωνιστήσει και όλο το καλοκαίρι. 
Επίσης αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε, κυρίως το φυστικί και το γαλάζιο του ουρανού. Φυσικά το πορτοκαλί δε θα λείψει από τις χρωματικές παλέτες καθώς επίσης τα υπέροχα παστέλ χρώματα, όπως το όμορφο ροζ και το τέλειο μοβ χρώμα της λεβάντας.
Φυσικά το έντονο κόκκινο βερνίκι, το χέρι μας δείχνει κομψό και πανέμορφο με τα έντονα κόκκινα νύχια!
Τέλος το λευκό για όσες θέλετε να έχετε μια κλασική και επίσημη εμφάνιση , ακόμα και το καλοκαίρι, θα φορεθεί.




Λίγα ακόμη μυστικά 

  •  Για όσες θέλετε να ξεχωρίζετε, μη διστάσετε να βάψετε να νύχια σας με διαφορετικά χρώματα το κάθε ένα(multi-colored). 
  • Τα στρας, οι πούλιες και τα πολύχρωμα stickers θα έχουν την τιμητική τους…Δοκιμάστε τα για ένα ξεχωριστό look! 
  •  Για εσάς που λατρεύετε το γαλλικό, γιατί δεν δοκιμάζετε κάτι εναλλακτικό? Μία πρόταση είναι το ανάποδο γαλλικό- εξίσου εντυπωσιακό και φινετσάτο- αλλά και το γαλλικό με πολύχρωμες γραμμές εκτός του λευκού!
  •  Για να κάνεις τα νύχια σου να ξεχωρίζουν περισσότερο μη ξεχνάς ποτέ το γυαλιστικό σου και ενώ συνδύασε το ντυσιμό σου με ένα clutch ή πολλά δαχτυλίδια και βραχιόλια. 
  •  Τέλος μη ξεχνάτε ποτέ τη βάση(base coat) σας πριν απο κάθε βάψιμο.Τα κιτρινισμένα νύχια δεν αρέσουν σε κανέναν!



Διαβάστε περισσότερα...

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Μυστικό συστατικό ομορφιάς του μήνα Το Μέλι

Βάλτε το μέλι στη ζωή σας και αφήστε το να σας ομορφύνει 


Πάμπολλες φορές, αναφέρεται στην ιστορία το μέλι, σαν απαραίτητο, πολύτιμο συστατικό για την φροντίδα και περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών. 





  Η Κλεοπάτρα έχει μείνει στην ιστορία σαν καλλονή που είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο να παίρνει το μπάνιο της σε μείγμα από μέλι και γάλα. Η γυναίκα του αυτοκράτορα Νέρωνα, χρησιμοποιούσε πιστά λοσιόν από μέλι και γάλα για το πρόσωπο και το σώμα, που φαίνεται ότι της εξασφάλιζε νεανικότητα και δροσιά. 
Γύρω στα 1800, το μέλι άρχισε να μπαίνει στα κύρια συστατικά πολλών δημοφιλών καλλυντικών. Σήμερα το μέλι, πέρα από τις άλλες ευεργετικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από τις εταιρίες καλλυντικών για μάσκες προσώπου, ενυδατικές κρέμες και λοσιόν για τα μαλλιά και το σώμα, μετά το μπάνιο. 
Το μέλι όμως θεωρείται και ως αποτελεσματικό ιαματικό συστατικό για γδαρσίματα και μικροτραύματα του δέρματος. Βοηθά στην επούλωση!
 Πρόσφατες ιατρικές έρευνες απέδειξαν ότι το μέλι είναι και αντιμικροβιακό. 
 Ας δούμε όμως το πως το μέλι λειτουργεί.
 Τι το κάνει να είναι τόσο χρήσιμο σαν καλλυντικό. Το δέρμα για να είναι και να παραμείνει λείο, απαλό και ελαστικό, πρέπει να διατηρεί συνεχώς τη δροσιά του. Όσο το δέρμα γερνά ή όσο είναι εκτεθειμένο σε χημικά ή και ταλαιπωρίες από το περιβάλλον, όπως τον ήλιο, σκόνη, μόλυνση, παγωνιές, κ.λ.π. χάνει την ικανότητά του να ενυδατώνει, στεγνώνει, αγριεύει ή και ρυτιδώνει. 
Το μέλι είναι ένα από τα πλέον δραστικά ενυδατικά, που σημαίνει ότι ελκύει, απορροφά και διατηρεί νερό στα μόριά του, γι’ αυτό και μπορεί να αποτελέσει έναν δραστικό ενυδατικό παράγοντα.
 Όταν δηλαδή προστεθεί σε κάποια αναλογία σε καλλυντικά προϊόντα δίνει υγρασία στο δέρμα, το διατηρεί δροσερό. 
Γι’ αυτό και κρέμες ή σαμπουάν με μέλι, φρεσκάρουν “ποτίζουν” το δέρμα και τα μαλλιά. 
 Επίσης είναι γνωστό ότι προστατεύει το δέρμα από ερεθισμούς, γι’ αυτό και θεωρείται το πλέον κατάλληλο για ευαίσθητα δέρματα όπως των μωρών. 
Να λοιπόν ορισμένες απλές συνταγές που μπορείτε μόνες σας (ή μόνοι σας) να παρασκευάσετε χρησιμότατα φυσικά προϊόντα, φθηνά και ασφαλή καθώς και χρήσιμες συμβουλές. 


 Καλλυντικά με βάση το μέλι: 


-«μάσκα» από μέλι, για το πρόσωπο 
Ανακατεύουμε 1 κουτ. της σούπας μέλι με μία κ.σ άσπρο μαλακό αλεύρι. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες ροδόνερο ώστε να φέρουμε το μείγμα στην μορφή που χρειάζεται (ούτε πολύ παχύ, ούτε πολύ ρευστό). Απλώνουμε προσεκτικά στο πρόσωπο και αφήνουμε να δράσει για περίπου μισή ώρα. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και ταμποναριστά με ένα μαλακό πανί. -2 φορές την εβδομάδα.


 Για να δώσετε φυσική γυαλάδα και ζωντάνια στο μαλλί σας
 Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα λίτρο ζεστού νερού. Για ξανθά μαλλιά προσθέστε χυμό μισού λεμονιού. Μετά το σαμπουάν, βρέξτε τα μαλλιά σας με το μείγμα αυτό. Μην τα ξεπλένετε, μόνο στεγνώστε τα κανονικά. 


 Για ενυδατική μάσκα προσώπου (moisturizer)
 Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με δύο κουταλάκια γλυκού γάλα (ατόφιο). Απλώστε το μείγμα αυτό στο πρόσωπο και λαιμό, με ένα απαλό κυκλικό μασάζ. Αφήστε το 10 λεπτά της ώρας και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.


 Για λοσιόν δέρματος 
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι λάδι (σπορέλαιο), και 1/4 του κουταλιού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στα χέρια, αγκώνες και οπουδήποτε άλλου νοιώθετε το δέρμα σας στεγνό, με το μείγμα αυτό. Αφήστε το 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό. 


 Το μέλι ως αντιοξειδωτικό 
Η μια μετά την άλλη, επιστημονικές μελέτες των τελευταίων χρόνων, δείχνουν ότι το μέλι έχει σημαντικές φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όλα τα αντιοξειδωτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, ενώ βοηθούν το δέρμα να ανανεωθεί. 
Εκτεταμένη έκθεση του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, προξενεί πρόωρο γήρας και καρκίνους. Τα διάφορα χημικά παρασκευάσματα προστασίας απ’ τον ήλιο (sunscreens), συχνά ερεθίζουν το δέρμα. Γι’ αυτό και ερευνητές πειραματίζονται με διάφορα αντιοξειδωτικά στα καλλυντικά, αντιερεθιστικά και ενυδατικά. 
Οι μοναδικές φυσικές ιδιότητες που έχει το μέλι, το κάνουν να είναι η ιδεώδης λύση ανάμεσα στα προϊόντα αυτά. Γι’ αυτό μην εκπλήσσεστε όταν δείτε ότι το μέλι όλο και περισσότερο, περιέχεται σε πολλά καλλυντικά για την περιποίηση, φροντίδα και προστασία του δέρματος. 


 Μάσκα για σύσφιξη του δέρματος 
1 κουτάλι της σούπας μέλι, ασπράδι από ένα ωμό αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα την βρείτε σε όλα τα φαρμακεία, glycerine) και ανακατεύοντάς τα προσθέστε λίγο αλεύρι μέχρις ότου το μείγμα γίνει είδος κρέμας. Απλώστε την στο πρόσωπο και λαιμό, αφήστε την επί 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.  


Τα προιοντα πρέπει να τα φυλάσουμε στο ψυγείο και να τα χρησιμοποιούμε μεσα σε 2-3 μερες.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Χτενίσματα βγαλμένα από παραμύθι

Ποία από εμάς στα παιδικά της χρόνια δεν είχε ονειρευτεί ότι βρίσκετε στη θέση της πριγκίπισσας του παραμυθιού ?

  Πανέμορφες κοπέλες, ωραίοι πρίγκιπες και ακόμη πιο όμορφα μαλλιά!! Φυσικά πριγκίπισσες δε γίνεται να είμαστε ακόμη και αν προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας παραμυθένια ...μπορούμε όμως να κάνουμε τα υπέροχα χτενίσματα τους.
 Υπέροχες πλεξούδες, όμορφα κυματιστά μαλλιά, ανάλαφρα πιασίματα που εύκολα μπορούμε να κάνουμε....








Διαβάστε περισσότερα...